با هربار دیدن دوربین مداربسته از خود می پرسیم آیا اکنون در دید دوربین هستم یا خیر؟ کجا دوربین مرا نمی گیرد؟ این که بدانیم نقطه کور دوربین مداربسته کجاست ؟ یا راهی برای یافتن نقطه کور دوربین مداربسته وجود دارد؟ چالش این مقاله است. ما از دو سمت به این قضیه نگاه می کنیم از دید فرد نصب کننده و از دید فردی که مقابل دوربین قرار می گیرد. این که چگونه نقطه کور دوربین را شناسایی کنیم، بررسی خواهیم کرد.

در ادامه مطلب میخوانیم:

  1. نقاط کور دوربین مداربسته کجا هستند؟
  2. نقطه کور با توجه به زاویه دید دوربین
  3. نقطه کور دوربین در روز
  4. نقطه کور دوربین در شب
  5. نصب دوربین با کمترین نقطه کور
  6. دوربین های با زاویه دید واید تر
  7. چگونه دوربین را کور کنیم
  8. ضبط صدا در نقاط کور دوربین مداربسته

مشاوره رایگان قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته

021-88500020

1. نقاط کور دوربین مداربسته کجا هستند؟

از سمت شخص نصب کننده (مالک) دوربین، یافتن نقطه کور دوربین مداربسته بسیار ساده انجام پذیر است. کافی است تصاویر گرفته شده توسط دوربین بررسی شود. اما از سمت فردی که مقابل دوربین قرار می گیرد و دسترسی به آن چه که دوربین ثبت می کند ندارد، نیز راه هایی وجود دارد.

از اقدامات اولیه برای یافتن نقطه کور دوربین مداربسته بررسی محل نصب دوربین است. یکی از نقاط کور دوربین مداربسته ناحیه زیر دوربین به شعاع تقریباً یک متری از محل نصب آن است. خود را زیر دوربین و در جهت آن فرض کنید. آن چه که شما از شعاع یک متر به بعد خود می بینید معمولاً در دید دوربین است. با توجه به لنز دوربین گستردگی فضای دید دوربین متغیر است. به عبارت دیگر علاوه بر ناحیه مشخص شده، نقاط کور دیگری نیز وجود دارد.

2. نقطه کور با توجه به زاویه دید دوربین

هر چه دوربین زاویه دید وایدتری داشته باشد گستردگی فضای زیر پوشش آن بیشتر است. به عنوان مثال دوربین مداربسته با لنز 2.8mm (تقریباً 90 درجه) نسبت به دوربین با لنز 4mm  (تقریباً 60 درجه) زاویه دید وسیع تری دارد. به عبارت دیگر زاویه دید این دوربین ها وایدتر است.

به تصویر مقابل توجه کنید: بخش های رنگی فضای تحت پوشش دو دوربین را به تفکیک نشان می دهد. ناحیه زیر پوشش دوربین با لنز 2.8 گسترده تر است. صرفنظر از طول برد دید، ناحیه ای که بصورت هاشور مشخص شده است، تحت پوشش دوربین 2.8 است در حالی که آن ناحیه جزء نقطه کور دوربین با لنز 4 است.

یافتن نقطه کور دوربین مداربسته

3. نقطه کور دوربین در روز

در فضای باز و مقابل نور مستقیم خورشید، در این حالت برای دوربین نقطه کور ایجاد می شود. ممکن است این حالت در قسمتی از روز و یا در برخی از فصل ها اتفاق بیفتد.  با ریختن برگ ها مانعی برای تابش نور مستقیم خورشید وجود ندارد مانند فصل زمستان. در این زمان نیز نقطه کور یا بلایند اسپات دوربین مداربسته (Blind Spot) ایجاد می شود.

در زمستان حالت دیگری را نیز شاهد هستیم و آن انعکاس نور خورشید از برف به دوربین است. این حالت نیز امکان ایجاد نقطه کور در دوربین را بوجود می آورد. در حالت کلی بهتر است دید دوربین در فضای باز در فصل های مختلف مجدد چک شود. تغییر زاویه تابش نور خورشید، وجود برگ درختان و… عواملی هستند که می توانند نقطه کور (بلایند اسپات) جدیدی در دوربین ایجاد کنند.

