دلایل مختلفی وجود دارد که موجب سوزاندن DVR شوند. اما مهمترین علت سوختن دی وی ار چیست زیرا بسیاری از مشتریان نگران از کار افتادن دوربین مداربسته خود هستند. اتفاق ناگواریست اما با شناسایی علت سوختن دوربین مداربسته و یا سوختن DVR می توانید از بروز چنین مشکلی پیشگیری کنید. در این مقاله سعی داریم مهمترین و رایج ترین علت های سوختن DVR و دوربین مداربسته را بررسی کنیم. در برخی موارد این مشکلات از سمت نصابان نیز به طور ناخودآگاه رخ می دهد. بنابراین این مطلب برای تمام مخاطبان دوربین مداربسته می تواند مفید باشد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

مشاوره رایگان قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته

021-88500020

علت سوختن DVR

یکی از رایج‌ترین دلیل سوختن DVR، نصب دستگاه DVR در محل نامناسب است. این موضوع بعضاً از نصابان نیز سر می‌زند. محل نامناسب محلی است که از نظر دما و شرایط نگهداری برای دستگاه آسیب زننده باشد. مکانی که دمای بالایی دارد قطعاً برای سیستم های الکترونیکی که برای محیط های پر حرارت طراحی نشده اند شدیداً آسیب زننده است. زیرا سیستم های الکترونیکی با توحه به عملکردشان خود مولد گرما و حرارت هستند ضمن اینکه دارای فن برای کاهش دمای ایجاد شده در سیستم اند. در صورتی که دما سیستم از حد مشخصی بالا رود دستگاه دچار نقص می شود. فرض کنید این حرارت از محیط بیرونی دستگاه به دی وی آر القا شود. فن DVR قادر به خنثی کردن این حرارت نخواهد بود. در نتیجه موجب سوختن دی وی آر می شود. گرما و حرارت شدید هوا و حتی نور شدید خورشید از عوامل ایجاد کننده نوسان برق و در نهایت سوختن DVR است.

محیط با رطوبت بالا از دیگر علت های سوختن DVR محسوب می شود. نفوذ نم و رطوبت به برد دستگاه که بخش الکترونیکی است موجب ایجاد مقاومت الکترونیکی بین پایه های قطعات می شود. این امر در آب و هوای شرجی و مرطوب به مرور اتفاق می افتد. در نهایت با گذشت زمان باعث سوختن برد و در نتیجه دستگاه دی وی آر می شود. هنگام نصب دوربین مداربسته در تعیین محل قرارگیری دستگاه ضبط DVR دقت لازم را داشته باشید.

استفاده از منبع تغذیه غیر استاندارد و نامناسب نیز از دیگر علت های سوختن DVR است. به کار بردن منبع تغذیه نامرغوب جریان و برق مورد نیاز دی وی ار را تامین نمی کند. این امر یا به طور آنی و یا در مرور زمان به قطعات آسیب می رساند و دستگاه می سوزد.

علت سوختن دوربین مداربسته

به طور کلی خرابی در سیستم های نظارت تصویری دوربین مدار بسته باعث می شود که سیستم نتواند به طور عادی کار کند. سوختن دوربین مداربسته نیز عملکرد سیستم های نظارتی را تحت تاثیر قرار می دهد. در این بخش به بررسی علت های رایج در سوختن دوربین مدار بسته می پردازیم. شرایط آب و هوایی می توانند از علت های سوختن DVR و دوربین مداربسته باشند. به عنوان مثال برخورد صاعقه از اتفاقاتی است که می توان علت سوختن دوربین مداربسته دانست.

گاهی صاعقه موجب سوختن DVR به طور کامل نمی شود و ممکن است یک یا چند پورت را تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه دوربین هایی که به پورت های سوخته متصل هستند از سیستم نظارتی خارج می شوند و باید پورت آنها را تغییر دهید. در تجهیزات الکترونیکی به ویژه سیستم های امنیتی بهتر است از بروز نوسانات جلوگیری کرد. برای اطلاع از این روش ها مقاله: پیشگیری از نوسان برق در دوربین مداربسته را مطالعه کنید.

منبع تغدیه و برق سیستم

عمده ترین علتی که به سیستم های الکترونیکی از جمله سیستم نظارت تصویری آسیب می زند، جریان برق آنهاست. اگر اشکالی در برق رسانی به سیستم دچار اختلال باشد دستگاه ها دچار خرابی و آسیب می شوند. اگر آداپتور دوربین مداربسته و منبع تغذیه بی کیفیت و نامناسب باشد، خود یک دلیل برای مشکلات برقی در دوربین و دی وی آر است. ارزان بودن آداپتورهای بی کیفیت تنها دلیل خریداران برای انتخاب این محصولات است. در حالی که اگر بدانند چه آسیبی را به سیستم خود تحمیل می کنند و هزینه بیشتری در آینده باید بپردازند هرگز چنین انتخابی نخواهند داشت. خرابی ناشی از مشکلات منبع تغذیه سه دلیل احتمالی دارند:

  1. خط منبع تغذیه یا ولتاژ منبع تغذیه صحیح نیست
  2. برق به اندازه کافی نیست (تضعیف ولتاژ زیاد در کابل)
  3. اتصال کوتاه خط انتقال سیستم منبع تغذیه، مدار باز، اضافه ولتاژ لحظه ای و…

