مشاوره در مورد دوربین مداربسته
راهنمای انتخاب و مشاوره خرید دوربین مداربسته
احتمالاً برای شما هم پیش اومده که می خواید دوربین مداربسته بخرید اما نمی دونید چه مارکی و چه مدلی خریداری کنید. در واقع دریافت اطلاعات درست و کاربردی می تونه به شما کمک کنه تا هر آنچه که از دوربین مداربسته انتظار دارید براورده بشه و هم هزینه مناسبی رو صرف راه اندازی و خرید سیستم نظارتی و امنیتی کرده باشید. در این مطلب سعی داریم اطلاعات مفیدی رو که بسیار ضروری هم هستن به صورت راهنما و مشاوره خرید دوربین مداربسته در اختیار شما بذاریم.
مهمترین نکته قابل توجه اینه که حتماً از برندای اصلی انتخاب کنید سپس این مطلب رو تا اخر بخونید. در ابتدا باید اطلاعاتی در مورد دوربین مداربسته عملکرد و کلیاتی از این قبیل دریافت کنید. در مرحله بعد چگونگی نیازسنجی و مشخص کردن اهداف پروژه است که همزمان با هم بررسی می کنیم. با ادغام این دو مرحله شما می تونید یک خرید دوربین مدار بسته راحت و کارامد رو تجربه کنید.
مشاوره دوربین مدار بسته
موضوعاتی که در مشاوره دوربین مدار بسته مطرح میشه عموماً به نحوه عملکرد دوربین پرداخته نمیشه و بیشتر در ارتباط با مدلای دوربین و دستگاها گفتگو میشه. عملکرد دوربین به زمان بعد از خرید موکول میشه تا مشتریان با عملکرد دوربینی که قراره استفاده کنن آشنا بشن. اما در اینجا ما می خوایم از اولین گام برای خرید و نصب دوربین مداربسته آغاز کنیم. نظرات در مورد دوربین مدار بسته در بین افراد مختلف متفاوته. برخی تصور می کنن دوربین مداربسته ابزاری برای دستگیری مجرمان و سارقینه و شاید بشه اون رو به عنوان دزدگیر نصب کرد. باید بدونیم دزدگیر و دوربین مداربسته دو ابزار متفاوت با کارایی متفاوت هستن. ممکنه شباهتایی در کار این دو دیده بشه اما جایگزین همدیگه نیستن. حالا کدوم بهتره؟ برای اطلاعات بیشتر می تونین مقاله دزدگیر بهتر است یا دوربین مدار بسته رو مطالعه کنین.
دوربینای مداربسته دارای اجزای مختلفی هستن که هر کدوم وظیفه ای رو به عهده دارن. اجزای اصلی و ویژگیای مهم در هر دوربین که باید در موردشون بدونید لنز دوربین، رزولوشن تصویر، نوع تکنولوژی، دید در شب، قابلیتا و استانداردها.
می خوایم در یک باغ دوربین نصب کنیم اما نمیدونیم چند تا و چه مدل یا چه شکلی دوربین مورد نیازه. اگه بدونیم دوربین چه زاویه ای رو پوشش میده و چه مسافتی رو، راحت تر میتونیم بگیم چند تا دوربین لازم داریم. حالا اگه بدونیم چه دوربینی برای بیرون مناسبه و چه دوربینی برای داخل، راحت تر می تونیم تعداد Indoor و Outdoor ها رو مشخص کنیم. این مطالب در مشاوره دوربین مداربسته بدست میاد. باغ شما در محیطی شرجی و مرطوب قرار داره! پس دوربینی می خوایم که ضد آب باشه. اگر فضای باغ گرد وخاک داره و غبارآلود باشه چی کار کنیم؟! با مطرح کردن این سوالات و شرایط می خوایم اهمیت دونستن ویژگیای دوربین و اینکه انتظارت ما آیا با دوربین رفع میشه یا نه، رو نشون بدیم.
