خرید و فروش دوربین مداربسته از جمله تجهیزات امنیتی هستند که به راحتی در دسترس عموم قرار داده شده اند. به طوریکه حتی برای الزام وجود آنها در اماکن مختلف قوانینی نیز وضع  شده است. وجود دوربین های مداربسته در سطح شهر به ایجاد امنیت بیشتر و امکان پیگیری جرائم مختلف کمک می کند. در ادامه می خواهیم در مورد تاریخچه دوربین مداربسته و چگونگی پیدایش آن صحبت کنیم.

تاریخچه دوربین مداربسته

بیش از 70 سال از ابداع اولین دوربین های مداربسته می گذرد. استفاده از دوربین مداربسته اولین بار در کشور آلمان در سال 1942 انجام شد. مسئول نصب آن یک مهندس آلمانی به نام والتر بروخ بود. در آن زمان ارتش آلمان برای نظارت بر شلیک موشک V2 از دوربین مداربسته استفاده کرد. در سال 1949 به یکباره تکنولوژی دوربین های مداربسته دچار تحول شد و استفاده از آن به صورت عموم رواج زیادی پیدا کرد. به نحوی که در مراکز تجاری نیز افراد شاهد نصب دوربین مداربسته بودند. با این حال در آن زمان هنوز امکان ضبط تصاویر مداربسته وجود نداشت و تصاویر تنها به صورت زنده قابل مشاهده بودند.

ادوات ضبط اولیه

در حال حاضر تصاویر مداربسته بر روی حافظه های دیجیتالی مانند هاردیسک ها، کارت های SD و … ذخیره می شوند. اما در گذشته چنین تجهیزانی وجود نداشت و تصاویر مداربسته بر روی نوارهای مغناطیسی ذخیره و نگه داری می شدند. برخلاف هارددیسک ها و SD کارت ها که از لحاظ فیزیکی بسیار کوچک و فشرده هستند این نوارهای مغناسیطیس بسیار بزگ بود و فضای زیادی را اشغال می کردند. همچنین تعویض دستی آنها از دیگر مشکلات آنها بود.

پیدایش ویدئو کاست ها

در سال 1970 دستگاه های با نام VCR ابداع شد. ظهور VCR ها تحول بزرگی در سیستم های مداربسته بود زیرا با وجود آنها ضبط تصاویر مئداربسته به مراتب راحت تر می شد. همچنین امکان بازپخش تصاویر نیز فراهم شد و کاربران به راحتی می توانستند در هر زمان به تصاویر مداربسته دسترسی داشته باشند. در این زمان تصاویر مداربسته بر روی فیلم های ویدئویی یا VHS ذخیره می شدند. با این حال این پدیده نیز با اشکالاتی همراه بود که آن هم این بود که تعداد نوارهای ویدئویی پس از مدتی زیاد میشد و فضای زیادی را اشغال می نمود و نگه داری از آنها نیز دشوار بود.

VCR

ظهور تکنولوژی Multiplexing

در اماکن مختلف ممکن بود از چندین دوربین استفاده شود پدیده multiplexing یا ادغام به این معنی است که تصاویر حاصل از چند دوربین مجزا در یک صفحه نمایش داده می شوند. این پدیده در سال 1990 ابداع شد. با وجود این تکنولوژی امکان مشاهده و کنترل تصاویر از دوربین های مختلف فراهم گردید. تصاویر این دوربین می توانستند به صورت یکجا بر روی نوارهای ویدئویی ضبط شوند.

پیدایش دستگاه های DVR

پس از مدتی که دستگاه های VCR جای خود را به تجهیزات دیجیتال یعنی دستگاه های DVR دادند. در سیستم های دیجیتال استفاده از نوارهای ویدئویی جاگیر جای خود را به فضاهای ذخیره سازی دیجیتال دادند.

