در مکان های مختلف همواره نقاطی وجود دارند که از حساسیت بیشتری برخورداراند و باید رفت و آمد افراد به این نقاط تحت کنترل باشد. برای این کار می توان از قابلیت تشخیص نفوذ در دوربین مداربسته بعد از نصب دوربین استفاده کرد. از جمله مزایای این فناوری می توان به کنترل تردد افراد یا پرسنل، جلوگیری از تهدیدات و خرابکاری ها، ایجاد امنیت بیشتر در محیط و … اشاره نمود. در ادامه به مباحث زیر در مورد این تکنولوژی پرداخته ایم:

  1. نحوه عملکرد قابلیت تشخیص نفوذ در دوربین مداربسته
  2. نحوه فعالسازی تشخیص نفوذ
  3. جلوگیری از وقوع آلارم های کاذب در سیستم تشخیص نفوذ
  4. تفاوت بین تشخیص نفوذ و تشخیص حرکت در دوربین مداربسته

1.انحوه عملکرد قابلیت تشخیص نفوذ در دوربین مداربسته

قابلیت تشخیص نفوذ یکی از زیرمجموعه های پردازش تصویر VCA در دوربین مداربسته است که در مقالات قبلی درباره آن توضیح دادیم. این ویژگی هوشمند را می توان از طریق تنظیمات موجود در دستگاه ضبط فعال نمود.

به این صورت که ابتدا باید منطقه مورد نظر را انتخاب نمایید. این کار به صورت تعریف خطوط فرضی در نرم افزار دستگاه انجام می شود. نرم افزار با تجزیه و تحلیل ابعاد سوژه، می تواند آن را تشخیص دهد. چنانچه تجهیزات مداربسته شما به سیستم آلارم متصل باشند، پس از تشخیص ورود سوژه به منطقه غیرمجاز، آلارم ها به صدا در می آیند.

2. نحوه فعالسازی تشخیص نفوذ

نحوه فعالسازی تشخیص نفوذ به این شکل است که ابتدا باید وارد منوی دستگاه ضبط خود شوید سپس با کلیک کردن بر روی بر روی چک باکس Enable Intrusion Detection آن را فعال نمائید. تشخیص نفوذ دارای 4 ویژگی است که باید به طرز صحیحی تنظیم شوند:

  1. تنظیم میزان حساسیت (Sensivity)
  2. تعیین میزان ابعاد سوژه
  3. تنظیم آستانه زمانی (Threshold)
  4. تنظیم محدوده مکان مورد نظر
تشخیص نفوذ دوربین مداربسته

  1. تنظیم میزان حساسیت (Sensivity):

گزینه اول در تنظیمات تشخیص نفوذ درصد حساسیت یا Sensivity است. مقادیر این پارامتر می تواند در بازه صفر تا 100 باشد. این مقادیر حساسیت سیستم را نسبت به ابعاد سوژه مورد نظر تعیین می کند. با تنظیم مقادیر آن  هنگام نصب دوربین مداربسته، سیستم تنها نسبت به سوژه های متناسب یا بیشتر از ابعاد تعیین شده در این پارامتر واکنش نشان می دهد و آلارم ها به صدا در می آیند.

    b. تعیین میزان ابعاد سوژه:

این پارامتر نیز تعیین می کند که تا چه ابعادی از سوژه باعث فعال شدن آلارم ها می شود. مقادیر این پارامتر نیز در بازه صفر تا 100 درصد است. به عنوان مثال چنانچه عدد آن بر روی 50 درصد تنظیم گردد با وارد شدن قسمتی از سوژه (تا پنجاه درصد آن) سیستم آلارم فعال می گردد.

    c. تنظیم آستانه زمانی (Threshold):

پس از تعیین محدوده مورد نظر نوبت به تنظیمات بعدی می رسد. در اینجا گزینه دیگری با نام آستانه زمانی یا Threshold در تنظیمات تکنولوژی تشخیص نفوذ وجود دارد. آستانه یا Threshold در واقع مدت زمان لازم برای به صدا درآمدن آلارم ها پس از تشخیص نفوذ سوژه به منطقه مورد نظر است.