از آنجایی که کابل های زیادی در نصب تجهیزات نظارتی وجود دارد، اتصال نامناسب بین تجهیزات اصلی باعث برخی مشکلات می شود. این مشکلات شامل ایجاد مدار باز، اتصال کوتاه، عایق کاری ضعیف خطوط و … است. در برخی مواقع موجب کار نکردن دستگاه ها و دوربین مداربسته می شوند و حتی به آنها آسیب وارد می کنند. در این صورت باید تجزیه و تحلیل و عیب یابی شود. به این ترتیب مشخص می شود کدام یک از مشکلات اتصال خط موجب خرابی شده است. علاوه بر این، باید در نظر داشته باشید تجهیزات سیستم و اتصال خطوط باید به نیازهای طولانی مدت پاسخ دهد.

تداخل تشعشعات ناشی از خطوط انتقال

پدیده تداخل اغلب به دلیل وجود یک منبع تابش قوی تر در نزدیکی سیستم انتقال، سیستم جلویی یا اتاق کنترل مرکزی ایجاد می شود. راه حل این وضعیت این است که قبل از ساختن سیستم، درک جامعی از محیط اطراف داشته باشید و سعی کنید از منبع تشعشع اجتناب کنید. اگر نمی توانید از منبع تشعشع اجتناب کنید، باید از طریق تقویت محافظ تجهیزات جلویی و مرکزی از خطوط انتقال محافظت کنید. همچنین از اینکه لوله ها به خوبی زمین شده اند اطمینان حاصل کنید. در واقع در بازدیدهایی که کارشناسان نصب دوربین مداربسته انجام می دهند به این موضوعات نیز توجه می کنند. در صورت درخواست مشاوره رایگا =ن از کارشناسان می توانید با ما در تماس باشید.

فاصله از منبع تغدیه

در برخی از پروژه های دوربین مداربسته از پاورهای سوئیچینگ صنعتی استفاده می شود. در مورد استفاده از این پاورها سوختن دوربین مداربسته عموما برای تمام دوربین های اتفاق نمی افتد. به عنوان مثال از 5 دوربین متصل ممکن است یک یا دو دوربین بسوزد. با وجود این که دوربین دیگری جایگزین دوربین سوخته می کنید باز هم آن می سوزد. علت سوختن دوربین مداربسته در این شرایط به این صورت است که:

فاصله زیاد دوربین تا منبع تغذیه موجب افت ولتاژ می شود. گاهی افراد برای جبران این افت ولتاژ، سطح ولتاژ پاور را بالا می برند مثلا 15 ولت. با این کار می خواهند بعد از افتی که در مسیر رخ می دهد ولتاژ 12 به دوربین برسد. هدف از این کار پیشگیری از سوختن دوربین مداربسته است اما همین امر خود علت سوختن دوربین مدار بسته است. در سیستم های مداربسته چندین دوربین قرار دارد که هرکدام با فواصل مختلفی از پاور نصب شده اند. دوربین هایی که در فاصله کمی از پاور قرار دارند تغییر سطح ولتاژ موجب سوختن دوربین مدار بسته می شود. این رویداد ممکن است به طور آنی رخ ندهد و با گذشت زمان شاهد آن باشیم.

لیزر روش سوزاندن دوربین مداربسته

لیزر یکی از ابزارهاییست که برای کور کردن دوربین مداربسته مورد استفاده قرار می گیرد. این که آیا لیزر دوربین مداربسته را می سوزاند و یا به طور موقت کور می کند از سوالات جالب مشتریان است. پاسخ این سوالات با چند آزمایش مشخص می شود البته محیط آزمایش باید شرایط خاصی داشته باشد. بنابراین از انجام آن بدون در نظر گرفتن تمهیدات لازم جداً خودداری کنید.

در فیلم زیر آزمایش تاثیر لیزر بر روی دوربین مداربسته را مشاهده می کنید.

با توجه به آزمایشات انجام شده آسیب دائمی و سوزاندن دوربین مداربسته توسط لیزر کار چندان راحتی نیست.

  • فاصله نزدیک مورد نیاز: بدون توجه به قدرت لیزری که آزمایش می شود، آسیب دائمی از فاصله حدوداً 50 فوتی یا دورتر از دوربین رخ نداد.
  • هدف گیری با دست دشوار است: هدف قرار دادن لیزر به سمت دوربین بیش از 10 دقیقه دشوار است. اتصال لیزر به یک جسم ثابت برای هدف گیری، احتمال آسیب دیدگی حسگر را بسیار بیشتر می کند. ضربه زدن یا تیراندازی به دوربین به مراتب بیشتر از استفاده از لیزر به دوربین آسیب می رساند.

منبع تغذیه یا پاور سوئیچینگ صنعتی

پاور یا آداپتور سوئیچینگ دستگاهیست که با هدف تبدیل توان الکتریکی به سطح ولتاژ های مورد نیاز مورد استفاده قرار می گیرد. ترانزیستور های قدرت در این دستگاه ها مدام در حال خاموش و روشن شدن هستند. این در حالی است که در منبع تغذیه های خطی به طور مدام روشن هستند. به همین دلیل راندمان در پاور سوئیچینگ ها بسیار بالاتر است.

4.7/5 - (4 امتیاز)