در سیستم های مداربسته دستگاه های رکوردر و ضبط کننده های مختلفی وجود دارند. هر کدام از آنها ویژگی و قابلیت هایی دارند که گاهی به علت اشتراکات زیاد اشتباه گرفته می شوند. در سیستم های دوربین مداربسته آنالوگ غالباً از دستگاه DVR استفاده می شود. البته دستگاه XVR و HVR نیز در این سیستم مورد استفاده قرار می گیرند. هر دو آنها مانند DVR از سری دستگاه های ضبط کننده هستند. در این مطلب سعی داریم به سوالات  HVRو XVR چیست پاسخ دهیم. همچنین تفاوت dvr nvr xvr را با یکدیگر بیان می کنیم.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

  • دستگاه XVR چیست
  • مزیت دستگاه دی وی آر XVR
  • تفاوت DVR با XVR و NVR
  • آیا  قیمت XVR گرانتر است؟
  • HVR چیست
  • نرم افزار XVR برای اندروید
  • فرمت های ویدئویی آنالوگ

مشاوره رایگان قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته

021-88500020

XVR چیست

XVR را می توان یک نسخه پیشرفته و ارتقا یافته DVR دانست. زیرا این دستگاه به تمام فرمت های ویدئویی دوربین مداربسته مانند AHD، TVI، CVI و همچنین CVBS قدیمی سازگاری دارد. این فرمت ها در واقع توسط شرکت های سازنده مختلف معرفی شده اند. در نتیجه اگر دوربین هایی از برندهای مختلف مثل هایک ویژن، داهوا، سامسونگ و… داشته باشید و XVR را از هر برندی که بخواهید بخرید، با دستگاه شما سازگار است و بدون مشکل کار می کند. برخلاف DVR، که مستلزم داشتن دستگاه و دوربین های امنیتی با همان برند یا حداقل فرمت ویدیویی یکسان است.

مزیت دستگاه دی وی آر XVR

شما هر دوربینی که بخواهید می توانید در سیستم داشته باشید: خرید XVR برای سیستم نظارتی، آزادی انتخاب بیشتری به شما می دهد. به عنوان مثال یک برند از دوربین مداربسته را به علت ویژگی های پیشرفته آنترجیح می دهید. به طور حتم می خواهید این دوربین ها به هر دستگاهی متصل شود. ایکس وی ار این امکان را برای شما فراهم می آورد. شما می توانید دوربین از هر برندی را به دستگاه متصل کنید.

کار با همان سیستم قبلی با عملکرد بهتر: ممکن است سیستم مداربسته قدیمی داشته باشید و بخواهید دوربین‌های با کیفیت بالاتر و ویژگی برتر مانند دوربین‌های پانوراما به آن اضافه کنید. این کار از طریق XVR بدون نیاز به تغییر دوربین‌های قدیمی قابل انجام است. زیرا این دستگاه انعطاف‌پذیری و سازگاری را برای همه انواع دوربین ها به منظور کار در یک سیستم نظارتی یکسان، فراهم می‌کند.

تفاوت DVR با XVR و NVR

ضبط کننده های DVR برای پردازش و ضبط سیگنال های ویدئویی آنالوگ طراحی شده اند. آنها با دوربین های امنیتی با وضوح استاندارد یا با کیفیت بالا عمدتاً روی کابل کواکس یا RG59 استفاده می شوند. برخی از DVR ها فقط از یک فرمت مانند AHD یا TVI پشتیبانی می کنند. با این حال، تعدادی DVR «هیبرید» وجود دارد که می‌توانند چندین فرمت را انجام دهند و انواع دوربین‌ها را با استفاده از فرمت‌های سیگنال مختلف به طور همزمان بپذیرند. از سوی دیگر، XVR این را یک قدم جلوتر می‌برد. این ضبط‌کننده‌ها عموماً تمام فرمت‌های HD معمولی را با فرمت‌های COAX و همچنین دوربین‌های IP پشتیبانی می‌کنند. این یک بعد جالب به ضبط کننده های استاندارد اضافه می کند و انعطاف پذیری بی نظیری را ارائه می دهد.

در سیستم های تحت شبکه از دستگاه ضبط NVR برای ذخیره، پخش و پردازش تصاویر دوربین های IP استفاده می شود. این دستگاه قابلیت و ویژگی های هوشمند دوربین های IP را پشتیبانی می کند. برای اتصال دوربین های مداربسته به دستگاه ان وی آر از کابل شبکه و اتصالاتی مانند سوکت مورد استفاده قرار می دهند. این دستگاه نمی تواند دوربین های آنالوگ را در هر فرمت و تکنولوژی ساپورت کند. در واقع معادل دستگاه DVR سیستم های آنالوگ، برای سیستم های تحت شبکه است. به علت تفاوت نوع سیگنال تصاویر دوربین تحت شبکه ساختار NVR نیز متفاوت و کمی پیچیده تر است.

آیا  قیمت XVR گرانتر است؟

جواب منفی است! قیمت به طور کلی با قیمت DVR قابل مقایسه است. بسیاری از تولیدکنندگان بزرگ به جای DVR های استاندارد به سمت تولید DVR هیبریدی یا XVR رفته اند و قیمت گذاری نیز این موضوع را نشان می دهد. در مقابل دستگاه NVR از قیمت بالاتری نسبت به دستگاه های DVR و XVR برخوردار است. دستگاه های DVR هیبریدی در گذشته بسیار گران قیمت بودند و این موضوع موجب می شد افراد کمتر به سمت خرید چنین دستگاهی بروند.

