گروهی از مشتریان تمایل دارند همراه با ضبط تصاویر، صدای محل مورد نظر را نیز داشته باشند. در این مقاله قصد داریم راه حلی مناسب برای این دسته از مشتریان ارائه کنیم. علاوه بر این نصب میکروفن دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه را شرح دهیم. انواع میکروفن در سیستم های نظارتی و حفاظتی مورد استفاده قرار می گیرد. میکروفن داخلی دوربین مداربسته و میکروفن خارجی. در ادامه با انواع میکروفن دوربین مداربسته و مراحل نصب آنها آشنا خواهید شد.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

  • انواع میکروفن دوربین مدار بسته
  • نصب میکروفن دوربین مداربسته آنالوگ
  • نصب میکروفن دوربین مداربسته تحت شبکه
  • انواع میکروفن خارجی در دوربین مداربسته
  • بهترین میکروفن دوربین مداربسته

مشاوره رایگان قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته

021-88500020

انواع میکروفن دوربین مداربسته

با توجه به گستردگی تنوع در دوربین های مداربسته شما به راحتی می توانید دوربینی مناسب انتخاب و تهیه کنید. برخی از انواع دوربین مداربسته قابلیت انتقال صدا دارند و اصطلاحا به آنها دوربین مداربسته میکروفن دار می گویند. البته میکروفن دار بودن مطلقاً به معنی وجود میکروفن در داخل دوربین نیست. گروهی از این نوع دوربین ها دارای میکروفن داخلی هستند. در دوربین هایی که میکروفن داخلی دارند با کمی دقت بر روی کیس و بدنه آنها حفره کوچکی قابل مشاهده است. این حفره به میکروفن دوربین مداربسته مربوط می شود. گروه دیگر دارای ورودی مجزا برای اتصال میکروفن به دوربین هستند. این گروه در واقع به میکروفن خارجی مجهز خواهند شد.

نصب میکروفن دوربین مداربسته آنالوگ

قبل از نصب میکروفن به این موضوع توجه کنید که تعداد کانال های صدا در دستگاه ضبط کمتر از میکروفن ها نباشد. بنابراین یکی از مواردی که در زمان خرید سیستم مداربسته باید به آن توجه شود همین نکته است. نوع فیش ورودی صدا بر روی دستگاه های DVR نیز از اهمیت برخوردار است. در برخی از DVR ها به صورت  BNC و در برخی دیگر به صورت AV است. با آگاهی از نوع فیش ورودی صدا برای دستگاه ضبط می توانید اتصالات مناسب را تهیه نمایید.

مراحل نصب میکروفن در دوربین آنالوگ

  1. دو فیش در میکروفنی که در اختیار دارید مشاهده کنید. یک فیش AV است و برای انتقال صدا مورد استفاده قرار می گیرد. دیگری فیش آداپتوری که برای تغذیه میکروفن است. برای اتصال صحیح میکروفن لازم است این دو فیش را از هم تشخیص دهید.
  2. فیش آداپتوری میکروفن در این مرحله کاربرد دارد. میکروفن برای روشن شدن نیاز به برق دارد. همانند دوربین های مداربسته برق مورد نیاز میکروفن ها نیز 12 ولتی است. می توانید از طریق یک آداپتور دوربین مداربسته و میکروفن را به طور همزمان متصل کنید. برای اتصال منبع تغذیه به میکروفن حتماً از فیش و به هیچ عنوان سر سیم را نچینید.
  3. نوبت فیش دوم یا AV است که باید به سر کابل وصل شود. نحوه اتصال فیش AV مانند فیش BNC است (مغزی را به مغزی فیش و شیلد را به بدنه وصل کنید.).
  4. کابل صدا را به میکروفن وصل کنید. اما چه کابلی برای انتقال صدا مناسب است؟ معمولاً برای انتقال صدا در متراژهای پایین کابل برق ساده 0.5*2 مناسب است. اما در صورت زیاد شدن فاصله بهتر است از کابل کواکسیال برای این کار استفاده کنید.
  5. در این مرحله باید سر دیگر کابل صدا به دستگاه DVR وصل شود. برای این منظور فیش اتصال براساس نوع فیش روی دستگاه DVR انتخاب می شود. در صورتی که بخواهید تمامی کابل ها با فیش BNC وصل شود، می توانید از رابط مناسب استفاده کنید. رابط های BNC به AV برای اتصال فیش BNC به ورودی AV موجود بر روی DVR مورد استفاده قرار می گیرد.
  6. اما پیش از اتصال میکروفن به DVR از خروجی صدای دستگاه یک کابل به یک بلندگو یا هدفون متصل کنید. این کار برای شنیدن صدای میکروفن انجام می شود. کابل مورد نیاز در این مرحله معمولا با فیش AV متصل می گردد.
  7. پس از اتصال بلندگو و میکروفن به دستگاه وارد تنظیمات DVR شده و صدای دوربین مورد نظر را فعال کنید. اگر تا به اینجا مراحل را درست طی کرده باشید صدا از میکروفن شنیده می شود. اگر صدای سوت از میکروفن شنیده شود باید صدای بلندگوها را کمتر کنید.

نحوه تنظیم صدای میکروفن دوربین

میکروفن ها دارای یک ولوم داخلی کوچک هستند که برای تنظیم صدا از ان استفاده می شود. بهتر است ولوم را تغییر ندهید. بهترین جایگاه برای ولوم حدود وسط آن است.

