خرابی و اشکال در منبع تغذیه، آسیب هایی که به دوربین مداربسته وارد آمده مهم‌ترین علت روشن نشدن دوربین مدار بسته و علت کار نکردن دوربین مدار بسته است. اما در حالت کلی دوربین مداربسته به علت های مختلفی ممکن است روشن نشود. توجه داشته باشید دو موضوع را باید از هم تفکیک کنیم. اول آن که آیا دوربین مداربسته روشن نمی شود. دوم، دوربین مداربسته تصویر ندارد، این دو کاملاً از هم مجزا هستند.

در این مقاله سعی داریم دلایل روشن نشدن دوربین و دستگاه دی وی آر را بررسی کنیم. پس از شناسایی علت روشن نشدن دوربین در هر بخش به ارائه راهکار برای رفع آن می پردازیم. دقت داشته باشید عوامل موثر در روشن نشدن دوربین مدار بسته اغلب به صورت سخت افزاری است. اگر دوربین مداربسته شما روشن می شود اما تصویر ندارد مقاله علت قطعی تصویر دوربین مداربسته را مطالعه کنید.

آن چه در ادامه می خوانید:

  • علت روشن نشدن دوربین مداربسته 
  • علت روشن نشدن دستگاه دی وی آر
  • پیشگیری از خرابی دوربین مداربین مداربسته

مشاوره رایگان قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته

021-88500020

علت روشن نشدن دوربین مدار بسته

رایج ترین دلایل روشن نشدن و کار نکردن دوربین مداربسته شامل موارد زیر است:

  1. اشکال و خرابی در آداپتور و منبع تغذیه
  2. قطعی و کیفیت پایین کابل برق
  3. اتصالات شل و معیوب
  4. سوختن دوربین مداربسته
  5. افزایش یا کاهش بیش از حد تحمل سیستم نظارتی
  6. برخورد صاعقه و رعدو برق
  7. نوسانات برق
  8. تمام شدن شارژ باتری
  9. و…

در ادامه برخی از آنها را شرح می دهیم.

1. اشکال و خرابی در آداپتور و منبع تغذیه

آداپتور رایج ترین علت روشن نشدن دوربین مدار بسته است. با توجه به تجربیات کارشناسان فنی در این رابطه یکی از متداول ترین دلیل روشن نشدن سیستم‌های الکترونیکی و علت کار نکردن دوربین مداربسته مشکلات آداپتور است. زمانی که به دوربین مداربسته شما برقی نمی رسد طبیعی است این وسیله روشن نشود. بنابراین در ابتدای امر آداپتور دوربین مداربسته خود را چک نمایید. برای این کار می توانید از آداپتور دیگری برای روشن کردن دوربین استفاده کنید. اگر دوربین مداربسته شما روشن شد، اشکال همان آداپتور بوده است. در نتیجه با تعویض آداپتور دوربین مداربسته روشن و به سیستم مداربسته ملحق می شود.

اگر دوربین مداربسته شما بدون آداپتور کار می کند مانند دوربین های بی سیم، باتری خور و یا دوربین های POE این موضوع منتفی است. برای این نوع از دوربین ها باید باتری آنها را چک کنید تا در صورت نیاز، باتری آنها شارژ و یا تعویض گردد. در دوربین های مداربسته تحت شبکه به علت این که دوربین ها معمولاً POE هستند و به سوئیچ POE متصل می شوند باید سوئیچ چک شود.

به طور کلی در سیستم های مداربسته ای که از آداپتور مرکزی استفاده می شود، باید آن مورد بررسی قرار گیرد. البته اشکال در آن باعث روشن نشدن تمام دستگاه های متصل به آن می شود. به عبارت دیگر در این حالت فقط یک دوربین مداربسته نیست که روشن نمی شود. بلکه به تمام دوربین های شما برق نمی رسد و روشن نخواهند شد.

