نقشه کشی در بیشتر پروژه های مهندسی رکن اصلی و مهم آن پروژه محسوب می شود. در پروژه های نصب دوربین مداربسته نیز نقشه سیم کشی دوربین مداربسته بخش مهم طراحی آن پروژه است. همچنین این نقشه را می توان به مشتری خصوصا در پروژه های بزرگ تحویل داد. این نقشه کمک بسیار خوبی برای ارتقا سیستم مداربسته، تعمیر و نگه داری سیستم در آینده می کند.

به این دلایل نقشه سیم کشی دوربین مداربسته را توصیه می کنیم

طراحی و داشتن نقشه از سیستم مداربسته مزیت های فراوانی به همراه دارد.

  • از فواید نقشه کشی دوربین مداربسته سرعت بخشی به اجرای پروژه است.
  • امکان عیب یابی سریع در کابل کشی های سیستم را نیز فراهم می کند.
  • از میزان آسیب های وارده به کابل های سیستم مداربسته هنگام تغییرات در سیستم تاسیساتی می کاهد.
  • همچنین در صورت نیاز به توسعه سیستم مداربسته می توان از نقشه موجود جهت طرح ریزی استفاده کرد.
  • نقشه کمک می کند محاسبه پهنای باند شبکه در سیستم مداربسته تحت شبکه بهتر انجام شود.

نقشه سیم کشی دوربین مداربسته با نرم افزار

نقشه کشی سیستم های مداربسته به دو طریق انجام می شود:

1. نقشه سیم کشی دوربین مداربسته با فایل اتوکد محل

2. نقشه سیم کشی دوربین مداربسته با نرم افزار های طراحی مخصوص

1. نقشه سیم کشی دوربین مداربسته با فایل اتوکد محل

اگر کارفرما نقشه اتوکد محل را داشته باشد مجری پروژه می تواند نقشه را دریافت و روی آن، نقشه سیم کشی را پیاده سازی کند. در صورت وجود فایل های اتوکد محل طراحی نقشه را می توان در بهترین حالت انجام داد. اگر فایل اتوکد محل در دسترس نبود و یا در اختیار نداشتید می توانید با استفاده از نرم افزار های طراحی ابتدا پلان محل مورد نظر را طراحی نمائید.

2. نقشه سیم کشی دوربین مداربسته با نرم افزار های طراحی مخصوص

البته برای پیاده سازی نقشه سیم کشی دوربین مداربسته حتما نیازی به نرم افزارهای حرفه‌ای نیست. اجرای نقشه به صورت نرم افزاری به راحتی با نرم افزارهای ساده و اولیه نیز قابل انجام است. در نقشه کشی سیستم مداربسته پلانی از محل طراحی و سپس اجزای سیستم مداربسته در آن جایگذاری و مشخص می گردند. در نقشه سیم کشی همانند سایر نقشه ها مقیاسی برای فاصله و مسافت ها مشخص می نمایند. برای تعیین فاصله ها در مقیاس واقعی می توان از ابزارهایی مانند متر، یا متر لیزری و… استفاده نمود.

نرم افزار کشیدن نقشه دوربین مداربسته

1. Microsoft Office Visio

اولین نرم افزاری که معرفی می کنیم یکی از بهترین آن ها و شناخته شده برای نقشه کشی نرم افزار Microsoft Office Visio است. این نرم افزار از زیر مجموعه های برنامه Office  است که دسترسی به آن بسیار ساده است. طراحان Visio با فرض این که کاربر نرم‌ افزار در یکی از زمینه‌های مشخص همچون نقشه‌ ‌کشی تاسیسات ساختمان اقدام به طراحی کند نرم افزار را توسعه دادند. به این ‌ترتیب توانسته‌اند براساس چنین فرض‌های اولیه‌ای، ابزارهای ویژه‌ای به منظور تسهیل کار در فرایند طراحی را پیش‌بینی کنند. در طبقه‌بندی نرم‌افزارها، Visio نرم‌افزار طراحی نمودار محسوب می‌شود و برای ترسیم نمودارهای شناخته شده الگوها وStencils  از پیش تعریف شده ای در نظر گرفته است. با داشتن مجموعه ای از شکل ها و علامت های مرتبط با نقشه سیم کشی و سیستم های امنیتی این نرم افراز برای پروژه های معمولی ایده آل است.

نقشه سیم کشی دوربین مداربسته
نقشه سیم کشی دوربین مداربسته

نمونه نقشه دوربین مداربسته رسم شده با Visio

2. Concept Draw

نرم فزار بعدی بسیار شبیه نرم افزار Visio است و آن نیز امکان طراحی نقشه سیستم مداربسته را برای افراد عادی فراهم می سازد. نرم افزار کانسپت دراو مجموعه های متفاوتی از علائم و شکل های مربوط به سیستم امنیتی دارد. در نسخه های گوناگون قابلیت های جذابی برای طراحی در زمینه های مختلف ایجاد کرده است. برای آشنایی بیشتر با این نرم افزار ساده شگفت انگیز می توانید به صفحه Concept Draw مراجعه کنید.

نقشه سیم کشی دوربین مداربسته

نمونه نقشه دوربین مداربسته رسم شده با Concept Draw

3. AutoCAD Electrical

سومین نرم افزاری که معرفی می کنیم از مجموعه نرم افزارهای Auto CAD است و به طور تخصصی برای طراحی نقشه سیستم های الکتریکی طراحی شده است. با وجود این که کار کردن با این نرم افزار به سادگی دو نرم افزار بالا نیست اما امکان تهیه نقشه های حرفه ای تر را فراهم می سازد. نرم افزار AutoCAD Electrical دارای مجموعه هایی از علامت های مرتبط با سیستم های الکتریکی و مداربسته است. در صورت نیاز می توانید شکل های مورد نیاز خود را به نرم افزار اضافه کرده یا آنها را طراحی کنید.

نقشه سیم کشی دوربین مداربسته

نمونه نقشه دوربین مداربسته رسم شده با AutoCAD Electrical

4. IP VIDEO SYSTEM DESIGN TOOL

نرم افزار چهارم یکی از تخصصی ترین نرم افزارهای حرفه ای نقشه کشی سیستم دوربین مدار بسته است. با نرم افزار IP Video System Design Tool می توانید پهنای باند و فضای مورد نیاز برای استفاده از رزولوشن های مختلف دوربین های موجود در شبکه را با دقت بالا مشخص نمود. از این گونه اطلاعات به دست آمده برای طراحی و پیاده سازی بهینه پروژه های دوربین مداربسته تحت شبکه استفاده می شود. این برنامه روش های فشرده سازی مختلفی را برای تصاویر دوربین ها از جمله H.264, MPEG-4 و Motion JPEG در اختیار ما قرار می دهد. علاوه بر این، به کاربر این قابلیت را می دهد تا میزان مناسب فریم بر ثانیه و روش فشرده سازی تصاویر را برای دوربین ها تعیین کند. همچنین ظرفیت هارد مورد نیاز با توجه به تنظیمات توسط برنامه محاسبه می گردد. برای آشنایی بیشتر می توانید به صفحه IP VIDEO SYSTEM DESIGN TOOL مراجعه کنید.