پیدایش دوربین های تحت شبکه و دستگاه های NVR

سپس 7 سال بعد در آمریکا برندی از دوربین مداربسته با نام Vericon عرضه شد که استفاده از آن برای عموم نیز آزاد بود و نیاز به مجوز دولتی نداشت. دوربین های مداربسته ای که تا آن زمان تولید شدند با تکنولوژی آنالوگ بودند تا اینکه در سال 1996 اولین دوربین های مداربسته با تکنولوژی تحت شبکه توسط شرکت Axis به بازار عرضه شد. تولید این دوربین ها با کمک سیستم عامل لینوکس Linux و براساس استانداردهای HTTP و RTSPP انجام شد. دوربین های تحت IP از استانداردهای شبکه برای انتقال اطلاعات استفاده می کند. در سیستم های شبکه از دستگاه های NVR برای ضبط تصاویر استفاده می شود. کارکرد این دستگاه ها نیز در بستر شبکه است. برای اطلاعات بیشتر می توانید به مطلب دستگاه NVR چیست؟ مراجعه کنید.

ساختار دوربین مداربسته

انواع مختلفی از دوربین مداربسته در اشکال و اندازه های مختلف متناسب با نیاز کاربری هر فرد، روزانه در بازار خرید و فروش می شوند. اما می توان گفت: به صورت کلی ساختار کلی هر دوربین مداربسته شامل موارد زیر می شود:

اجزای دوربین

بدنه یا کیس دوربین

اجزای تشکیل دهنده دوربین داخل یک بدنه یا کیس قرار م ی گیرند. دوربین های مداربسته با کیس های متفاوتی تولید می شوند. دوربین های مداربسته را می توان بر اساس نوع بدنه آنها دسته بندی نمود. این دسته بندی شامل دوربین های دام، بولت، باکس، اسپیددام و … می شود برای اطلاعات بیشتر به مطلب انواع دوربین مداربسته مراجعه کنید.

سنسور دوربین

سنسور در دوربین مداربسته نقش اصلی را در تشکیل تصویر ایفا می کند. سنسور نور تابیده شده از اشیا را دریافت کرده و آنها را تبدیل به سیگنال های التریکی تبدیل می کند. از جمله رایج ترین سنسورهای بکار رفته در دوربین مداربسته می توان به سنسور های CMOS و CCD اشاره نمود.

لنز دوربین

یکی دیگر از اجزای مهم در دوربین مداربسته لنز آن است. به طور کلی سه نوع لنز در دوربین مداربسته مورد استفاده قرار می گیرد که شامل لنز ثابت یا فیکس، لنز متغیر یا وریفوکال و لنز موتورایز است. برای اطلاعات بیشتر به مطلب لنز و انواع آن در دوربین مداربسته مراجعه کنید.

تکنولوژی دوربین مداربسته

دوربین آنالوگ

آنالوگ

دوربین های مداربسته با سه نوع تکنولوژی آنالوگ، آنالوگ HD و تحت شبکه موجود هستند. دوربین های انالوگ نخستین دوربین های مداربسته ای بودند که به بازار آمدند. به دلیل کیفیت پایین تصاویر در دوربین های آنالوگ استفاده از آنها منسوخ شده و دیگر تولید نمی شوند.

analog-hd

آنالوگ HD

پس از مدتی دوربین هایی با تکنولوژی آنالوگ HD تولید شد. در این تکنولوژی با تغییر سیگنال خروجی و موارد دیگر کیفیت تصاویر مداربسته به طرز چشمگیری ارتقا یافت. به نحوی که در حال حاضر کیفیت تصویر این دوربین ها با دوربین های تحت شبکه برابری می کند. دوربین های AHD، HDTVI، و HDCVI از جمله دوربین هایی با تکنولوژی آنالوگ HD هستند.

ip-cctv

تحت شبکه

دوربین های تحت شبکه در بستر شبکه کار می کنند. این دوربین ها دارای تکنولوژی پیشرفته تری هستند وتصاویر با کیفیت تری ارائه می کنند. اما در عین حال نیز از قیمت بالاتری برخوردار بوه و استفاده از آنها در پروژه هایی خاص توجیه دارد.

نصب دوربین مداربسته

کسب اطلاعات در مورد نصب دوربین مدار بسته و یا سایر هزینه های خدماتی مربوط به آن می تواند چالش برانگیز باشد. لذا برای برطرف نمودن این مشکل مشتریان گرامی می توانند برای دریافت مشاوره رایگان جهت خرید دوربین مداربسته، استعلام قیمت نصب و …با شماره زیر با کارشناسان ما تماس بگیرند:

021-88500020
5/5 - (1 امتیاز)