در مواردی فرد بجای اضافه نمودن یک یا چند دوربین IP به سیستم آنالوگ خود و خرید DVR هیبریدی ترجیح می داد کل سیستم را با سیستم تحت شبکه جایگزین کند. زیرا در برخی موارد هزینه بسیار کمتری برای فرد در برداشت و این جایگزینی بسیار مقرون به صرفه تر بود. اما با ورود XVR ها مشتریان برای داشتن دوربین های مداربسته از هر دو تکنولوژی در یک سیستم مشکل چندانی ندارند.

برای اطلاع از روند نصب دوربین مداربسته کلیک کنید:

نصب دوربین مدار بسته

HVR چیست

دستگاه ضبط هایبریدی یا HVR یک رکوردر ترکیبی است که در گذشته از قیمت بسیار بالایی برخوردار بود. به علت تطبیق پذیری آن به سرعت در میان مشتریان دوربین مداربسته شناخته شد. ضبط‌کننده‌های ویدیوی هیبریدی (HVR)  با سیگنال‌های آنالوگ استاندارد و سیگنال دیجیتال سازگار هستند. البته نیاز به تغییر انواع کانال ها مطابق نیاز کاربر وجود دارد. منظور این است که یک HVR 8 کاناله می تواند 4 کانال سیگنال آنالوگ و 4 کانال سیگنال دیجیتال باشد. به عبارت دیگر می توانید 4 عدد دوربین AHD / TVI / آنالوگ / CVI و 4 عدد دوربین های IP را در سیستم قرار دهید.

هزینه‌ای که بابت این دستگاه می‌پردازید، موضوعی نیست که آن‌ها را برای مصرف‌کنندگان بسیار جذاب ‌کند. در HVR می توانید کانال های کاملا قابل قبول AHD / CVI / TVI /  آنالوگ و دوربین های IP را متصل کنید. در واقع موضوع اصلی و مورد توجه در ارتباط با HVR، تعویض دوربین به جای DVR و تمام کابل سیستم خواهد بود. بسته به اندازه سیستم شما، این هزینه می تواند به مقدار قابل توجهی صرفه جویی شود. البته این موضوع در گذشته جنبه اقتصادی نداشت.

به طور خلاصه، یک DVR هیبریدی 5 در 1 ، می تواند با دوربین های آنالوگ، دوربین های AHD، دوربین های CVI، دوربین های TVI و دوربین های IP را در سیستم متصل کند. اگر مشتریان انواع دوربین های فوق را داشته باشند، HVR و XVR گزینه خوبی است. اما اگر فقط دوربین های IP را در سیستم خود دارید، NVR گزینه بهتر و مناسب تری است.

نرم افزار XVR برای اندروید

نرم افزار XVR VIEW برای دستگاه های ضبط دوربین مداربسته مانند XVR، NVR و IPC قابل استفاده است. از ویژگی های این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مدیریت آسان برای جستجوی دستگاه در شبکه LAN و اضافه کردن آن
  2. دارای شبکه برای مشاهده ویدیوی دستگاه 
  3. پشتیبانی از عملکرد عملی مانند کنترل PTZ، پخش، ضبط، زنگ هشدار و تغییر پیکربندی و تنظیمات دستگاه.

دانلود نرم افزار XVR برای اندروید

فرمت های ویدئویی آنالوگ

تکنولوژی های مختلفی برای ارائه کیفیت بالا در انتقال تصاویر دوربین مداربسته بر بستر کواکسیال معرفی شدند. هر کدام از این تکنولوژی ها توسط یکی از شرکت های بزرگ و سازنده دوربین مداربسته طراحی شد. در نهایت هر برند تنها از همان تکنولوژی خود پشتیبانی می کرد. به عنوان مثال دستگاه با تکنولوژی HD برند A با دوربین های برند B از تکنولوژی دیگر سازگار نبود. تنها تعداد دستگاه های محدودی این قابلیت را داشتند که دوربین از هر تکنولوژی را پشتیبانی کنند.

تکنولوژی HDTVI در دوربین های مداربسته هایک ویژن، HDCVI در دوربین های داهوا  مورد استفاده قرار گرفت. این در ابتدای معرفی تکنولوژی ها بود و هم اکنون بسیاری از برندها از این تکنولوژی ها استفاده می کنند. AHD نیز در غالب دوربین های برند چینی مورد استفاده قرار گرفته است. در حال حاضر دستگاه های مختلف در کمپانی های بزرگ طراحی و تولید می شوند که بتوانند تمام فرمت های ویدئویی آنالوگ را پشتیبانی کنند. این حرکت از سمت شرکت های سازنده به دلیل باز نماندن از میدان رقابت صورت گرفت.

در خاتمه به تمام مشتریان دوربین مداربسته پیشنهاد می کنیم قبل از خرید و یا هر گونه تغییر و ارتقاء به سیستم مداربسته فعلی خود با کارشناسان این حوزه مشورت نمایند. این راهنمایی می تواند به صورت رایگان از سمت شرکت نصب دوربین مدار بسته ارائه شود. متخصصین بهترین گزینه و راهکار را با توجه به شرایط سیستم و بودجه و کاربری به شما ارائه خواهند کرد.

مطالب پیشنهادی مخاطبان:

4.4/5 - (5 امتیاز)