برای برق رسانی به دوربین ها باید از منبع تغذیه یا آداپتور استفاده کرد. دوربین های مداربسته اغلب با ولتاژ 12 ولت و از نوع جریان مستقیم یا DC کار می کنند. نحوه اتصال برق دوربین مداربسته به این صورت است که باید از آداپتور یا منبع تغذیه استفاده کنید. برق شهری جریان متناوب و 220 ولت است که اتصال مستقیم دوربین به برق شهری از دلایل سوختن دوربین مداربسته محسوب می شود. کیفیت آداپتور در سیستم های نظارت تصویری از اهمیت بالایی برخوردارند. در این مقاله به بررسی انواع و نصب آداپتور دوربین مداربسته می پردازیم.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • انواع آداپتور دوربین مداربسته
  • آداپتور مرکزی یا آداپتور صنعتی دوربین مداربسته
  • برق دوربین مداربسته
  • علت سوختن آداپتور دوربین مداربسته
  • تست آداپتور دوربین مداربسته
  • نصب آداپتور دوربین مداربسته

مشاوره رایگان قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته

021-88500020

انواع آداپتور دوربین مداربسته

قبل از پرداختن به انواع آداپتور دوربین مداربسته باید به دو روش جهت تامین برق دوربین با توجه به منبع تغذیه اشاره کنیم. این دو روش مزیت ها و معایبی نیز به همراه دارند که در ادامه به آن می پردازیم.

  1. از منبع تغذیه مشترک استفاده کنیم.
  2. از منبع تغذیه تکی و مجزا استفاده کنیم.

منبع تغذیه مشترک یا مرکزی

در صورتی که از منبع تغذیه مشترک بخواهید در سیستم مداربسته استفاده کنید با دو نوع منبع روبرو هستید.

  • منبع تغذیه مشترک با خروجی های مجزا
  • منبع تغذیه مشترک با خروجی های مرتبط

در انواع آداپتور دوربین مداربسته یک مدل منبع تغذیه مشترک با خروجی های مجزا به ازای هر دوربین دارد. مزیت این نوع منبع تغذیه در زمان خرابی یک یا چند خروجی مشخص می شود. در این مواقع سایر دوربین هایی که به خروجی های سالم متصل هستند، کار می کنند و خللی در عملکردشان ایجاد نمی شود. در حالی که در نوع دیگر منبع تغذیه مشترک که خروجی های مرتبط دارد این موضوع مشکل جدی ایجاد می کند. در سیستم مداربسته با این نوع منبع تغذیه در صورت خرابی یک یا چند خروجی عملاً تمام دوربین های از کار می افتند.

به طور کلی منبع تغذیه مشترک مزیت های زیادی از جمله سهولت عیب یابی در سیستم که به منبع تغذیه مربوط باشد. عمر بالاتر منبع تغذیه مرکزی و ایمنی بیشتر زیرا تمام سیم های انتقال دهنده برق دوربین برق 12 ولت را حمل می کنند. همچنین کاهش هزینه از مزیت های استفاده از منبع تغذیه مرکزی و مشترک است. در کنار این مزایا دو موضوع قابل توجه است: یکی این که در صورت خرابی منبع تغذیه تمام دوربین ها قطع می شوند. دومین موضوع مسیرهای طولانی است که افت ولتاژ در آنها اتفاق می افتد.

منبع تغذیه تکی و مجزا

کاملاً از اسم آن مشخص است که هر دوربین به یک منبع تغذیه یا آداپتور متصل می شود. از مزیت این نوع تامین برق دوربین مداربسته می توان کاهش افت ولتاژ اشاره کرد. همچنین در صورت خرابی هر کدام از آداپتورها یا منبع تغذیه، تنها همان دوربین قطع می شود و سایر دوربین ها تحت تاثیر قرار نمی گیرند.

از معایب این نحوه اتصال برق دوربین مداربسته عمر کوتاه آداپتورها و منبع تغذیه های تکی است. عموماً آداپتورها در مقایسه با منبع تغذیه مرکزی و صنعتی با احتمال خرابی بیشتری روبرو هستند. موضوع بعدی ایمنی کمتر در این اتصال است زیرا در تمام مسیر سیم ها دارای برق با ولتاژ 220 هستند.

