نیاز به اتصال دو دوربین با یک کابل در هر شرایط و پروژه ای ممکن است ایجاد شود. در زمان نصب و راه اندازی سیستم های مداربسته روش های اصولی و رعایت استاندارد ها الزامی است. بنابراین استفاده از یک کابل شبکه برای راه اندازی دو دوربین IP نصب استانداردی نیست. بنابراین به هیچ عنوان این شیوه را توصیه نمی کنیم. با این حال اگر به ناچار در چنین شرایطی قرار گرفتید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

آشنایی با عملکرد کابل شبکه

در ابتدا لازم است مختصر آشنایی در ارتباط با کابل شبکه و چگونگی عملکرد آن در سیستم مداربسته داشته باشید. دوربین های مداربسته تحت شبکه یا IP از طریق کابل شبکه اطلاعات و تصاویر را در سیستم ارسال می کنند. سیستم های تحت شبکه در صورت برخورداری از قابلیت POE، برق سیستم را از طریق همین کابل دریافت می کنند. با توجه به این موضوع کابل شبکه مسیری برای ارسال تصویر و دریافت برق برای دستگاه های شبکه است.

به طور کلی در ساختار کابل شبکه فارغ از نوع آن چهار جفت سیم به هم تابیده شده وجود دارد. این چهار جفت در زمان سوکت زدن هر کدام مسئول بخشی از عملیات ارسال و دریافت را انجام می دهد.  برای آموزش سوکت زدن فیلم سوکت زدن کابل شبکه را مشاهده کنید. همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، سیم های 1، 2، 3 و 6 برای تبادل داده است. سیم های شماره 4، 5، 7و 8 برای برق رسانی هستند. در اینجا از آنها به عنوان سیم های رزرو یاد می شود. در صورتی دوربین های مداربسته شما POE باشد باید برای تامین برق دوربین فکری کنید. زیرا دیگر از قابلیت POE نمی توانید در اتصال دو دوربین با یک کابل بهره مند باشید. در نتیجه دوربین ها برای تامین برق باید به آداپتور یا منبع تغذیه متصل شوند.

روش اول انتقال تصویر دو دوربین با یک کابل

در این روش شما نیازی به سوکت زدن به روش متفاوت نیستید. کافیست دو سر کابل شبکه را به اسپیلتر متصل کنید. سر دیگر یکی از اسپیلترها به دو کابل کوچکتر برای اتصال به سوئیچ یا دستگاه مجهز می شود. همچنین سر دیگر اسپیلتر دوم نیز به دو کابل برای اتصال دوربین ها متصل است. شمای کلی از این سیستم را در تصویر زیر می توانید مشاهده کنید.

روش دوم برای وصل کردن دو دوربین با یک کابل شبکه

در روش دوم فرض ما این است که دسترسی به اسپلیتر وجود ندارد. همچنین باید از یک کابل شبکه برای اتصال دو دوربین IP استفاده شود. لازم است کابل شبکه به صورتی مورد استفاده قرار گیرد که دو دوربین را پشتیبانی کند. از هشت سیم کابل، چهار سیم به یک دوربین و چهار سیم به دوربین دوم اختصاص می یابد.

 ابتدا می توانید سر کابل شبکه را به طور عادی سوکت بزنید. به این معنی که تمام چهار زوج سیم (هشت سیم)  در سوکت قرار داده شود. در مرحله بعد چهار سیم رزرو را از کابل جدا کرده و برای دوربین دوم سوکت بزنید. همچنین می توانید از همان ابتدا سیم های متعلق به هر دوربین را جداگانه سوکت بزنید. مراحل کار به صورت زیر است:

گام اول: روکش کابل را بریده و هشت سیم کابل یا چهار زوج سیم را از هم جدا کنید. اگر بخواهید سیم ها را کامل سوکت بزنید دو تیپ برای نحوه سوکت زدن وجود دارد. تیپ A و تیپ B.

