در انواع سیستم های مداربسته این که آنالوگ بهتر است یا تحت شبکه موضوع چالش برانگیزیست. برای پاسخ به سوالات این چنینی نیاز به آشنایی ویژگی ها و آگاهی از تفاوت این دو سیستم وجود دارد. توضیح تفاوت سیستم های تحت شبکه (IP) و سیستم های آنالوگ به زبان علمی بسیار پیچیده و خارج از حوصله مخاطب خواهد بود. به همین دلیل در این مطلب سعی شده است تفاوت این دو سیستم به زبانی ساده مطرح شود.
مقایسه دوربین تحت شبکه با آنالوگ
در شرح ویژگی های کلی سیستم های مداربسته و مقایسه آنها گذری بر تاریخچه دوربین مداربسته کمک بسیاری خواهد کرد. در ابتدا دوربین های مداربسته در دو گروه آنالوگ و شبکه تولید و به بازار عرضه شدند:
دوربین های مداربسته آنالوگ: دوربین های ارزان قیمت، با نصب آسان و کیفیت تصویر پایین
دوربین های مداربسته تحت شبکه یا IP: دوربین های گران قیمت، با نصب نسبتاً پیچیده و کیفیت تصویر بالا
مزیت دوربین مداربسته آنالوگ که در قیمت پایین و سادگی نصب آن خلاصه می شود. همین امر موجب استقبال افراد به طور گسترده در گذشته شده بود. با این وجود کیفیت تصویر نقطه ضعف بزرگ این گروه از دوربین های مداربسته محسوب می شد که کاربران را دچار مشکل می کرد. از طرف دیگر تمام کاربرانی که نیاز به کیفیت تصویر بالاتر داشتند قدرت خرید دوربین های تحت شبکه را نداشتند. بسیاری از شرکت های دوربین مداربسته سهم زیادی از مشتریان خود را یا به دلیل کیفیت پایین تصویر سیستم های آنالوگ و یا گرانی دوربین های IP از دست می دادند. این اتفاق ناخوشایند شرکت های دوربین مداربسته را بر آن داشت تا به دنبال راهکاری مناسب برای این گروه از مشتریان بالقوه باشند. تا رسیدن به پاسخ جامعی برای پرسش دوربین مداربسته آنالوگ بهتر است یا تحت شبکه تا انتها همراه ما باشید.
ورود دوربین مداربسته آنالوگ HD
با ورود دوربین های آنالوگ HD هایک ویژن در سال 2012 که توسط یک شرکت آمریکایی بر پایه سیستم آنالوگ تحولی در سیستم مداربسته ایجاد شد. این دوربین ها و دستگاه ضبط آنها اگر چه بر پایه آنالوگ کار می کردند اما با کیفیت بسیار بالاتر و قابلیت های بیشتر طراحی شده بودند. این تکنولوژی HDTVI نامگذاری شد و در مدت کوتاهی در میان تمام مخاطبان دوربین مداربسته شناخته شد. مشتریان به علت کیفیت مطلوب و قیمت مناسب به این سری از دوربین های مداربسته جذب شدند. هزینه پایین تولید این سیستم جدید برای تولیدکنندگان نیز یک امتیاز بود و موجب شد دوربین های آنالوگ قدیمی رفته رفته منسوخ شوند.
برای جا نماندن از صحنه رقابت بسیاری از شرکت های تولید کننده دوربین مداربسته به طراحی و ساخت دوربین ها سری جدید آنالوگ پرداختند. بازار خوبی برای این دوربین ها وجود داشت و بسیاری از مالکان سیستم های آنالوگ و افرادی که به دنبال سیستم ارزان با کیفیت بالا بودند، تمامی مشتریان اصلی این سیستم ها محسوب می شدند. حتی مشتریانی که سیستم های تحت شبکه را تنها به دلیل کیفیت خریداری کرده بودند نیز برای اهداف نظارتی دیگر خود از سیستم های آنالوگ HD استقبال کردند.