آداپتور مرکزی یا آداپتور صنعتی دوربین مداربسته

این نوع آداپتور همان منبع تغذیه مشترک است که می توانید تعداد زیادی دوربین مداربسته را با یک آداپتور تغذیه کنید. این آداپتورها در مدل های 5، 10، 15، 20 و 30 و… آمپر وجود دارند که بسته به پروژه مورد استفاده قرار می گیرند. مهمترین مزیت آن کم ریسک بودن آن از نظر خطر اتصال و برق گرفتگی است، زیرا فقط برق 12 ولت DC در کابل وجود دارد. در مقابل نقطه ضعف آداپتور مرکزی یا آداپتور صنعتی دوربین مداربسته افت ولتاژ در فواصل طولانی است.

آداپتور مرکزی یا آداپتور صنعتی دوربین مدار بسته

برق دوربین مداربسته

محاسبه میزان مصرف برق دوربین مداربسته در سیستم های نظارتی چگونه است؟ میزان مصرف هر دوربین را یک آمپر در ولتاژ 12 ولت در نظر بگیرید. بنابراین در یک سیستم مداربسته با وجود 8 دوربین، 8 آداپتور 1 آمپری یا منبع تغذیه 8 آمپری مورد نیاز است. مصرف واقعی دوربین های مداربسته بسیار کمتر از 1 آمپر است. البته ذکر این نکته نیز لازم است که دوربین های مداربسته براساس قابلیت هایی که دارند ممکن است به آمپر بیشتری نیاز داشته باشند. به عنوان مثال دوربین هایی که دید در شب قوی تری دارند آمپر بیشتری مصرف می کنند. دوربین های گردان و PTZ نیز به دلیل عملکرد مکانیکی و قابلیت های دیگر برق بیشتری مصرف می کنند. میزان آمپر مصرفی دوربین ها در دیتا شیت آنها درج شده است.

سیم برق دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته هم در تکنولوژی آنالوگ (و آنالوگ HD) و هم تحت شبکه برای روشن شدن و دریافت تصویر به برق نیاز دارند. چگونگی تامین برق ممکن است از هر دوربینی به دوربین دیگر تفاوت های اندکی داشته باشد. برخی از دوربین ها دارای باتری هستند و این باتری قابلیت تعویض و یا شارژ شدن دارد. دوربین هایی که تحت شبکه هستند در صورت POE بودن برق مصرفی خود را از طریق کابل شبکه دریافت می کند. با این حال مجموعه بزرگی از دوربین های مداربسته به برق مستقل نیاز دارند که از طریق سیم برق به آداپتور متصل می شوند. در طراحی سیستم های نظارتی ممکن اس از کابل ترکیبی استفاده شود در این صورت سیم برق دوربین به سیم برق کابل ترکیبی متصل می شود. برای آشنایی با کابل ترکیبی می توانید مقاله انواع کابل دوربین مداربسته را مطالعه کنید.

POE و نحوه اتصال برق دوربین مدار بسته

در سیستم های تحت شبکه می توان از تکنولوژی POE برای برق رسانی به دوربین ها استفاده کرد. با وجود این تکنولوژی دیگر نیازی به کابل کشی مجزا و یا استفاده از منبع تغذیه یا آداپتور برای تک تک دوربین ها نیست. برخی از مدل های دستگاه NVR نیز در برخی از کانال های دارای پورت POE هستند. به این ترتیب می توان دوربین ها را مستقیما به دستگاه ضبط ان وی ار متصل نمود. همچنین می توان تمام دوربین ها را به یک سوئیچ POE متصل و از سوئیچ به وسیله یک کابل به دستگاه متصل کرد.

برق رسانی به دوربین ها با POC

POC معادل تکنولوژی POE در دوربین های مداربسته آنالوگ HD یا توربو HD است. POC مخفف عبارت Power-over-Coax است که به معنی انتقال برق بر روی کابل کواکسیال است. این تکنولوژی انتقال برق را بر روی کابل کواکسیال انجام می دهد. به این ترتیب می توان دوربین های مداربسته آنالوگ HD را از طریق دستگاه DVR تغذیه نمود. این کار باعث کاهش کابل کشی های متعدد و کاهش هزینه های سیستم نیز می شود.

