POC چیست و در دوربین مداربسته چه کاربردی دارد؟ سوالی که برای پاسخ به آن باید به کابل کشی و سیم کشی سیستم های مداربسته رجوع کنیم. در سیستم های تحت شبکه فناوری با عنوان PoE بخشی از حجم کابل کشی ها را کاهش داده است. همین امر سبب شد تا افراد بسیاری از سیستم های IP با چنین قابلیتی بیشتر استقبال کنند. POC فناوری مشابه PoE در سیستم های آنالوگ است. بسیاری از شرکت های دوربین مداربسته برای جلب رضایت مشتریان خود سعی در بهره مندی از این تکنولوژی در تولیدات جدید خود کرده اند. در این مقاله سعی داریم POC در دوربین مداربسته را با بیان مزیت ها و محدودیت های آن معرفی کنیم.
در ادامه این مطلب می خوانید:
- فناوری POC چیست
- نحوه عملکردPOC دوربین مداربسته
- مزایای POC در دوربین مداربسته
- محدودیت های POC دوربین مداربسته
- مقایسه POE و POC در دوربین مداربسته
- COC چیست
فناوری POC چیست
هایک ویژن از بزرگترین کمپانی های تولید کننده محصولات مداربسته است که تلاش می کند تا را ه حل های مختلفی را برای سیستم های نظارتی – حفاظتی ارائه کند. از جمله معرفی فناوری POC مخفف Power over Coaxial که در دوربین های TVI و DVR ها کاربرد دارد. تکنولوژی POC به مفهوم تأمین برق دوربین مداربسته از طریق DVR و کابل کواکسیال است. این تکنولوژی توانسته حجم کابل کشی در سیستم های مداربسته آنالوگ را به حداقل برساند. چرا که دیگر نیاز به کابل جداگانه و منبع تغذیه مجزا برای هر دوربین دیگر وجود ندارد. تکنولوژی POC برای نصب کنندگان این سیستم ها به معنی صرفه جویی بیشتر در زمان و هزینه است.
نحوه عملکرد PoC دوربین مداربسته
در ظاهر قابلیت PoC بسیار مشابه PoE عمل می کند اما در نحوه عملکرد PoC در دوربین مداربسته تفاوت کمی وجود دارد. این تفاوت را به طور ساده و کلی می توان اینگونه بیان کرد که: در فناوری PoE از دو رشته سیم برای تغذیه تجهیزات استفاده شده است. در حالی که در فناوری PoC خبری از رشته اضافی در کابل کواکسیال نیست. برق از طریق همان مغزی و شیلد کابل به تجهیزات ارسال می شود. سیگنال تصویر دوربین نیز توسط یک انکدر روی ولتاژ ارسالی قرار می گیرد. در مقصد و محل دریافت، سیگنال کد شده توسط دیکدر به صورت سیگنال تصویر دیجیتالی در می آید.
مزایای POC در دوربین مداربسته
در سیستم های مداربسته یکی از مهم ترین بخش نصب دوربین مداربسته، کابل کشی اجزا و تجهیزات سیستم است. این موضوع در مکان های پر از سیم و کابل گاهی آزار دهنده است. ضمن این که تهیه آداپتور و منبع تغذیه برای هر یک از دوربین های مداربسته و کابل کشی برق مجزا برای هر دوربین کار پر هزینه ایست. با بهره گیری از قابلیت پی او سی دوربین مداربسته صرفه جویی در هزینه تا 20% خواهد بود به این ترتیب که:
- کاهش تعداد منبع تغذیه
- حذف سیم کشی اضافی
- زمان نصب کوتاه تر
- سهولت نصب
- قابل استفاده تا ارتفاع 200 متر (Coaxial)
محدودیت های POC دوربین مداربسته
با وجود مزیت های این قابلیت در سیستم های مداربسته، محدودیت هایی نیز برای PoC وجود دارد. یکی از مهم ترین یا عمده ترین آن ها، محدودیت در نوع دوربین و دستگاه ضبط است. برای استفاده از فناوری پی او سی در دوربین های مداربسته آنالوگ باید دوربین از آن پشتیبانی کند. ضمن این که دستگاه ضبط مورد استفاده نیز باید دارای خروجی های PoC باشد. وجود هر دو شرط برای این فناوری الزامیست و نبود هر یک، استفاده از PoC دوربین مداربسته را منتفی می کند. به خاطر داشته باشید تکنولوژی PoC تنها برای دوربین های آنالوگ نسل جدید قابل استفاده است.
دوربین های مداربسته دو برند هایک ویژن و داهوا از پیشتازان طراحی این فناوری برای محصولات خود هستند. قیمت این دوربین ها (مجهز به PoC) کمی گرانتر از مدل های معمولی آنهاست. گرچه حذف منابع تغذیه و کابل کشی ها همچنان استفاده از دوربین های PoC را در پروژه های کوچک و متوسط مقرون به صرفه می کند.