  • در صورتی که بخواهید تیپ A سوکت بزنید ترتیب سیم ها در حالت عادی به صورت سفید/سبز، سبز، سفید/نارنجی، آبی، سفید/آبی، نارنجی، سفید/قهوه ای و قهوه ای است.
  • در صورتی که بخواهید تیپ B سوکت بزنید ترتیب سیم ها در حالت عادی به صورت سفید/نارنجی، نارنجی، سفید/سبز، آبی، سفید/آبی، سبز، سفید/قهوه ای و قهوه ای است.

همانطور که در بالا اشاره شد شیارهای 1، 2، 3 و 6 برای تبادل داده و اطلاعات است. بنابراین سیم ها را به ترتیب سفید/نارنجی 1، نارنجی 2، سفید/سبز 3 و در آخر سبز در شیار 6 برای دوربین اول سوکت می زنیم. رشته سیم های باقی مانده برای دوربین دوم است. با جایگزینی رنگ ها می توانید به صورت سفید/قهوه ای در شیار 1، قهوه ای در شیار 2، سفید/آبی در شیار 3 و آخرین سم به رنگ آبی در شیار شماره 6 سوکت قرار می گیرد.

نکته:

دقت کنید که قرار گیری این رشته سیم ها در شیارهای سوکت به صورت 1، 2، 3 و 6 به ترتیب رنگ هایی که گفته شد است. در نهایت سوکت را پانچ می کنیم. برای اتصال محکم تر سوکت و تمیزی کار می توانید از وارنیش برای پوشش کابل در محل جدا شدن سیم ها استفاده کنید.

اسپلیتر اترنت چیست

همانطور که از نام آن مشخص است Ethernet Splitter تقسیم کننده اترنت است. توسط این تقسیم کننده می توان یک اتصال شبکه را برای ایجاد اتصالات اضافی تقسیم کند. به عبارت دیگر به دو دستگاه اجازه می دهد یک سیگنال اترنت واحد را به اشتراک بگذارند و تعداد کابل های Cat5 مورد نیاز را هنگام اتصال دو شبکه کاهش می دهد. از موارد کاربرد این اسپلیتر اتصال دو دوربین با یک کابل شبکه است.

تفاوت اسپلیتر اترنت و اسپلیتر PoE

با اسپلیتر اترنت دیگر از قابلیت PoE برای دوربین های متصل نمی توان استفاده کرد و باید دوربین به طور مستقیم به آداپتور یا منبع تغذیه متصل شود. در حالی که اسپلیتر PoE این امکان را برای دوربین هایی که PoE نیستن فراهم می کند تا به دستگاه های PoE متصل شود.

اسپلیتر PoE چیست

این اسپلیتر نیز کار جداسازی را انجام می دهد با این تفاوت که PoE Splitter  با سوئیچ PoE و اینجکتور PoE  مورد استفاده قرار می گیرد. اسپلیتر PoE  برق را از داده جداکرده و یک کابل جداگانه به برق اختصاص می دهد. از موارد کاربرد اسپلیتر PoE سازگار کردن دستگاهایی که  PoE  نیستن با دستگاه ها و سیستم شبکه PoE است.

تفاوت اسپیلتر PoE با اینجکتور PoE

تا حدودی می توان گفت این دو قطعه عکس یکدیگر کار می کنند. به این صورت که اسپلیتر دارای یک ورودی و دو خروجی است و سیگنال اترنتی را دریافت و برق و داده را از یکدیگر تفکیک می کند. در حالی که اینجکتور دو ورودی دارد و برق و داده را دریافت و به صورت یک خروجی واحد انتقال می دهد. چنین تبدیلی برای تامین برق PoE تجهیزاتی که از پورت PoE برخوردار نیستند مورد استفاده قرار می گیرد. اینجکتور PoE کمک می کند دوربین های IP با قابلیت PoE به دستگاه هایی که از PoE پشتیبانی نمی کند متصل شوند.

5/5 - (2 امتیاز)