مشاوره رایگان دوربین مداربسته قبل از خرید و نصب
021-88500020
اجزای سیستم نظارتی و امنیتی
در سیستمای مداربسته و نظارتی اجزای اصلی شامل دوربین (دوربین ها)، دستگاه ضبط، مانیتور، کابل ها، فیش ها و به طور کل اتصالات هستش. دو تکنولوژی در سیستمای مداربسته رایجه؛ یکی سیستم آنالوگ (آنالوگ HD) و دیگری سیستم تحت شبکه. با توجه به اینکه قراره سیستم مداربسته شما تحت شبکه باشه یا آنالوگ HD نوع دوربین و دستگاه تغییر میکنه. سیستم آنالوگ در حال حاضر جای خودشو به آنالوگ HD داده. حالا چی هستن اینا؟
سیستمای آنالوگ بخاطر تکنولوژی انتقال تصویر از سیستمای تحت شبکه کیفیت پایین تری داره و بسیار ارزون تره. خب مشتری ها کیفیت بالا میخوان اما نمی خوان خیلی هزینه کنن. مشاور دوربین مداربسته پیشنهاد می کنه سیستم مداربسته آنالوگ HD رو انتخاب کنن. حالا چرا؟ کیفیت تصویر در این نسل از سیستمای مداربسته آنالوگ بهبود پیدا کرده و با فاصله کمتری از دوربینای تحت شبکه قرار دارن. استفاده از قابلیتای جذاب در اونها ممکن شده، قیمت خوبی هم دارن و مثل تحت شبکه ها خیلی گرون نیستن. پس گزینه خوبیه. اما تحت شبکه ها چی میشن؟ سیستمای تحت شبکه کیفیت و قابلیتای بیشتری رو در اختیار کاربر میذاره و به همین نسبت هم قیمت بالاتری داره.
باید ببینیم پروژه یا کاری که ما براش دوربین نیاز داریم سیستم تحت شبکه مناسب تره یا آنالوگ. قابلیتایی که ما نیاز داریم در کدوم تکنولوژی ارائه شده. مشاوره خرید دوربین مداربسته باید با کارشناس و متخصص دوربین مداربسته انجام بشه چون تجربه و تخصص در کنار هم می تونه شرایط مختلف رو بررسی کنه و بهترین راهکار رو ارائه بده. در برخی مواقع هزینه کابل کشی و نصب سیستمای آنالوگ به قدری بالا می ره که نصب سیستم تحت شبکه مقرون به صرفه تر میشه.
چطوری دستگاه ضبط دوربین مداربسته انتخاب کنیم؟
دستگاه ضبط از اجزای اصلی سیستم دوربین مداربسته بود که در بالا به اون اشاره شد. حالا می خوایم دستگاه ضبط انتخاب کنیم: دستگاه ضبط در سیستم آنالوگ، DVR و در سیستمای تحت شبکه یا IP، دستگاه NVR است. هر دو این نوع دستگاها در تعداد کانالای مختلفی تولید میشن. با توجه به تعداد دوربین مورد نیاز چند کانال بودن دستگاه سیستم شما مشخص میشه. برای ذخیره تصاویر دوربینای مداربسته این دستگاها نیاز به هارد دارن. هاردی که برای سیستمای نظارتی استفاده میشه باید ویژگی کار به صورت 24 ساعته رو داشته باشه. هر برند تولید کننده هارد برای هاردهای مخصوص سیستمای نظارتی لیبل یا رنگی رو اختصاص میده تا از سایر هاردها تشخیص داده بشه. مثلاً هارد وسترن دیجیتال مناسب برای سیستم نظارتی بنفش رنگه. همچنین خوبه بدونید که کابل کشی و نوع اتصالات در هر دو سیستم متفاوته چون فناوری انتقال تصویر در اونها متفاوته.
دستگاه ضبط هایبرید
ممکنه با نام دستگاه های ضبط دیگه ای مثل XVR و HVR یا DVR ترکیبی مواجه بشید. این دستگاها هم نوعی DVR هستن که قابلیت اتصال دوربینای IP یا تحت شبکه رو به شما میدن. بنابراین اگه در سیستم نظارتیتون از هر دو نوع دوربین میخواید استفاده کنین این دستگاهای ضبط پیشنهاد میشن. البته تعداد دوربینایی که این دستگاه می تونن پشتیبانی کنن رو از دیتا شیت محصول مطالعه کنین.