2. قطعی و کیفیت پایین کابل برق

مهم ترین علت روشن نشدن و کار نکردن دوربین مدار بسته را بعد از خرابی آداپتور می توانید در کابل برق جستجو کنید. در واقع علاوه بر بررسی آداپتور، کابل برق نیز باید چک شود. ممکن است قطعی در کابل موجب قطع برق و روشن نشدن دوربین و دستگاه دی وی آر شده است. مسیر کابل را دنبال کنید، در این مسیر به دقت به سلامت ظاهری کامل توجه کنید. معمولاً در نقاطی که کابل صدمه دیده و یا خم شده است بیشترین احتمال قطعی وجود دارد. گر چه این کار در صورتی امکان پذیر است که کابل در تمام مسیر قابل دسترس و رویت باشد.

اگر کابل به صورت تو کار تعبیه شده است، یافتن نقاط قطعی و آسیب دیده کابل کمی مشکل تر است. برای این منظور می توانید با کابل دیگری که مطمئنا سالم است، تست کنید. در صورت برقراری اتصال درست، در کابل قدیمی قطعی وجود داشته است. با تعویض کابل مشکل روشن نشدن دوربین مداربسته حل خواهد شد.

3. اتصالات شل و معیوب

پاسخ به سوال چرا دوربین مداربسته روشن نمی شود را می توان در اتصالات نیز بیابید. پس از بررسی وجود مشکل در آداپتور و کابل برق، وجود اشکال در اتصالات دوربین را کنترل کنید. زیرا موجب می شود دوربین مدار بسته روشن نشود. در این حالت آداپتور و کابل برق سالم است و علت کار نکردن دوربین مدار بسته شلی و جدا شدن اتصالات در قسمتی از سیستم است. باید کانکتورهای دوربین در این حالت مورد بررسی قرار گیرد. کانکتورها یا اتصال دهنده ها در هر دو سمت دوربین مداربسته و دستگاه DVR باید چک شوند. درست جا نزدن کانکتور و فیش ها، زنگ زدگی و خوردگی در سوکت و فیش، جدا شدن فیش از کابل و… می توانند دلیل روشن نشدن دوربین مداربسته باشند.

معمولاً در صورت درستی اتصال کانکتور ها به دستگاه و دوربین، بخش اتصال فیش به کابل باید تست شود. یعنی ممکن است فیش و کانکتور درست جا زده شده اما با کابل اتصال کاملی ندارد. اتصال ناقص و سست در صورتی که کابل تحت کشش است به راحتی قطع می شود. از طرف دیگرقطع و وصل شدن جریانات برق در این اتصالات، دوربین مداربسته را سریعتر از کار می اندازد.

مشاوره رایگان قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته

021-88500020

4. سوختن دوربین مداربسته

یکی از دلایلی که می تواند منجر به سوختن دوربین مداربسته و در نهایت روشن نشدن دوربین شود، تغییر ولتاژ در سیستم است. در برخی از پروژه‌ها از پاور سوییچینگ صنعتی استفاده می‌شود. گاهی به علت این که فاصله دوربین تا پاور زیاد است، سطح ولتاژ پاور را تغییر می‌دهند و تا 14 یا 15 ولت افزایش می‌دهند. این افزایش ولتاژ به این دلیل است که مسافت موجب افت ولتاژ می شود. برای جبران فاصله و این افت ولتاژ ایجاد شده، ولتاژ پاور را افزایش می دهند. به این ترتیب در مسیر طولانی بعد از افت ولتاژ، نهایتاً ولتاژ 12 ولت به دوربین خواهد رسید.

این عملکرد را برای جلوگیری از سوختن دوربین انجام می دهند. در حالی که خود این موضوع خالی از اشکال نیست. چرا که در تجهیزاتی که در مسافت های کوتاه تری قرار دارند، بعضاً حتی دوربین های دیگر، ولتاژی بیشتر از 12 به آنها می رسد. همین ولتاژ بالا بعد از مدتی موجب سوختن و از کار افتادن این تجهیزات می شود.

