دستگاه ضبط در سیستم های مداربسته از اجزای اصلی است. در بیان اهمیت آن همین بس که ثبت تصاویر توسط این دستگاه انجام می شود. VCR نیز نوعی دستگاه ضبط کننده تصاویر است که بعد از مدتی از رده خارج شد. VCR مخفف Video Cassette Recorder نوع ابتدایی دستگاه رکوردر است. در سیستم VCR اطلاعات یا فیلم روی نوار ویدیوئی VHS ضبط می شود. وی سی آر زمانی از محبوبیت خوبی برخوردار بود اما به علت محدودیت و ضعف هایش عمر طولانی نداشت. در این مقاله سعی داریم به علت منسوخ شدن VCR و ویژگی های این رکوردر بپردازیم.

VCR چیست

در سال 1970 دستگاه هایی با نام VCR ابداع شد. ظهور VCR ها تحول بزرگی در سیستم های مداربسته ایجاد کرد. زیرا با وجود آنها ضبط تصاویر دوربین های مداربسته به مراتب راحت تر انجام می شد. همچنین امکان بازپخش تصاویر نیز فراهم شده بود. کاربران به راحتی می توانستند در هر زمان به تصاویر مداربسته دسترسی داشته باشند. در این زمان تصاویر مداربسته بر روی فیلم های ویدئویی یا VHS ذخیره می شدند. با این حال این پدیده نیز با اشکالاتی همراه بود که همین امر موجب شد تا طرفداران خود را بعد از مدتی از دست دهد. تعداد نوارهای VHS بعد از مدتیزیاد می شد (اگر نگه داری فیلم ها ضرورت داشت). در نتیجه فضای زیادی را اشغال کرده و نگه داری از آنها را دشوار می کرد.

vcr دوربین مداربسته

نقش VCR در دوربین مداربسته چیست

روند پیشرفت و توسعه دستگاه های ضبط دوربین مداربسته در چند سال اخیر سرعت بیشتری داشته است. به گونه ای که اکنون تکنولوژی به مراتب پیچیده تری را در این دستگاه ها شاهد هستیم. لازم به ذکر است که این دستگاه ها مسیر طولانی را برای رسیدن به این جایگاه طی کرده اند. در ابتدا دستگاه های های ضبط دوربین مداربسته توانایی های محدودی داشتند. به عنوان مثال دستگاه VCR در دوربین مداربسته شکل ابتدایی رکوردر یا ضبط کننده است. این دستگاه قابلیت پخش فیلم های ضبط شده را نیز دارد. صدا و تصاویر آنالوگ توسط VCR که دارای ورودی های آنالوگ است ضبط می شود. برای پخش تصاویر نیز کافیست دستگاه را از طریق خروجی آنالوگ به نمایشگر متصل کرد.

تکامل VCR که نتیجه رشد و دیجیتالی شدن تکنولوژی آنالوگ بوده است دستگاه DVR را ارائه کرد. این دستگاه خیلی زود جایگزین VCR شد و طرفداران خود را پیدا کرد. یکی از مزیت های استفاده از DVR، عدم نیاز به تعویض چند باره فیلم های ویدئویی بود. دیگر خبری از انباشته شدن نوارهای ویدیوئی نزد کاربران دوربین های مداربسته نبود. ضمن این که جستجوی وقایع و تصاویر به صورت کارآمدتری قابل انجام شد.

دلایل عمده در کنار زدن سیستم VCR

با روی کار آمدن هر سیستمی بخشی از کارها ساده و سریعتر می شود. اما به علت وجود نقص ها و مشکلات ممکن است دستگاه یا سیستم عمر چندانی نداشته باشد. البته تلاش برای پیشرفت و بهبود عملکرد دستگاه ها نیز در همین راستا کمک می کنند تا فناوری های جدید متولد شوند. استفاده از VCR نیز معایب و مشکلاتی به همراه داشت که در تکنولوژی های بعدی آن این ایرادها تا حدودی برطرف شدند. معایب VCR عبارتند از:

مدت زمان ضبط: دستگاه های VCR تنها می توانستند تا 6 ساعت فیلم را بر روی هر نوار با نرخ فریم 25 ضبط کنند. 6 ساعت مدت زمان کوتاهیست اگر نظارت 24 ساعته برای اماکن ضروری باشد. در نتیجه حضور فردی به عنوان ناظر بر عملکرد دستگاه VCR احساس می شد.

فضای نگه داری: نوارهای ویدئویی فضای زیادی را اشغال می کردند. با بیشتر شدن تعداد نوارها، فضای مورد نیاز نیز به مراتب بیشتر می شد.