محدودیت دیگر استفاده از فناوری پی او سی دوربین مداربسته، محدودیت در طول کابل است. در حال حاضر بیشترین مسافتی کابل کشی برای استفاده از این تکنولوژی، 200 متر است. برای مسافت های بیشتر از 200 متر نیاز به کابل کشی جداگانه برق وجود دارد.
مقایسه POE و POC در دوربین مداربسته
هر دو فناوری PoE و PoC برای حذف کابل کشی جهت تامین برق تجهیزات به وجود آمدند. POE (Power over Ethernet) یک استاندارد صنعتی در انتقال برق است. با استفاده از آن امکان انتقال برق همراه با سیگنال های اطلاعات به طور همزمان بر روی کابل Cat5e , 6 , 7 فراهم می شود. این استاندارد در محدوده ولتاژ 37 تا 57 ولت کار می کند. در واقع دریافت انرژی الکتریکی هر دستگاه PoE ای که به سیستم متصل می شود را به میزان مورد نیازش تضمین می کند.
POC (Power over Cable) نیز با اصولی مشابه کار می کند با این تفاوت که سیگنال ها (برق و داده) بر روی کابل کواکسیال منتقل شده و تکنولوژی آن همه گیر نیست و برای سیستم های اختصاصی کار می کند. بنابراین، تامین ولتاژ دستگاه ها در آن می تواند برای برآوردن نیازهای یک محصول یا سیستم خاص باشد (که ممکن است پایین تر یا بالاتر از محدوده ولتاژ POE باشد).
اما به طور خلاصه تفاوت PoE و PoC عبارتند از:
- تفاوت در رابط های انتقال: در PoE انتقال سیگنال ها از طریق کابل شبکه و در PoC از طریق کابل کواکسیال انجام می شود.
- تفاوت در برد و قدرت: حداکثر مسافت انتقال سیگنال در PoE 100 متر و در PoC تا 200 متر است.
- تفاوت دیگر در ارتباط با این دو فناوری در این است که امنیت و تضمین انتقال داده در PoE بسیار بالاست (به علت امنیت بالای سیستم های تحت شبکه). در PoC صرفه جویی بیشتری در هزینه و زمان وجود دارد.
Poc دوربین مداربسته هایک ویژن
در دوربین های مداربسته هایک ویژن از قابلیت PoC می توان تا ارتفاع 200 متر استفاده کرد. در محصولات هایک ویژن فناوری پی او سی در DVR های 4،8 و 16 کانالی (در مدل هایی که به P /P ختم می شوند) در دسترس است. به صورت مکمل این فناوری در دوربین های TVI PoC نیز موجود است (مدل هایی که به E ختم می شوند). استفاده از سیستم با قابلیت PoC علاوه بر مقرون به صرفه بودن، راه حلی مناسب در جهت صرفه جویی زمان برای نصب و راه اندازی سیستم TVI است.
PoC در چه سیستم هایی قابل استفاده است؟
در سیستم های آنالوگ قدیمی و نسل جدید و دوربین های آنالوگ AHD , HDCVI یا HDTVI که قابلیت POC ندارند، امکان بهرهمندی از تکنولوژی PoC وجود ندارد. برای آگاهی از پشتیبانی دوربین و دستگاه خود از پی او سی می توانید به دیتاشیت آن مراجعه کنید. عموماً در مشخصات فنی دستگاه یا دوربینی که چنین قابلیتی داشته باشد کلمه POC Support قابل مشاهده است. ضمن این که می توانید به سایت اصلی شرکت سازنده دوربین مراجعه و سری های محصولات مجهز به چنین فناوری را مشاهده کنید. در برخی از تجهیزات نیز می توان از PoC های External استفاده کرد. این دستگاه ها همانند ماژول های داخلی(Internal) در دوربین ها و دستگاه های POC، تصاویر، صدا، داده های تصویری، سیگنال های کنترلی و جریان برق را تنها روی یک کابل انتقال می دهند.
تکنولوژی CoC چیست
تکنولوژی COC (Control Over Coaxial) ه معنای کنترل از طریق کابل کواکسیال است. دوربین مدار بسته آنالوگ با بهره مندی از این تکنولوژی بدون نیاز به کابل اضافی RS-485 و از طریق کابل کواکسیال کنترل می شود. فعالیت های کنترلی مانند زوم در دوربین از طریق دستگاه DVR قابل انجام است. این تکنولوژی از نظر قابلیتی شبیه POC است به عبارت دیگر نیاز این فناوری نیز از طریق یک کابل کواکسیال که برای انتقال تصاویر است رفع می گردد. موضوعی که منجر به کاهش وقت و هزینه در کابل کشی اضافی دوربین مداربسته می شود.
از این سیستم در دوربین های اسپید دام و بولت چرخشی مورد استفاده قرار می گیرد. زیرا این سری از دوربین ها برای اجرای فرمان (مانند گردش دوربین) نیاز به اتصال دو سیم دارند. اغلب دوربین های جدید آنالوگ HDCVI و HDTVI این قابلیت را دارند. دوربین های مدار بسته PTZ با مصرف برق بالا نیز با استفاده از RP101P می توانند از این تکنولوژی بهره مند شوند.
ثبت ديدگاه