5. بررسی سایر علت های روشن نشدن دوربین مدار بسته

اگر مشکل در آداپتور نیست، یعنی بعد از تست مشخص شد آداپتور سالم است. اتصالات دوربین مداربسته نیز بررسی شد و اشکالی در آنها وجود نداشت. به عبارت بهتر همه چیز از آداپتور، کانکتور و کابل همگی سالم هستند. در این صورت این احتمال وجود دارد که دوربین مداربسته دچار نوسان برق شده است. در حقیقت خود دوربین مداربسته سوخته و یا خراب است. شاید برای شما این سوال مطرح شود که: چه عواملی باعث ایجاد نوسان در دوربین مداربسته می شود. بسیاری از عوامل محیطی می توانند در دستگاه ها و وسایل برقی نوسان برق ایجاد کنند و در نهایت این وسایل از کار بیفتند و بسوزند.

برخورد صاعقه به دوربین مداربسته از اتفاقاتی است که موجب سوختن دوربین مداربسته می شود. گرمای شدید هوا و نور شدید آفتاب از دیگر عوامل ایجاد کننده نوسان برق در دوربین مداربسته هستند. البته عواملی محیطی دیگری از جمله گرد و غبار نیز موجب بروز این مشکل می شوند.

تمام شدن شارژ باتری دوربین به دوربین هایی مربوط می شوند که از طریق باتری تغذیه می شوند. در این صورت نمی توانند برق کافی برای روشن شدن داشته باشند و دوربین کار نمی کند. 

علت روشن نشدن دستگاه دی وی آر

روشن نشدن دستگاه DVR (دستگاه ضبط ویدئویی دیجیتال) می‌تواند به دلایل مختلفی باشد. در ادامه به برخی از مهم‌ترین عوامل و راه‌حل‌های ممکن برای این مشکل می‌پردازم:

1. مشکلات منبع تغذیه

  • علت: منبع تغذیه خراب یا معیوب.
  • راه‌حل: بررسی کنید که آیا دستگاه DVR به درستی به منبع تغذیه متصل است. از یک منبع تغذیه دیگر استفاده کنید یا منبع تغذیه فعلی را با یک منبع تغذیه سالم تعویض کنید.

2. مشکلات کابل برق

  • علت: کابل برق قطع شده یا آسیب دیده.
  • راه‌حل: کابل برق را بررسی کنید و از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید. در صورت نیاز، کابل را تعویض کنید.

3. مشکلات داخلی دستگاه

  • علت: مشکلات سخت‌افزاری داخلی مانند مادربورد معیوب، خرابی هارد دیسک یا مشکلات مدار.
  • راه‌حل: دستگاه را باز کرده و قطعات داخلی را بررسی کنید. اگر تخصص کافی ندارید، توصیه می‌شود دستگاه را به یک تعمیرکار مجاز ببرید.

4. مشکلات باتری CMOS

  • علت: باتری CMOS (که تنظیمات BIOS را حفظ می‌کند) تمام شده یا معیوب است.
  • راه‌حل: باتری CMOS را تعویض کنید.

5. مشکلات ناشی از نوسانات برق

  • علت: نوسانات برق می‌تواند باعث خرابی دستگاه DVR شود.
  • راه‌حل: از یک محافظ برق یا UPS استفاده کنید تا از دستگاه در برابر نوسانات برق محافظت کنید.

6. مشکلات نرم‌افزاری

  • علت: خرابی سیستم عامل دستگاه DVR.
  • راه‌حل: دستگاه را به تنظیمات کارخانه برگردانید. در صورتی که مشکل حل نشد، به بروزرسانی یا دوباره نصب کردن سیستم عامل دستگاه نیاز دارید.