نکته مهم: کیفیت ضبط تصاویر در هر دستگاهی متفاوت است. با توجه به کیفیت تصویر دوربین مداربسته مورد نیاز حتما این موضوع رو به کمک کارشناس بررسی نمایید. کیفیت ضبط اگر از کیفیت دوربین پایین تر باشه نمی تونه تمام وضوحی رو که دوربین داره رو در تصویر ارائه کنه و ضبط کنه. همچنین ظرفیت هارد و تعداد هاردهایی که می تونین روی دستگاه نصب کنید رو در جلسه مشاوره خرید دوربین مداربسته از کارشناس بپرسین و یا از دیتا شیت DVR یا NVR اون رو پیدا کنید.
مشاوره برای تعداد دوربین مداربسته مورد نیاز
در این بخش می رسیم به دوربین های مداربسته از دیگر اجزای اصلی سیستم نظارتی. دوربین مداربسته نیز در هر دو تکنولوژی تحت شبکه و آنالوگ HD تولید میشن. تفاوت ظاهری چندانی ندارن. انواع دوربین های دام، بولت، اسپیددام رو می تونین در هر دو فناوری انتخاب کنین. دوربین های دام دوربین های Indoor هستن و بیشتر در محیط های داخلی و مسقف نصب میشن. دوربین های بولت، دوربین های استوانه ای شکل و Outdoor هستن که برای نصب روی دیوار و محیط های بیرونی انتخاب میشن. دوربین های اسپیددام همون دوربین های گردان بزرگ هستن که به PTZ هم شهرت دارن. اغلب در مکان هایی با ویژگی خاص نصب میشن و کاربرد دوربین های دام و بولت از این مدل عمومی ترن.
رزولوشن تصویر
از مورد توجه ترین ویژگی دوربین مداربسته میزان وضوح و کیفیتی تصویری که ارائه میده هستش. وارد فروشگاه میشیم و میگیم یک دوربین خیلی خوب می خوایم. خوب در اون لحظه برای ما تو کیفیت تصویر خلاصه میشه. البته که ویژگیای دیگه هم هست. کیفیت تصویر در دوربین به عوامل مختلف بستگی داره یکی از اونها رزولوشن تصویر هست که با مگاپیکسل معرفی میشه. دوربینای مداربسته با 1، 2، 3، 4، 8 و 12 مگاپیکسل تولید میشن. برای کاربریای نه چندان حساس دوربین 1 مگاپیکسل انتخاب خوبیه.
کیفیت و وضوح تصویر در دوربین 2 مگاپیکسل به قدری مطلوب است که از پرفروش ترین کیفیت دوربین در تمام برندها و در سراسر دنیاست. جالب بود نه! در اکثر کاربری ها و پروژه های کوچک و متوسط و حتی بزرگ این دوربین حضور داره. البته که وضوح تصویر و به دنبال اون کیفیت تصاویر با بیشتر شدن مگاپیکسل بیشتر میشه. اگه وضوح بیشتری رو می خواید می تونین دوربین با مگاپیکسل بالاتر رو بگیرید. ضمناً قیمت دوربین با بالا رفتن مگاپیکسل بالاتر میره و گرون تر میشه. بسیاری از نمایندگی ها یا فروشگاه های معتبر جلسه ای رو برای مشاوره حضوری برای خرید دوربین مداربسته ترتیب میدن که در اون جلسه کیفیت دوربینای پیشنهادی رو برای مشتریان به نمایش میذارن تا راحت تر انتخاب کنن.