4. نقطه کور دوربین در شب

در شب نیز چنین حالتی با تابش نور مستقیم خودروهای در حال عبور رخ می دهد. که بیشتر به صورت لحظه‌ای است و خیلی طول نمی کشد. با گذر خودرو نقطه کور برطرف می شود. نقطه کور با توقف خودرو در آن محل با چراغ روشن (مستقیم به سمت لنز دوربین) تا باقی ماندن آن شرایط وجود خواهد داشت.

یافتن نقطه کور دوربین مداربسته در فضایی با دو نور بسیار متفاوت نیز امکان پذیر است. در محیطی با دو نور بسیار قوی و نور بسیار کم معمولاً دوربین یکی از بخش ها را درست نشان نمی دهد. به عبارت دیگر آن بخش نقطه کور دوربین مداربسته می شود. اغلب بخش با نور کم، نقطه کور دوربین خواهد شد.

5. نصب دوربین مداربسته با کمترین نقطه کور

داشتن استراتژی صحیح در انتخاب محل نصب دوربین بسیار مهم است. افراد متخصص این حوزه، محل نصب دوربین مدار بسته را به گونه ای تعیین می کنند که با کم ترین نقطه کور مواجه شوید. علاوه بر کاهش نقطه کور دوربین، مصون ماندن دوربین از عوامل خارجی (دید سارقان، آسیب زدن به دوربین، چرخش دوربین توسط دیگران و..) نیز مورد نظر خواهد بود.

نقاط کور دوربین کجاست

بعد از انتخاب محل مناسب جهت نصب، انتخاب دوربین از نظر زاویه دید و لنز آن در اولویت بعدی موثر در نصب دوربین با کمترین نقطه کور است. نصب دوربین ها به صورت هم پوشان نیز می تواند کمک کند تا کمترین نقطه کور را داشته باشیم.

6. دوربین های با زاویه دید وایدتر

استفاده از دوربین های با زاویه دید وایدتر (زاویه دید بیشتر) در کاهش نقطه کور موثر هستند. دوربین های پانورامیک (Panoramic) با زاویه دید 360 از انتخاب های خوب برای پیشگیری از ایجاد نقطه کور است. دوربین چشم ماهی نیز از دیگر انواع دوربین مداربسته است که زاویه دید وسیعی دارد. دوربین های فیش آی یا چشم ماهی به دوربین های 180 و 360 درجه نیز شناخته می شوند.

یافتن نقاط کور دوربین مداربسته
دوربین چشم ماهی چیست

7. چگونه دوربین را کور کنیم

هر راهی که باعث شود دوربین تصاویر را دریافت نکند و یا دریافت تصویر به درستی انجام نشود، در واقع دوربین را کور کرده است. بطور مثال شکستن دوربین، پوشاندن لنز دوربین، تغییر زاویه دید دوربین و… از راه هایی است که می توانیم دوربین را کور کنیم. از لیزر برای کور کردن دوربین باید به نحوی استفاده کرد که لیزر درست به سمت لنز هدایت شود. برای آشنایی بیشتر با روش های دیگر، مطلب ترفندهای از کار انداختن دوربین را بخوانید.

8. ضبط صدا در نقاط کور دوربین مداربسته

در نقاط کور دوربین مدار بسته ضبط صدا می تواند اطلاعاتی را به کاربر بدهد. اگر دوربین مدار بسته شما مجهز به میکروفن باشد شما می توانید علیرغم اینکه تصویری از نقطه کور دوربین ندارید، صدای محیط را به طور کامل داشته باشید. زمانی نقطه کور دوربین مداربسته مهم می شود، که رویدادی در آن نقطه رخ داده باشد. البته با نصب دوربین های مداربسته به طور متقاطع می توانید نقاط کور هر دوربین را توسط دوربین دیگر تحت کنترل و نظارت خود داشته باشید. 

 

مطالب پیشنهادی مخاطبان:

5/5 - (2 امتیاز)