علت سوختن آداپتور دوربین مداربسته

قبل از این موضوع خاطر نشان می کنم، یک یا دو آداپتور اضافی برای دوربین های مداربسته خود داشته باشید. به این ترتیب در صورت خرابی و اشکال در سیستم دوربین مداربسته بتوانید آداپتورها را تعویض و اشکال را زودتر شناسایی و برطرف نمایید. علت سوختن آداپتور دوربین مداربسته می تواند نامرغوب بودن آداپتور باشد. علت های دیگری نیز در خرابی و سوختن آداپتور دوربین مداربسته نقش دارند علاوه بر کیفیت قطعات به  کار رفته در آداپتور، ضربه و شکستگی، نفوذ آب، قطعی در سیم و بی کیفیتی کابل آداپتور از دلایل سوختن آداپتور و منبع تغذیه می تواند باشد. کیفیت پایین آداپتور از رایج ترین علت هاست که موجب بالا رفتن آمار خرابی در این قطعه از تجهیزات دوربین مداربسته شده است. به علت ارزان بودن این کالا نیز پیشنهاد می کنیم از تعمیر آن خودداری کنید زیرا تعویض آن با یک آداپتور نو هزینه چندانی را به دنبال ندارد. گرچه آداپتورها تعمیر می شوند اما از نظر هزینه چندان مقرون به صرفه نیست زیرا در مدت کوتاهی مجددا دچار خرابی می شوند.

تست آداپتور دوربین مداربسته

در هنگام خرید آداپتور دوربین مدار بسته برخی افراد با وزن کردن دستی انتخاب را انجام می دهند. به تصور این افراد سنگینی آداپتور نشانه ای از قطعات مرغوبتر و بیشتر است. برخی دیگر آداپتور را به برق زده و چراغ آداپتور روشن می شود، سپس از برق می کشند. چراغ آداپتور را با دقت نگاه می کنند هر چه دیرتر چراغ خاموش شود به مفهوم وجود خازن های بهتری در آن است. برای بررسی ولتاژ و جریان خروجی آداپتور نیز می توانید از طریق اهم متر این کار را انجام دهید.

نصب آداپتور دوربین مداربسته

با توجه به اینکه در سیستم های مداربسته مختلف از منابع تغذیه گوناگونی استفاده می شود بنابراین نحوه نصب آنها تفاوت هایی دارند. در پروژه هایی که دوربین ها توسط منبع تغذیه تکی تغذیه می شوند، ممکن است در کنار دوربین نصب شود. برای محافظت از منبع تغذیه از باکس پلاستیکی یا فلزی ضد آب استفاده می شود. در برخی از پروژه های آداپتورها و منابع تغذیه را در یک محل قرار می دهند و از طریق کابل کشی به دوربین ها متصل هستند. این کار به علت در دسترس نبودن منبع تغذیه و زیبایی ظاهر نصب آداپتور دوربین مداربسته انجام می شود.

در گذشته فیش آداپتور را قطع و با اتصال سیم برق جدید به صورت مستقیم، مسیر کابل کشی برق دوربین مداربسته تا مسافتی حدود 50 تا 100 متر افزایش می یافت. اکنون این کار با استفاده از مبدل های نری و مادگی به صورت راحت تری قابل انجام است. نحوه اتصال مبدل های در شکل زیر نشان داده شده است.

نصب دوربین مداربسته

کسب اطلاعات در مورد نصب دوربین مداربسته و یا سایر هزینه های خدماتی مربوط به آن می تواند چالش برانگیز باشد. لذا برای برطرف نمودن این مشکل مشتریان گرامی می توانند برای دریافت مشاوره رایگان جهت خرید دوربین مداربسته، استعلام قیمت نصب و …با شماره زیر با کارشناسان ما تماس بگیرند:

021-88500020
1/5 - (1 امتیاز)