لنز دوربین
لنز در دوربین مداربسته تعیین کننده محدوده تحت پوشش دوربینه یعنی چی؟ اگر بخواید دوربین فضای وسیعی رو در دید داشته باشه باید لنزش واید باشه. لنزایی که زاویه دیدی بیشتر از 80 درجه رو فراهم می کنن واید هستن. لنز 2.8 میلیمتر در دوربینا فضایی حدود 90 درجه رو پوشش میده پس برای یک اتاق یک دوربین با لنز 2.8 بیشترین پوشش دهی رو داره. فرض کنید برای راهرو و سالنای باریک بخواهید دوربین بذارید. دوربین با لنز واید چندان مناسب نیست چون فضایی که پوشش میده بیشترش دیواره. از دوربینایی که لنز اونها زاویه دید کمتری دارن انتخاب کنین مثلاً دوربین با لنز 4 میلیمتر زاویه دید محدودتری نسبت به دوربین با لنز 2.8 داره.
البته ذکر این نکته که هر چه دوربین زاویه کمتری رو پوشش میده مسافت بیشتری رو در دید خودش داره. دوربین هایی که قابیلت زوم دارن از این خاصیت بهره می گیرن. با بزرگنمایی روی سوژه محدوده عرضی کمتری در دید دوربین است اما سوژه های دورتر بهتر نشون داده میشن. دوربین های مداربسته با لنز ثابت در انواع 2.8، 3.4، 4، 6 میلیمتر در بازار عرضه می شوند. اما گفتیم دوربین هایی هستن که قابلیت زوم دارن این نوع از دوربین ها دارای لنز متغیر یا وریفوکال اند. فاصله کانونی در این نوع لنزها قابل تغییره مثلاً از 2.7 تا 12 میلیمتر که تغییر فاصله کانونی، زوم یا همان بزرگنمایی رو ایجاد میکنه. دوربین با لنز ثابت از قیمت پایین تری نسبت به وریفوکال ها برخورداره.
جنس بدنه و استانداردهای دوربین
جنس بدنه دوربین تا حدودی می تونه برای شما تعیین کننده باشه که آیا دوربین مناسبی برای کاربری مورد نظر هست یا نه. برخی از دوربینا بدنه پلاستیکی دارن بنابراین خیلی در برابر ضربه مقاوم نیستن. استانداردی در لوازم الکترونیک وجود داره که مقاومت اون لوازم رو در برابر ضربه و گردو غبار و رطوبت نشون میده. استاندارد IP نشون دهنده مقاومت دوربین در برابر رطوبت و گرد و غباره که همراه با یک عدد دو رقمی همراهه. مثلاً IP67، که دوربین با این استاندارد مقاومت خوبی نسبت به نفوذ باران و رطوبت هوا و همچنین گرد و غبار داره. این مقاومت در دوربین با استاندارد IP66 کمتره. استاندارد IK هم در دوربین برای میزان ضد ضربه بودن استفاده می کنن. همه این ویژگیا میتونه روی قیمت دوربین هم تاثیر بذاره.
مشاوره رایگان دوربین مداربسته قبل از خرید و نصب
021-88500020
قابلیت های موثر دوربین
یکسری از ویژگیا و قابلیتا در دوربین مداربسته در شرایط خاص ضروری هستن. از دید مشاور دوربین مداربسته اگه این ویژگیا نباشن دوربین در اون شرایط به خوبی کار نمیکنه، حالا این ویژگیا چیه؟
دید در شب و ثبت تصویر در هنگام شب یا محیطای تاریک قابلیتیه که در اغلب دوربینا وجود داره. اما نوع این قابلیت در وضوح و کیفیت تصویر در شب موثره. تنها سیاه و سفید بودن یا رنگی بودن تصویر در شب تعیین کننده نیست. حتی در سیاه و سفید وضوح تصویر طبق نوع دید در شب متغیره. در دید در شبای رنگی هم همینطور و بخاطر تفاوت در فناوری، قدرت ثبت تصویر در کمترین نور متفاوته. یعنی تا چه حد تاریک باشه دوربین باز می تونه تصویر بگیره. در مشاورههای دوربین مداربسته اگر مشتری به دنبال قابلیت خاصی در دوربین باشه باید مطرح کنه تا به خوبی توسط کارشناس برای او توضیحات لازم داده بشه.
