سیم کشی دوربین مدار بسته یکی از بخش های نصب دوربین مدار بسته و راه اندازی سیستم های مداربسته است. قبل از اقدام به سیم کشی، مراحلی وجود دارد که در صورت انجام اصولی آنها و رعایت استانداردها، کار سیم کشی دوربین مداربسته به راحتی انجام می شود. در این مقاله می خواهیم به اقدامات قبل از کابل کشی، انواع سیم دوربین مدار بسته از جمله نحوه سیم کشی دوربین مداربسته تحت شبکه بپردازیم. کابل کشی در سیستم های مداربسته برای ارسال تصویر و برق انجام می شود. با توجه به نوع سیستم و تجهیزات، نحوه سیم کشی و جزئیات کار کمی تغییر خواهد داشت.

آنچه در این مقاله می‌خوانید: انواع سیم کشی دوربین مداربسته:

  • سیم کشی دوربین آنالوگ HD
  • سیم کشی دوربین آنالوگ (POC)
  • سیم کشی دوربین IP
  • سیم کشی دوربین شبکه (POE)

مشاوره رایگان قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته

021-88500020

انواع سیم کشی دوربین مدار بسته

سیم کشی دوربین مدار بسته را می توان از جهت تکنولوژی سیستم به دو بخش کلی تقسیم بندی کرد. که هر کدام از آنها با توجه به نحوه تامین برق دوربین ها و تجهیزات به دو نوع تقسیم بندی می شوند.

  1. سیم کشی دوربین مداربسته آنالوگ (HD)
  2. سیم کشی دوربین مداربسته آنالوگ (HD) با قابلیت PoC
  3. سیم کشی دوربین مداربسته تحت شبکه (IP)
  4. سیم کشی دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) با قابلیت PoE

موارد مهم در فرایند کابل کشی دوربین مدار بسته

  • انتخاب مسیر مناسب جهت کابل کشی، قبل از کابل کشی امکان سوراخ کردن دیوارها و موانع بررسی شوند. به عنوان مثال نمی توانید دیوار را سوراخ کنید محل دیگری را تعیین کنید. با توجه به محل نصب نیاز به داکت، منبع تامین برق، لوله فلکسی باید چک شود.
  • کابل ها را در زمان برش کمی بیشتر در نظر بگیرید تا با مشکل کوتاه بودن کابل مواجه نشوید. در نظر گرفتن مقداری کابل اضافه در سمت دستگاه برای جابجایی آن در آینده را نیز پوشش می دهد.
  • داکت، لوله فلکسی و تجهیزاتی از این دست به محافظت بیشتر سیستم در مقابل نویز و عوامل آسیب زا کمک می کند. در نتیجه عمر مفید سیستم بالا می رود.
  • علامت گذاری بعد از هر بار استفاده از کابل، روی باکس و قرقره کابل کمک می کند تا بدانید چقدر از کابل باقی مانده است. برای سیم کشی بعدی دچار مشکل کوتاه آمدن کابل نمی شوید.
  • حداکثر طول استاندارد (فاصله دوربین از دستگاه) را رعایت کنید. زیرا تصاویر در متراژ بالا دچار قطع و وصلی و افت کیفیت می شوند.
  • برچسب گذاری و مشخص کردن کابل های هر دستگاه و دوربین. این کار در ابتدا زمان بر به نظر می رسد و فایده ای ندارد، اما بعد از مدتی این برچسب گذاری کمک می کند تا بروز هر گونه مشکل در کابل ها را به راحتی ردیابی کنید.
  • استفاده از تجهیزاتی مانند فنر سیم کشی عبور کابل ها را از مسیرهای باریک داکت و لوله سریع تر می کند. نوعی از فنر سیم به صورت چراغ دار وجود دارد که کار را در سر دیگر داکت برای گرفتن کابل راحت تر می کند.

نحوه سیم کشی دوربین مدار بسته آنالوگ (HD)

لوازم مورد نیاز برای سیم کشی دوربین مداربسته آنالوگ اچ دی عبارتند از:

  1. دوربین آنالوگ HD
  2. دستگاه ضبط
  3. کابل کواکسیال
  4. کابل برق/ آداپتور یا منبع تغذیه
  5. فیش BNC
  6. صفحه نمایش

مراحل سیم کشی دوربین

1. برش کابل به اندازه فاصله دستگاه هایی که باید با این نوع کابل به هم متصل شوند مانند دوربین تا دستگاه ضبط. در این نوع سیستم مداربسته بستر کار بر روی کابل کواکسیال است. کابل های کواکسیال در انواع مختلفی تولید می شوند که هر یک دارای مقاومت متفاوتی در برابر جریان انرژی الکتریکی دارند. رایج ترین کابل کواکسیال مورد استفاده در دوربین های مداربسته کابل RG59 است. این کابل وظیفه ارسال تصاویر را از دوربین های به دستگاه برعهده دارد.