ماندگاری اطلاعات: این نوارها به امواج الکترومغناطیسی حساس بودند و چنانچه در معرض این امواج قرار می گرفتند تمام اطلاعات آنها از بین می رفت.

دوام کاست های ویدئویی: مدت زمان استفاده و نگه داری کاست ها محدود بود. پس از مدتی کیفیت تصاویر ثبت شده بسیار پایین می آمد. بنابراین نگه داری فیلم ها نتیجه مطلوبی را به همراه نداشت.

تفاوت بین VHS و VCR چیست

VCR مخفف Video Cassette Recorder  و VHS مخفف Video Home System است.درباره VCR پیش تر توضیح داده شد اما VHS که همان سیستم ویدئویی خانگی است. استانداردی برای نوار ضبط آنالوگ بر پایه کاست های ویدئویی که توسط شرکت JVC توسعه یافت. در دهه 1970 ضبط ویدئویی اصلی ترین بخش در صنعت تلویزیون شد. معرفی دستگاه VCR برای ضبط فیلم های تلویزیون در همین دوران رویداد. تعداد زیادی از شرکت ها، در ایجاد و توسعه استانداردی برای ضبط تلویزیون فعالیت کردند. هر کدام از آنها سعی داشت تا سهم بیشتری از محبوبیت در جهان را از آن خود کند. در رأس این نوآوری‌ها، دو فرم وی‌ اچ‌ اس و بتامکس از اقبال بیشتری در بین مردم برخوردار شدند. در رقابت بین این دو فرم ویدئویی VHS به پیروزی رسید و تا پایان دوران نوار ویدئویی خانگی در این زمینه فرمانروایی کرد.

در سال ۲۰۰۰ پذیرش جهانی از DVD به عنوان پخش کننده ویدئویی خانگی، دوران فرمانروایی VHS در زمینه ویدئو خانگی را پایان داد. در سال ۲۰۰۶ استودیوهای فیلم‌سازی آمریکایی، عرضه فیلم‌های جدید خود را به صورت وی‌ اچ‌ اس متوقف کردند.

اما VCR یک دستگاه ضبط و پخش کننده ویدئو است. یک ضبط کننده ویدیو می تواند فیلم را بر روی ابزاری مناسب مانند نوار ویدئو ضبط کند. VHS همان نوار ویدئوییست که تصاویر دوربین های مداربسته روی آن ضبط می شود. از طرفی سیستم VCR قابلیت پخش تصاویر و فیلم ضبط شده را از روی نوار دارد. VHS همان کاست یا نوار ویدئوییست که VCR بعد از ضبط فیلم، ویدئو را از روی آن می خواند.

انواع دستگاه ضبط دوربین مداربسته

با پیشرفت در نحوه ضبط تصاویر دوربین های مداربسته نوارهای ویدئویی حذف شدند و هارددیسک ها جایگزین آنها شدند. DVR ها نیز جایگزین VCR ها شدند و به مرور رکوردرهای پیشرفته تری ارائه شد. وجود هارد مزیت های مختلفی را به همراه آورد. ضبط تصاویر دوربین در طی 24 ساعت شبانه روز، ظرفیت بالای ذخیره سازی، نگه داری راحت تر و… از آن جمله هستند.

براساس تکنولوژی سیستم های مداربسته ضبط کننده متفاوت است. اگر از سیستم آنالوگ و آنالوگ HD بهره می برید، رکورد DVR است. در سیستم های تحت شبکه دستگاه ضبط NVR نام دارد. هر کدام از این ضبط کننده ها از تعداد و ظرفیت مشخصی از هارد را پشتیبانی می کنند. این مشخصات را می توان در دیتا شیت دستگاه مشاهده کرد. ضبط کننده ها در سیستم های جدید دارای قابلیت های پیچیده و پیشرفته تری شدند. از تشخیص حرکت، فرمت های فشرده سازی، انتقال تصویر، ارسال فرمان به دوربین ها تا قابلیت های هوشمند در این سیستم ها تجهیز شد.

فروش دوربین مداربسته

یکی از مشکلات رایج در بازار فروش دوربین مدار بسته، وجود حجم زیادی از برندهای فیک و تقلبی است که انتخاب را برا مشتریان سخت کرده است. از این رو توصیه می شود برای خرید دوربین مداربسته به نمایندگی های مجاز برندهای معتبر مراجعه شود. همچنین برای دریافت مشاوره رایگان می توانید با شماره زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید:

021-88500020

چقدر مفید بود؟ 🙂