قابلیت WDR از ویژگیای دوربین مداربسته است که تصویر در حالتای نوری متضاد رو بهبود میده. یعنی چی؟ فرض کنید دوربین در پارکینگ و مقابل درب ورودی باشه فضای داخل پارکینگ از بیرون تاریک هست فرد یا هر سوژه ای که داخل پارکینگ میشه بخاطر این تضاد نور در دو محیط سیاه دیده میشه و تصویرش سیاه ثبت میشه. WDR کمک می کنه که تصویر فرد یا سوژه با جزئیات دیده بشه و سیاه نباشه. قابلیت جالب و بدرد بخوریه. قابلیتای مشابه و در شرایط نوری دیگه هم هست که کمک کننده هستن مثل HLC و BLC.
کلام آخر
در نهایت با کسب اطلاعات بیشتر و صحیح می تونین انتخاب مناسب تری رو برای سیستم مداربسته خود داشته باشید. مشاوره های خرید دوربین مداربسته در واقع جلساتی هستن که اطلاعات شما رو در این زمینه بالا میبرن. خاطر نشان می کنم که حتماً نمایندگی و فروشگاه های معتبر رو انتخاب کنید تا برندهای اصلی رو به شما معرفی و عرضه کنن. همچنین این مراکز برای حفظ اعتبار خود سعی در ارائه خدمات بهتر به مشتریانشون هستن در نتیجه کارشناس و متخصص رو برای اینکار انتخاب می کنن. میتونین برای نصب دوربین مداربسته هم از شرکت های مجاز و معتبر نصب دوربین مداربسته مشاوره بگیرید.
سلام خواستم بگم مطلب خوبی رو اینجا مطرح کردین. بین من و برادرم برای انتخاب دوربین اختلاف سلیقه وجود داشت که با دونستن مطالب بالا، اینکه دستگاه ضبط ترکیبی وجود داره یا سیستم انالوگ یا شبکه می تونن برای هر جایی مناسب نباشن و باید اون یکی رو تهیه کرد. من اضافه کنم، برند خوب و معتبر از هر چیزی مهمتره و نباید به خاطر قیمتش ادم بره دنبال دوربین های ارزون قیمت با نام های نا اشنا بره. حداقل خیال ادم از کیفیت سیستم راحت میشه. خیلی خوب بود مشاوره تون و در نهایت ما برای خرید یکی دو مدل تونستیم به توافق برسیم 🙂
سلام و درود
سپاس از همراهی شما
اگه از همون اول 8 تا دوربین نخریم اما دستگاه ضبط 8 کانال باشه اشکال داره؟؟؟؟
درود
اگه محلی که سیستم نظارتی برای اون در نظر گرفتین در آینده نیاز به دوربین های بیشتر داشته باشه، نه تنها اشکالی نداره اتفاقا کار درستی انجام دادین. اما اگه نه، اون محل ظرفیت افزایش تعداد دوربین رو نداره و با 4 دوربین کار انجام میشه؛ پیشنهاد می کنیم دستگاه 4 کانال تهیه کنین البته دستگاه 8 کانال ایرادی نداره تنها هزینه بیشتری برای خرید اون و کانال هایی که بلا استفاده می مونن پرداخت می کنین.
گفتین استاندارد ip میتونه مقاومت دوربینو نشون بده، به چه دردی می خوره وقتی دوربینو مگه بالا نصب نمی کنن؟! کی میتونه ضربه بزنه؟
درود
این استانداردها به ویژه برای دوربین هایی که در فضای باز و بیرون نصب میشن لازمه. چون بیشتر در معرض گردوغبار و رطوبت قرار می گیرن. از نظر ضربه استاندارد IK نشون ندهنده مقاومت دوربینه که اونم باز برای دوربین های بیرونی بهتره باشه. ضربه هایی که عمدی نیست مثلا توپ بازی بچه ها به دوربین برخورد می کنه یا شیئی با وزش باد به دوربین می خوره اینها می تونن به دوربین آسیب بزنن اگه مقاومت کافی نداشته باشه.
سلام