2. اتصال فیش به کابل. شما برای اتصال کابل نیاز به فیش BNC دارید. این فیش در سه نوع تولید می شود که تفاوت آنها در نحوه بستن فیش و اتصال آن به کابل است. فیش ها به صورت پرسی، پیچی و لحیمی هستند. فیش های BNC پیچی معمولا بر اثر کشش کابل سست می شوند و مقاومت فیزیکی کمتری دارند. برای مشاهده فیلم نحوه فیش BNC زدن کابل کواکسیال کلیک کنید.

3. اتصل آداپتور برای روشن کردن دوربین و دستگاه. آداپتور برای تامین برق دوربین مداربسته و دستگاه ضبط مورد نیاز است. شما می توانید کابل کشی برق انجام داده و از یک منبع تغذیه مرکزی استفاده کنید. همچنین می توانید برای هر یک از اجزا سیستم مداربسته که نیاز به برق دارند، آداپتور مناسب را خریداری و متصل کنید.

4. با استفاده از کابل کواکسیال دوربین را به پورت BNC دستگاه ضبط متصل کنید. دوربین های آنالوگ اچ دی غالباً دارای دو پورت هستند برق و دیتا. آداپتور را به پورت برق دوربین متصل کنید. دستگاه ضبط نیز برای روشن شدن و ضبط نیاز به برق دارد در نتیجه آن را به آداپتور یا منبع تغذیه متصل کنید.

5. برای مشاهده تصاویر دوربین مداربسته باید به دستگاه ضبط مانیتور یا صفحه نمایش متصل کنید. در پشت دستگاه خروجی تصویر VGA و یا HDMI وجود دارد. از طریق کابل VGA یا HDMI دستگاه را به مانیتور وصل کنید.

کابل ترکیبی دوربین مداربسته: یکی از انواع کابل های Rg59 کابل ترکیبی است. این کابل ها در واقع دو کابل متصل به هم هستند. یک کابل همان کابل کواکسیال معمولی است و دیگری وظیفه ارسال برق را به عهده دارد.

نحوه سیم کشی دوربین مدار بسته آنالوگ (HD) با قابلیت PoC

لوازم مورد نیاز برای سیم کشی دوربین مداربسته آنالوگ اچ دی (PoC) عبارتند از:

  1. دوربین آنالوگ HD
  2. دستگاه ضبط (DVR/XVR)
  3. کابل کواکسیال
  4. کابل برق/ آداپتور یا منبع تغذیه
  5. فیش BNC
  6. صفحه نمایش

1. در این نوع سیستم مداربسته نیز بستر کار بر روی کابل کواکسیال است. بنابراین کابل کواکسیال را به اندازه فاصله دوربین تا دستگاه ببرید. همانطور که در بالا اشاره شد رایج ترین کابل کواکسیال مورد استفاده در دوربین های مداربسته کابل RG59 است. این کابل نیز خود انواع مختلفی دارد. با توجه به جنس مغزی و چگونگی محافظ داخل کابل میزان نویز پذیری متفاوتی دارند.

2. این نوع سیستم نیز به کمک  فیش BNC اتصالات کابل کواکسیال انجام می شود. با توجه به انواع آن می توانید مناسب ترین و با کیفیت ترین آنها را برای سیستم خود خریداری کنید. کیفیت در فیش و اتصالات نقش حیاتی در کیفیت ارتباط دارد.

3. تامین برق دوربین و دستگاه. در این نوع سیستم دیگر نیازی به کابل کشی مجزا برای تامین برق دوربین و سایر تجهیزات ندارید. قابلیت PoC در دوربین های مداربسته این امکان را فراهم می آورد که شما با همان کابل کواکسیال بتوانید برق دوربین یا تجهیز PoC متصل را تامین کنید.

4. نحوه اتصال سیم دوربین مدار بسته به دستگاه نیز همانند سیستم آنالوگ است با این تفاوت که دیگر نیازی به آداپتور برای دوربین‌ها نداربد کافیست با کابل کواکسیال به دستگاه متصل شوند و دستگاه نیز به آداپتور یا منبع تغذیه وصل باشد.

5. اینجا نیز برای مشاهده تصاویر دوربین مداربسته باید به دستگاه دی وی ار مانیتور یا صفحه نمایش متصل کنید. از طریق کابل تصویر (VGA یا HDMI) مانیتور را به دستگاه متصل کنید. تفاوت این دو کابل در ارسال صدا و کیفیت انتقال است. با استفاده از HDMI شما می توانید به طور همزمان صدا و تصویر را با کیفیت بالایی منتقل کنید.

دوربین مداربسته PoC چیست؟ تکنولوژی و فناوری در دوربین مداربسته مدام در حال توسعه و پیشرفت است. PoC نیز یکی از تکنولوژی‌های دوربین مداربسته در فناوری آنالوگ HD محسوب می‌شود. این فناوری کمک می‌کند تا با تنها با یکسری کابل کشی، برق و داده در سیستم نظارتی تبادل شود. در نتیجه حجم کابل کشی کاهش یافته و در هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی می‌شود. برای آشنایی با این فناوری مقاله زیر را بخوانید.

