AHD یک فناوری ضبط جدید که برای ضبط تصاویر سیستم های نظارتی با وضوح بالا طراحی شده است. AHD برگرفته از عبارت Analog High Definition است. در سیستم های مداربسته، دوربین مداربسته AHD به معنی دوربین آنالوگ با رزولوشن بالا است. در واقع نسل جدیدی از دوربین های آنالوگ که بر بستر کواکسیال تصاویر و فیلم HD را به DVR ارسال می کنند. از نقاط ضعف دوربین های آنالوگ در نسل قدیم رزولوشن پایین تصویر بود. تکنولوژی جدید ای اچ دی توانست این مشکل را تا حد زیادی در دوربین های آنالوگ برطرف کند. در این مقاله سعی داریم اطلاعات بیشتری در ارتباط با این نوع از دوربین های مداربسته را ارائه دهیم.

در ادامه می خوانید:

  • ضبط تصاویر در دوربین مداربسته AHD
  • کیفیت تصویر در دوربین مداربسته AHD
  • نکات نصب دوربین مداربسته AHD
  • قیمت دوربین مداربسته AHD
  • تفاوت دوربین AHD با HD

فرآیند ضبط تصاویر توسط تکنولوژی AHD

همان طور که در بالا اشاره شد اساس کار دوربین AHD مانند دوربین های آنالوگ است. به عبارت دیگر اطلاعات همچنان از طریق کابل کواکسی منتقل و توسط DVR دریافت و ذخیره می شود. اما چگونه کیفیت تصویر ارسال شده بهبود یافته است؟ در این نوع تکنولوژی تصاویر با استفاده از روشی جدید کدگذاری و منتقل می شوند. ذخیره این تصاویر نیز برپایه همین کدگذاری است. این کار توسط چیپ های AHD RX انجام می شود. به این ترتیب که تصاویر با حجم بالا به صورت دیجیتال از دوربین دریافت و سپس توسط چیپ AHD RX با رزولوشن AHD کدگذاری می شوند. این کد گذاری منجر به کاهش حجم آنها شده تا عبور اطلاعات میسر شود. بعد از عبور از کابل اطلاعات به صورت دیجیتال به DVR فرستاده می شوند.

رزولوشن تصاویر در دوربین مداربسته AHD

کیفیت تصاویر در دوربین های آنالوگ قدیمی به سختی به 0.5 مگاپیکسل می رسید. با دست یابی به تکنولوژی AHD کیفیت تصاویر تا 1 مگاپیکسل (720 P) ارتقاء یافت. بعد از آن نسل دوم این دوربین ها کیفیت تصاویر تا 2 مگاپیکسل (1080 P) را ارائه دادند. تنها مشکلی که در این دو نسل تکنولوژی وجود دارد تفاوت در نوع کدگذاری آنهاست. در نتیجه از هر دو آنها نمی توان به طور همزمان استفاده کرد. AHD یک استاندارد باز است، که به صدها تولید کننده اجازه می دهد دوربین های امنیتی آنالوگ را بر اساس این فناوری ها توسعه دهند.

دوربین مداربسته AHD

شرکت های تولید کننده دوربین مداربسته این فناوری را در تولیدات خود گسترش داده و برخی از نواقص آن را نیز برطرف کردند. به عنوان مثال شرکت هایک ویژن نسل جدید دوربین های آنالوگ خود را با تکنولوژی HDTVI و شرکت داهوا با HDCVI به بازار عرضه کردند. در این تکنولوژی ها اصلاحاتی در انتقال تصویر و ساختار دوربین مداربسته انجام گرفت. به نوعی که در دوربین های مداربسته آنالوگ HD کیفیت تصاویر ارائه شده تا 8 مگاپیکسل نیز رسیده است. علاوه بر این، در مقایسه با سایر فناوری ها، هزینه AHD بسیار کم است، کاربران نهایی می توانند از نظارت تصویری آنالوگ با وضوح بالا و با قیمت مشابه دوربین آنالوگ سنتی لذت ببرند.

