یکی از نگرانی های کاربران دوربین مدار بسته میزان مصرف اینترنت دوربین مداربسته است. این موضوع به دلیل نیاز انتقال تصویر دوربین ها و نظارت از راه دور از اهمیت بالایی برخوردار است. تصور بالا بودن هزینه های اینترنت موجب شده است برخی از کاربران اقدامی برای انتقال تصویر نکنند. حتی برخی از کاربران به اشتباه فکر می کنند دوربین های تحت شبکه به طور دائم از اینترنت استفاده می کنند. در حالی که اینطور نیست و تنها در زمان انتقال تصویر می توانید از بستر اینترنت کمک بگیرید. در این صورت دوربین ها یا دستگاه های DVR یا NVR از اینترنت برای ارسال اطلاعات استفاده خواهند کرد.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- پارامترهای موثر در حجم مصرفی اینترنت دوربین مداربسته
- کاهش حجم اینترنت مصرفی دوربین مداربسته
- نرم افزار محاسبه حجم اینترنت مصرفی دوربین مداربسته
- آیا دوربین های IP بر سرعت اینترنت تأثیر می گذارند؟
1. پارامترهای موثر در حجم مصرفی اینترنت دوربین مداربسته
همان طور که در دیوایس های مختلف میزان مصرف حجم اینترنت براساس نوع استفاده متفاوت است؛ در سیستم های مداربسته نیز همین طور است. به طور کلی حجم اطلاعات در زمان انتقال تصویر دوربین مداربسته حجم اینترنت مورد نیاز را مشخص می کند. هر چه این اطلاعات بیشتر باشد قاعدتاً اینترنت بیشتری مصرف خواهد شد. عوامل موثر در حجم اینترنت مصرفی در دوربین های مداربسته را می توان اینگونه دسته بندی کرد:
- نوع جریان انتقال تصویر یا استریم های اصلی و فرعی
- تعداد دوربین های نصب شده در پروژه ( بدیهی است هر چه تعداد دوربین ها در شبکه بیشتر باشد، نیاز به حجم اینترنت بیشتری است.
- سومین مورد رزولوشن تصویر ارسالی دوربین مداربسته است.
- فریم ریت یا تعداد فریم در ثانیه (FPS) هر دوربین دیگر عامل موثر در حجم مصرفی اینترنت در دوربین مداربسته است.
- انتقال صدا به همراه تصویر، دوربین هایی که دارای میکروفن هستند، حجم اینترنت بیشتری را مصرف می کنند.
- فرمت های فشرده سازی تصویر نیز نقش موثری در میزان مصرف اینترنت دوربین مداربسته دارند.
میزان مصرف اینترنت در دوربین مداربسته: نکته قابل توجه این است که در حالت کلی انتقال تصویر دوربین مداربسته چه بر روی گوشی موبایل و چه کامپیوتر، حجم زیادی از اینترنت را مصرف نمی کند.
2. کاهش حجم اینترنت مصرفی دوربین مداربسته
با توجه به شناسایی عوامل موثر بر میزان مصرف اینترنت به راحتی می توان این مقدار را مدیریت کرد. در این بخش به چگونگی کنترل و کاهش مصرف اینترنت در انتقال تصویر دوربین مداربسته می پردازیم.
استریم یا Stream به چگونگی و کیفیت خروجی تصاویر دوربین مداربسته در سیستم های تحت شبکه اشاره دارد. اکثر دوربین های مداربسته دارای دو نوع خروجی تصویر برای انتقال یا همان Dual Stream هستند. این جریان ها هر کدام دارای کیفیت متفاوتی هستند. از جریان اصلی که دارای کیفیت بالایی است معمولا برای ضبط تصاویر و مشاهده در مانیتور اصلی استفاده می شود. برخی از برندها، تولیدات خود را مجهز به Triple Stream کرده اند. به این مفهوم که دوربین IP می تواند به طور همزمان سه جریان ویدئویی مختلف را ارائه دهد. در نتیجه کاربر تصاویر را در سه دستگاه مختلف (گیرنده) به طور همزمان و با کیفیت متفاوت دریافت می کند.
تنظیمات کیفیت انتقال تصاویر در هر کدام از جریان ها در بخش ENCODE انجام می شود. موارد قابل تنظیم شامل: نوع فشرده سازی، نرخ فریم، بیت ریت، انتقال صدا و… است. با توجه به نوع فرمت فشرده سازی یا تعداد فریم بر ثانیه ای که انتخاب می کنید می توانید حجم اطلاعات انتقال داده شده را کاهش داده و در نتیجه مصرف اینترنت نیز کاهش یابد. تغییرات در سایر پارامترها نیز موثر هستند. اما اینترنت در دوربین مداربسته چقدر مصرف می شود و چگونه می توان محاسبه کرد؟
3. نرم افزار محاسبه حجم اینترنت مصرفی دوربین مداربسته
در صورتی که دوربین مداربسته در شبکه داخلی کار کند، انتقال تصویر به دستگاه رکورد اینترنتی را مصرف نخواهد کرد. اما اگر از اینترنت برای انتقال استفاده شود برای محاسبه میزان آن از نرم افزار می توان کمک گرفت. نرم افزارهای موجود کمک می کنند تا شما میزان مصرف اینترنت خود را ساعتی، روزانه، هفتگی و یا ماهیانه مشاهده کنید. به این ترتیب میزان آن را برای مصارف بعدی مدیریت و کنترل کنید.
این نرم افزارها مختص محاسبه میزان مصرف اینترنت دوربین مداربسته نیست. اما با استفاده از آنها در زمان انتقال تصویر دوربین باید استفاده دیگری از اینترنت نکنید تا عدد محاسبه شده دقیق تر باشد.
4. آیا دوربین های IP بر سرعت اینترنت تأثیر می گذارند؟
تاثیر در سرعت اینترنت و کند شبکه در سیستم های مداربسته تنها به وجود دوربین IP ختم نمی شود. در حقیقت اگر سیستم های نظارت تصویری به طور صحیح و با دقت پیکربندی شده باشند گلوگاه پهنای باند نباید مشکلی ایجاد کند. سیستم های مداربسته به در پروژه های بزرگ به منابع پهنای باند قابل توجهی نیاز دارند. با این وجود باید به گونه ای تنظیم شوند تا براساس محدودیت پهنای باند کار کند و شبکه گسترده تر را درگیر نکند.
ثبت ديدگاه