POC در دوربین مداربسته چیست

نقشه سیم کشی دوربین مدار بسته تحت شبکه (IP)

لوازم مورد نیاز برای سیم کشی دوربین مدار بسته تحت شبکه عبارتند از:

  1. دوربین IP
  2. دستگاه ضبط (NVR/XVR)
  3. کابل شبکه
  4. کابل برق/ آداپتور یا منبع تغذیه
  5. سوکت شبکه
  6. سوئیچ
  7. صفحه نمایش

مراحل سیم کشی دوربین مدار بسته

1. آماده سازی کابل برای ارسال تصویر. این نوع از سیستم مداربسته بر بستر کابل شبکه راه اندازی می شود. کابل شبکه نیز انواع مختلفی دارد که در طبقه بندی های مختلف قرار می گیرند. تفاوت آنها در میزان محافظت در برابر نویز و کیفیت ارسال داده است که به علت تفاوت در نوع و میزان عایق های به کار رفته است. رایج ترین کابل شبکه مورد استفاده در دوربین های مداربسته Cat5 و Cat6 است. به اندازه فاصله های مشخص شده برش دهید.

2. برای اتصال کابل شبکه نیاز به سوکت داریم. نحوه سوکت زدن را در مقاله سوکت زدن کابل شبکه بخوانید. کابل را قبل از اتصال به دوربین و دستگاه می توانید تست کرده و از ایجاد ارتباط کامل اطمینان حاصل کنید. کیفیت کابل و سوکت در کیفیت ارسال تصاویر نقش اساسی دارند.

3. با استفاده از کابل شبکه سوکت زده شده، دوربین مداربسته را باید به دستگاه ضبط متصل کنید اما در تمام مدل ها اتصال به طور مستقیم امکان پذیر نیست. در بیشتر NVR ها باید ابتدا دوربین ها از طریق کابل شبکه به سوئیج و سپس سوئیچ به دستگاه ضبط ان وی ار متصل شود. XVR نیز قابلیت اتصال دوربین های IP را برای کاربر فراهم آورده است. با توجه به تعداد دوربین های شبکه ای که پشتیبانی می کند می توانید به سوئیچ متصل کنید.

4. هر سه نوع تجهیز: دوربین تحت شبکه، دستگاه ضبط و سوئیچ برای روشن شدن به منبع تغذیه نیاز دارند. حال شما می توانید برای هر کدام آداپتور مناسب را خریداری و به آنها متصل کنید. همچنین می توانید از منبع تغذیه مرکزی استفاده کرده و همه را از طریق آن تامین برق کنید.

5. اتصال مانیتور و صفحه نمایش به دستگاه ضبط برای مشاهده تصاویر دوربین های مداربسته است. این اتصال همانند دو نوع سیستم بالا از طریق کابل VGA و یا HDMI امکان پذیر می شود.

دوربین مداربسته PoE چیست؟ توسعه و پیشرفت تکنولوژی و فناوری در دوربین مداربسته موجب بوجود آمدن قابلیت‌های مختلف شده است. PoE نیز یکی از همین تکنولوژی‌های جذاب دوربین مداربسته در فناوری تحت شبکه است. کاهش کابل‌کشی با این فناوری در سیستم‌های تحت شبکه موجب پایین آوردن هزینه‌ها و پیچیدگی سیستم می‌شود. برای آشنایی با این فناوری مقاله زیر را بخوانید.

POE در دوربین مداربسته چیست

سیم کشی دوربین مداربسته IP با قابلیت PoE

لوازم مورد نیاز برای سیم کشی دوربین مدار بسته تحت شبکه PoE عبارتند از:

  1. دوربین IP (PoE)
  2. دستگاه ضبط NVR (PoE)
  3. کابل شبکه
  4. کابل برق/ آداپتور یا منبع تغذیه
  5. سوکت شبکه
  6. سوئیچ PoE
  7. صفحه نمایش

مراحل سیم کشی دوربین مدار بسته

1. این نوع از سیستم مداربسته همانند سیستم تحت شبکه راه اندازی می شود. یعنی از طریق کابل شبکه و سوکت اتصالات برقرار خواهد شد. تفاوت این سیستم در نحوه برق رسانی به اجزای سیستم است.

2. قابلیت PoE این امکان را فراهم می آورد که برق دوربین ها نیز از طریق همان کابل شبکه تامین شود. در نتیجه نیازی به کابل کشی مجزا برای برق ندارید. اگر سوئیچ مورد استفاده شما  PoEباشد از طریق همان کابل شبکه برق به آن می رسد. در حالت کلی تنها اتصالی که شما در این سیستم خواهید داشت اتصال کابل شبکه به تجهیزات است. تنها دستگاه ضبط به منبع تغذیه متصل است.

3. اتصال مانیتور و صفحه نمایش به دستگاه ضبط برای مشاهده تصاویر دوربین های مداربسته است. این اتصال همانند سیستم های بالا از طریق کابل VGA و یا HDMI امکان پذیر می شود.

مطالب پیشنهادی مخاطبان:

4.9/5 - (8 امتیاز)