7. دمای بیش از حد

  • علت: دستگاه DVR بیش از حد گرم شده و به دلیل دمای بالا خاموش شده است.
  • راه‌حل: از خنک‌کننده‌ها و تهویه مناسب برای دستگاه استفاده کنید. مطمئن شوید که دستگاه در مکانی با تهویه مناسب قرار دارد.

8. قطع ارتباط با نمایشگر

  • علت: مشکلات در اتصال دستگاه DVR به نمایشگر (مانیتور یا تلویزیون).
  • راه‌حل: کابل‌های اتصال بین DVR و نمایشگر را بررسی کنید. از سالم بودن پورت‌ها و کابل‌ها اطمینان حاصل کنید. در صورت نیاز، کابل‌های جدید استفاده کنید.

9. خرابی در دکمه پاور

  • علت: دکمه پاور دستگاه DVR خراب است.
  • راه‌حل: دکمه پاور را بررسی کنید و در صورت لزوم، آن را تعمیر یا تعویض کنید.

برای عیب‌یابی و حل مشکل روشن نشدن دستگاه DVR، ابتدا باید منبع تغذیه، کابل برق و دکمه پاور را بررسی کنید. در صورتی که مشکل از این قسمت‌ها نبود، به سراغ بررسی قطعات داخلی، باتری CMOS و مشکلات نرم‌افزاری بروید. در نهایت، اطمینان حاصل کنید که دستگاه در محیطی با تهویه مناسب قرار دارد و از محافظ برق استفاده کنید. با کارشناسان این حوزه تماس گرفته و از آنها راهنمایی بخواهید.

پیشگیری از خرابی دوربین مداربسته

همان طور که در بالا اشاره شد یکی از عوامل ایجاد کننده نوسان برق در دوربین مداربسته صاعقه و رعد و برق است. بنابراین از علت های کار نکردن دوربین آسیب هایی است که دوربین براثر نوسان برق دیده است. قطعاً نمی توانیم جلوی رعد و برق را بگیریم اما می توانیم با رعایت نکاتی، احتمال آسیب را پایین بیاوریم. به عنوان مثال

  • عدم نصب دوربین روی صفحات فلزی

اگر شرایط آب و هوایی به گونه ایست که شاهد رعد و برق های زیادی هستید به هیچ عنوان دوربین مداربسته را روی صفحات فلزی نصب نکنید. فلز رسانای جریان برق بوده و انرژی صاعقه را به راحتی به دوربین انتقال می دهد. در نتیجه دوربین دچار نوسان برق شده و می سوزد.

  • اتصالات کامل و صحیح

اگر اتصالات دوربین مداربسته به طور کامل و صحیح انجام شود، احتمال آسیب دوربین کمتر خواهد شد. یعنی سوکت درست جا زده شود و یا اتصالات شل نباشند. قطع و وصل شدن جریان برق به طور مداوم روی اجزای دوربین تاثیر گذاشته و در نهایت موجب خرابی آن می شود.

  • خرید منبع تغذیه بدون وقفه یا UPS

منبع تغذیه بدون وقفه یا یو پی اس می تواند برق مورد نیاز دوربین مداربسته را تامین کند بدون آن که دچار نوسان شود. بنابراین در صورت وجود نوسان هنگام قطع و وصل شدن برق، دیگر دوربین تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت. به عبارت بهتر زمانی که برق دچار نوسانات ناگهانی می‌شود، سیستم UPS باعث جلوگیری از آسیب رسیدن به سیستم‌های الکترونیکی و دوربین مداربسته می‌شود. این نوع منبع تغذیه  از دوربین مداربسته در برابر تغییر ولتاژ و قطعی برق از آن‌ها محافظت می‌کند.

  • استفاده از دستگاه های محافظ

به کار بردن دستگاه های محافظ می تواند راه موثری در پیشگیری از ایجاد نوسان برق در دوربین مداربسته شود. این دستگاه در صورت کم و زیاد شدن ولتاژ برق، آن را تنظیم و به دوربین انتقال می دهد.

2.3/5 - (3 امتیاز)