شرکت داهوا در مدتی بعد از هایک ویژن تکنولوژی HDCVI را برای دوربین های نسل جدید آنالوگ خود معرفی کرد. AHD نیز برای بسیاری از دوربین های سری جدید آنالوگ در برندهای چینی معرفی شد. در مدت کوتاهی فناوری آنالوگ HD در میان کمپانی های سازنده دوربین مداربسته رواج یافت و توانست جایگاه خوبی را در بازار داشته باشد. اما دوربین های مداربسته تحت شبکه همچنان تولید و مورد استقبال هستند. چه دلیلی می تواند باعث شود محبوبیت نسل جدید آنالوگ نتواند به جایگاه دوربین های IP غلبه کند و آن را کنار بزند؟
دوربین IP یا آنالوگ HD
در بازار دوربین های مداربسته حال دو گروه دوربین IP دوربین آنالوگ HD به رقابت می پردازند. این رقابت نمی تواند هیچ کدام را مانند نسل قدیم آنالوگ از صحنه خارج کند. زیرا هر کدام مزیت هایی دارند و براساس اهداف نظارتی مختلف این مزیت ها بر معایبشان غلبه می کند. مزیت دوربین های مداربسته تحت شبکه قابلیت های جدید و هوشمند است. همچنین کیفیت تصویر بالای آنها که در شرایط حساس امنیتی نقش موثری دارد. با این حال به علت بالا بودن قیمت نمی تواند تمام گروه های مشتریان را پوشش دهد. دوربین های آنالوگ HD یک راه حل مناسب برای آن دسته از مشتریان است که به دنبال کیفیت تصویر مناسب دوربین در کنار قیمتی مقرون به صرفه هستند.
کدام سیستم مداربسته برای من مناسب تر است؟
حال این موضوع مطرح می شود که اگر هر دو سیستم آنالوگ HD و تحت شبکه می توانند کیفیت تصویر بالایی ارائه دهند، استفاده از دوربین های گران قیمت IP چه توجیهی می تواند داشته باشد؟ برای روشن شدن این موضوع دو ویژگی منحصر به فردی که می توان در دوربین های IP انتظار آن را داشت و در دوربین های HD وجود ندارد را شرح می دهیم. به این ترتیب می توانیم تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ با تحت شبکه را بهتر درک کنیم.
پردازش تصویر: در برخی از مدل های دوربین تحت شبکه قابلیت های پردازش تصویری و هوشمند مانند تشخیص چهره، تشخیص نفوذ، شمارش افراد، قابلیت خواندن پلاک و… وجود دارد. گرچه این مدل ها از قیمت بالاتری برخوردار هستند و کاربرد آنها برای مقاصد خاص و حرفه ای است. این قابلیت ها گزارش هایی را در ارتباط با محیط تحت پوشش ارائه می کنند که به بهبود کار و کسب و تامین امنیت در سطحی بالا و… را میسر می سازد.
Heatmap یا نقشه حرارتی دوربین مداربسته
People counting یا شمارش افراد دوربین مداربسته
Face detection یا تشخیص چهره دوربین مداربسته
بسترسازی سیستم: در سیستم های آنالوگ HD از کابل کواکسیال استفاده می شود و هر کابل می بایست از دوربین تا دستگاه امتداد یابد. این نوع کابل ها نویزپذیری زیادی دارند. در حالی که در سیستم های تحت شبکه از سوئیچ شبکه و کابل های شبکه (CAT6, CAT5) استفاده می شود. به این ترتیب می توان چندین دوربین را از طریق یک کابل به دستگاه ذخیره ساز متصل نمود. دوربین های مداربسته به سوئیچ شبکه و سوئیچ به دستگاه NVR متصل می شود. همچنین کابل های شبکه در مقابل نویز، مقاومت بیشتری دارند و نویز محیط کمترین اثر را روی امواج ارسالی توسط این کابل خواهد داشت. این نوع از بسترسازی در مکان های بزرگ به واسطه کابل کشی کمتر بعضا هزینه تمام شده را کمتر از سیستم آنالوگ HD می نماید.
استفاده از فیبر نوری در سیستم های تحت شبکه در مسیرهای طولانی راهکار موثر و مقرون به صرفه است. زیرا در این حالت دیگر نیازی به سیستم های تقویت کننده وجود ندارد. از طرفی برای انتقال تصویر در سیستم های شبکه می توان از آنتن های رادیویی به کاربرد. این تجهیزات در راه اندازی سیستم های تحت شبکه مورد استفاده قرار می گیرند در حالی که در سیستم های آنالوگ کاربردی ندارند.
ثبت ديدگاه