گستره زمانی آستانه می تواند از صفر تا 10 ثانیه باشد. به این ترتیب که چنان چه آستانه را بر روی عدد صفر تنظیم کنید بلافاصله پس از ورود سوژه آلارم به صدا در می آید و هرچه این عدد بیشتر شود با تاخیر بیشتری آلارم ها فعال می شوند.

    d. تنظیم محدوده مکان مورد نظر:

برای تعیین محدوده مورد نظر برروی Draw Area کلیک کرده و با کشیدن خطوط فرضی محدوده دلخواه خود را مشخص نمائید. نکته مهم این است که در هنگام کشیدن خطوط فرضی باید انتهای خطوط به هم برسند. چنانچه بیش از یک منطقه برای کنترل مد نظرتان باشد امکان تعریف 4 منطقه در دوربین های هوشمند وجود دارد.

برای پاک کردن خطوط فرضی نیز می توانید بر روی گزینه Clear کلیک نمائید. سایر تنظیمات هر منطقه نیز به صورت جداگانه قابل انجام است.

3. جلوگیری از وقوع آلارم های کاذب در سیستم تشخیص نفوذ

یکی از مشکلات رایج در هنگام فعال بودن قابلیت تشخیص نفوذ در دوربین مداربسته این است که گهگاه با آلارم های کاذب مواجه خواهیم شد. برای جلوگیری از این مسئله باید 4 نکته مهم را رعایت کرد:

  1. تنظیم صحیح ابعاد منطقه مورد نظر
  2. تنظیمات مربوط به آستانه زمانی Threshold
  3. تنظیمات مربوط به میزان حساسیت Sensivity
  4. ابعاد سوژه ها

تنظیم نادرست هر کدام از موارد بالا می تواند باعث وقوع آلارم های کاذب شود. برای مثال چنانچه پارامتر ابعاد سوژه را در درصد کمی قرار دهید منجر می شود تا با ورود حیوانات اهلی نظیر سگ، گربه یا پرنده نیز آلارم ها به صدا در آیند. همچنین تناسب ابعاد سوژه با مکان مورد نظر نیز بسیار مهم است زیرا اینکه ابعاد سوژه چه حجمی از منطقه مورد نظر را اشغال می کند نیز اهمیت دارد.

در بحث آستانه زمانی نیز چنانچه بسیار پایین در نظر گرفته شود باعث ایجاد آلارم کاذب می گردد. برای مثال چنانچه حشره ای به سرعت رد شود و یا نور چراغ ماشین ها به منطقه مورد نظر بتابد به سرعت سیستم واکنش نشان داده و منجر به ایجاد آلارم کاذب می گردد.

4. تفاوت بین تشخیص نفوذ و تشخیص حرکت در دوربین مداربسته

یکی از قابلیت های پرکاربرد دوربین تکنولوژی تشخیص حرکت یا Motion Detection است که در مقالات قبلی راجع به آن صحبت کردیم. گاها کاربرد این قابلیت با قابلیت تشخیص نفوذ اشتباه گرفته می شود. برای روشن شدن این موضوع به بررسی عملکرد هر یک از این ویژگی ها می پردازیم. در قابلیت تشخیص حرکت ضمن وارد شدن سوژه به مکان مورد نظر و یا ایجاد هر نوع تحرک در تصویر دستگاه شروع به ضبط تصاویر کرده و سیستم آلارم به صدا در می آید.

اما در قابلیت تشخیص نفوذ ، تنها ورود غیرمجاز به مکان تعیین شده مد نظر است و در صورت ورود سوژه به آن آلارم ها به صدا در می آیند. در قابلیت تشخیص نفوذ مدت زمانی که طول می کشد که پس از ورود سوژه به منطقه مورد نظر تشخیص داده شود و نسبت به آن اقدامی صورت گیرد (برای مثال فعال شدن زنگ های هشدار) بسیار مهم اس و بستگی به توانایی سیستم دارد.

خرید دوربین مداربسته

خرید دوربین مداربسته و یا کسب اطلاعات در مورد نصب دوربین مداربسته می‌تواند چالش برانگیز باشد. لذا برای برطرف نمودن این مشکل مشتریان گرامی می‌توانند برای دریافت مشاوره رایگان جهت خرید، استعلام قیمت و یا نصب دوربین مداربسته با شماره زیر با کارشناسان ما تماس بگیرند:

021-88500020

چقدر مفید بود؟ 🙂