کابل تکنولوژی AHD

این نوع تکنولوژی حساسیت کمی نسبت به کیفیت و طول کابل دارد که همین یکی از مزیت های این تکنولوژی به شمار می رود. با استفاده از کابل های RG59 عادی امکان انتقال سیگنال دوربین AHD  تا 500 متر به راحتی میسر شده است. چنانچه از کابل RG60 استفاده شود این مسافت به 1000 متر نیز می رسد. تکنولوژی AHD همچنین حساسیت بسیار کمی نسبت به کیفیت کابل مصرفی دارد. ضمن اینکه دوربین های AHD با استفاده از کابل UTP و ویدیو بالون تا فواصل 320 متری و با استفاده از کابل CAT5 تا فواصل 290 متر را نیز می توانند پوشش دهند.

آیا امکان نصب دوربین های تیوی لاینی به  DVRهای AHD وجود دارد؟

بله، بیشتر  DVRهای AHD دوربین های تیوی لاینی (آنالوگ) را پشتیبانی می کنند. این دستگاه ها در بیشتر موارد حتی دوربین های تحت شبکه را نیز می توانند در تعداد و رزولوشن محدود پشتیبانی کنند. توجه داشته باشید که  DVRهای AHD به هیچ عنوان دوربین های HDSDI ،HDTVI و HDCVI پشتیبانی نمی کنند. از تولیدکنندگان مطرح این نوع از دوربین ها به برند سایوتک (Sayo-Tech) و های واچ (High Watch) می توان اشاره کرد. این مدل دوربین ها اغلب دارای رزولوشن 1.3، 2 و به صورت محدودی 4 مگاپیکسلی هستند. در تکنولوژی های جدید قابلیت های ترکیبی ایجاد کرده اند تا دوربین های AHD توسط DVR های هایبریدی نیز ساپورت شوند.

قیمت و هزینه دوربین های AHD

دوربین های AHD در مقایسه با دوربین های شبکه بسیار مقرون به صرفه هستند. قیمت این تجهیزات بیشتر به دستگاه های آنالوگ نزدیک است تا دوربین های شبکه. همین موضوع موجب استقبال زیاد از AHD شد به طوری که تقریبا سیستم های آنالوگ کنار گذاشته شدند.

مزیت فناوری های آنالوگ HD

  • هزینه کم در نصب – البته این موضوع در برخی پروژه ها استثناء نیز دارد.
  • استفاده از بستر سیستم های آنالوگ
  • قیمت مناسب سیستم در مقایسه با کیفیت (ارزان قیمت تر از دوربین های IP)
  • نصب آسان و بدون پیچیدگی
  • عدم وابستگی به جنس کابل
  • عدم تداخل و نویز
  • ارسال سیگنال تا مسافت بیشتر نسبت به نسل قدیم

مقایسه دوربین AHD با دوربین‌های IP، HDTVI و HDCVI

همانطور که گفته شد بعد از ظهور فناوری AHD توسط کمپانی کره ای این تکنولوژی به شکل های گوناگونی گسترش یافت. انواع مختلفی از تکنولوژی آنالوگ HD به بازار آمد که شامل HDTVI، HDCVI، AHD و… است. این تکنولوژی ها با توجه به توسعه آنها توسط شرکت های مختلف، دارای تفاوت هایی هستند. برای اطلاعات بیشتر به مقاله مقایسه انواع تکنولوژی دوربین آنالوگ اچ دی (AHD, HDCVI, HDTVI و HDSDI )  مراجعه نمائید. اما تفاوت دوربین AHD با دوربین IP به طور اساسی تر و کلی تر است.

دوربین AHD در بستر کواکسیال ارسال تصاویر را انجام می دهد. در حالی که در دوربین های IP ارسال از طریق شبکه داخلی انجام می شود و کابل مورد استفاده کابل اتنرنت یا شبکه است. تامین برق دوربین در سیستم های AHD با کابل کشی مجزا و استفاده از آداپتور امکان پذیر است. در مقابل دوربین های IP در صورت وجود قابلیت PoE بدون نیاز به کابل کشی برای برق از طریق کابل شبکه تغذیه می شوند.

نصب دوربین مداربسته

کسب اطلاعات در مورد نصب دوربین مداربسته و یا سایر هزینه های خدماتی مربوط به آن می تواند چالش برانگیز باشد. لذا برای برطرف نمودن این مشکل مشتریان گرامی می توانند برای دریافت مشاوره رایگان جهت خرید دوربین مداربسته، استعلام قیمت نصب و …با شماره زیر با کارشناسان ما تماس بگیرند:

021-88500020
چقدر مفید بود؟ 🙂