نصب میکروفن دوربین مداربسته تحت شبکه

پیش از نصب میکروفن دوربین مداربسته IP لازم به یادآوریست که این نوع از دوربین ها دارای ورودی صدا هستند و میکروفن به ورودی دوربین متصل می شود نه دستگاه ضبط. کلیات مراحل نصب میکروفن دوربین مداربسته تحت شبکه مشابه دوربین آنالوگ است. در دوربین های IP  که قابلیت ضبط صدا و نصب میکروفن خارجی دارند دو ورودی مورد انتظار است. در برخی از آنها پورت RCA یا AV وجود دارد و یا یک جک ورودی 3.5 میلی متری بر روی آنها تعبیه شده است.

با توجه به این دو مدل دوربین IP با قابلیت ضبط صدا، دو نوع میکروفن وجود خواهد داشت. میکروفن هایی با پورت AV (RCA) که پورت برق نیز دارند. این میکروفن در هر دو تکنولوژی دوربین مداربسته IP و آنالوگ مورد استفاده قرار می گیرد. اما میکرفن هایی که نیاز به برق مستقیم ندارند و دارای خروجی یا جک 3.5 میلی متری هستند. این میکروفن ها برق مورد نیاز خود را از دوربین مداربسته تامین می کنند.

مراحل نصب میکروفن در دوربین IP

  1. اتصال میکروفن به برق: برق مورد نیاز دوربین ها بسیار کم است و در صورت PoE نبودن دوربین حتی می توان از یک منبع تغذیه مشترک برای دوربین و میکروفن استفاده کرد.
  2. فیش AV یا RCA را به دو سر کابل متصل کنید. در صورت تمایل به استفاده از فیش BNC می توانید از تبدیل استفاده کنید.
  3. یک سر کابل با فیش AV را به خروجی صدای میکروفن و سر دیگر را به ورودی صدا در دوربین مداربسته IP متصل کنید. اگر دوربین IP شما دارای جک ورودی 3.5 میلی متری است از تبدیل AV به جک 3.5 میلی متری استفاده کنید.

انواع میکروفن خارجی در دوربین مداربسته

همان طور که در بالا اشاره شد در برخی از مدل ها امکان اتصال میکروفن خارجی یا اکسترنال به دوربین مداربسته وجود دارد. این میکروفن ها در شکل و مدل های مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. قابل ذکر است که کیفیت  صدای انتقالی از میکرفن های خارجی بیشتر از میکروفن های داخلی است. علاوه بر این جایگاه قرارگیری میکروفن تا محل صدا در کیفیت صدای انتقالی بسیار موثر است.

میکروفن ها به دو صورت همه جهته و جهت دار تولید می شوند. از نوع همه جهته یا 360 درجه معمولا در سیستم های نظارتی-حفاظتی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین میکروفن ها را می توان از جهت تنظیم صدا به دو گروه تقسیم بندی کرد. گروهی از میکروفن ها دارای پیچی برای تنظیم صدا هستند که اصطلاحا به آنها ولوم دار می گویند. گروه دیگر بدون ولوم هستند.

میکروفن سوزنی

نصب میکروفن دوربین مداربسته

این مدل از میکروفن ها ساختار ظریف و کوچکی دارند و بیشتر به عنوان میکروفن های مخفی از آنها استفاده می شود. با توجه به شکل ظارهی آنها، به راحتی در داکت قرار می گیرد.

میکروفن گلفی

نصب میکروفن دوربین مداربسته

میکروفنی شبیه به توپ گلف که کوچک و بسیار سبک است. این مدل میکروفن با ولتاژ 6 الی 12 ولت کار می کند. برای پیشگیری از انعکاس صدا حفره لغو اکو در آن تعبیه شده است.

میکروفن باکس

نصب میکروفن دوربین مداربسته

میکروفن با بدنه ای مستطیلی شکل و پلاستیکی که به راحتی می توانید با چسب و نوار در موقعیت مناسب نصب کنید. پیچی برای تنظیم صدای میکروفن که روی آن قرار دارد.

بهترین میکروفن دوربین مداربسته

بهترین میکروفن دوربین مداربسته بسته به نیاز و معیار شما می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال در زمان انتخاب میکروفن دوربین ممکن است جهت دریافت صدا معیار مورد نظر شما باشد.  در این صورت دو حالت زیر را می توانید بررسی کنید که میکروفن از کدام نوع است.

  • میکروفن چند جهته (چند سویه) که به آن Omni-directional گفته می شود و صدا را از هر جهتی دریافت می کند.
  • Unidirectional یا میکروفن یک جهته (تک سویه) که به دریافت صدا از یک جهت حساس است.

در زمان نصب نیز کابل میکروفن می تواند نقش مهمی را ایفا کند. سیگنال های میکروفن بسیار ضعیف هستند و به راحتی در آنها تداخل ایجاد می شود. برای پیشگیری از تداخل، کابل میکروفن باید تا حد امکان کوتاه باشد. برای حفظ کیفیت صدای انتقال نیز کابل های میکروفن باید محافظت شده و شیلد دار باشند.

در نهایت از هر نوع میکروفنی که استفاده می کنید آن را در نزدیکی مکان هایی با آلودگی صوتی بالا مانند پنجره نصب نکنید. چرا که کیفیت صدای ضبط شده کاهش می یابد و با خش خش و صداهای آزار دهنده همراه خواهد بود. همچنین از قرار دادن کابل میکروفن در کنار برق فشار قوی و دیگر منابع نویز خودداری کنید.

5/5 - (4 امتیاز)