تکنولوژی های دوربین مداربسته طی زمان براساس نیاز مشتریان رنگ و شکل تازه ای به خود می گیرند. از جمله این تکنولوژی ها می توان به قابلیت تعقیب خودکار در دوربین مداربسته یا Smart Tracking اشاره کرد. تعقیب هوشمند دوربین مداربسته در دوربین های گردان قابل تعبیه است. برای کنترل و نظارت بر مناطق حساس از جهت تردد افراد، اشیاء مشکوک جا مانده، اجناس گران بهاء در محل و… بهترین گزینه دوربین با قابلیت تعقیب هوشمند است. دوربین های گردان تنها با چرخش عملکرد کاملی ندارند. چرا که ممکن است با چرخش دوربین، سوژه و هدف از دید خارج شود. اما ورود تکنولوژی ردیابی خودکار یا Auto Tracking در دوربین مداربسته توانست برخی از نیازهای بالقوه مشتریان را مرتفع گرداند.
آنچه در این مطلب می خوانید:
- عملکرد تعقیب هوشمند سوژه
- نحوه فعال سازی تعقیب هوشمند دوربین
- روش های ردیابی خودکار دوربین مداربسته
- مزیت تعقیب خودکار سوژه در دوربین مداربسته
- تفاوت تعقیب هوشمند و Preset
عملکرد تعقیب هوشمند (سوژه) دوربین مداربسته
دوربین های مداربسته ای که از قابلیت ردیابی خوکار پشتیبانی می کنند، دارای نرم افزارهای خاصی هستند. این نرم افزار ها براساس الگوریتم تجزیه و تحلیل هر فریم از تصویر عمل می کنند. دوربین با قابلیت ردیابی هوشمند طبق پارامترهای از پیش تعریف شده سوژه و هدف مورد نظر را می تواند شناسایی کند. در صورت قرار گرفتن سوژه در محدوده دید دوربین به صورت خودکار آن را دنبال می کند. البته تعقیب خودکار می تواند با استفاده از ماوس و انتخاب دقیق هدف مورد نظر انجام شود. در نتیجه این امر موجب کاهش ردیابی های تصادفی در محیط های پر حرکت می شود.
نحوه فعال سازی و تنظیمات تعقیب هوشمند
تعقیب خودکار در دوربین مداربسته توانسته کارایی سیستم نظارت تصویری را افزایش دهد. این قابلیت به طور پیش فرض غیرفعال است و برای فعال کردن باید در بخش تنظیمات گزینه مربوطه را فعال کنید. در هر برندی با توجه به منو و گزینه های آن ممکن است تفاوت اندکی با یکدیگر وجود داشته باشد. اما به طور کلی مسیر به صورت Configuration –> Advanced Configuration –> PTZ –> Smart Tracking خواهد بود.
مشخصاً در دوربین مداربسته هایک ویژن با قابلیت تعقیب هوشمند به صورت زیر عمل خواهید کرد. این مراحل می تواند بعد از انجام تنظیمات زوم، تعریف الگو و… انجام شود. پس از پیکربندی دوربین مداربسته اسپیددام با قابلیت تعقیب هوشمند، بطور خودکار ردیابی را انجام می دهد.
مراحل فعال کردن تعقیب خودکار دوربین مداربسته (Auto Tracking)
1) به Configuration-> PTZ-> Smart Tracking interface بروید و چک باکس Enable Smart
Tracking checkbox to enable the function. را تیک کنید.
2) ضریب زوم و بزرگنمایی را برای ردیابی خودکار تنظیم کنید. میزان بزرگنمایی به دو صورت قابل تنظیم است: ثابت و یا به صورتی که دوربین نسبت بزرگنمایی واقعی را به طور خودکار محاسبه کند.
- تنظیم نسبت بزرگنمایی به صورت ثابت: مکان نمای نسبت زوم ردیابی را روی صفر (0) قرار دهید. یک هدف را در تصویر زنده انتخاب کنید سپس زوم PTZ را تا حدی که هدف در اندازه دلخواه قابل مشاهده است، تنظیم کنید. برای تنظیم نسبت بزرگنمایی فعلی، روی Set Zoom Ratio کلیک کنید تا به عنوان نسبت بزرگنمایی تنظیم شود.
- دوربین نسبت زوم را به صورت خودکار محاسبه کند: زوم تعقیب خودکار را به دلخواه تنظیم کنید. سپس دوربین نسبت بزرگنمایی واقعی را به صورت پویا با توجه به اندازه هدف شناسایی شده و مقدار تعیین شده تعیین می کند. Larger value به معنای نسبت زوم و بزرگنمایی بیشتر است.
- نکته: تا زمانی که مقدار Tracking Zoom Ratio را 0 قرار ندهید، تنظیم نسبت بزرگنمایی ردیابی به صورت دستی معتبر نیست.
3) مدت زمان ردیابی هوشمند یا تعقیب خودکار را در بخش Duration تنظیم کنید. هنگامی که مدت زمان ردیابی به پایان رسید، دوربین تعقیب هوشمند را متوقف می کند. این مدت زمان از 0 تا 300 ثانیه قابل تنظیم است.
4) در نهایت ذخیره را کلیک کنید.
مشاوره رایگان انتخاب دوربین مداربسته
در عرصه رقابت، هر شرکت تولیدی دوربین مداربسته سعی دارد خود را پیروز میدان کند. در این میان کمپانی های مطرح و معتبر دنیا برای رسیدن به موفقیت، تولیدات خود را به این فناوری ها تجهیز می کنند. برای این که بدانید آیا چنین دوربینی برای پروژه شما مناسب است یا خیر. همچنین برای اینکه بدانید سیستم مداربسته خود را از چه برندی انتخاب کنید، با کارشناسان ما در تماس باشید.
روش های ردیابی خودکار دوربین مداربسته
شناسایی اهداف در دوربین های مداربسته مجهز به تعقیب خودکار و دنبال کردن آنها به چهار روش صورت می گیرد:
- روش دستی یا Manual: همان طور که از نامش پیداست تعریف سوژه به صورت دستی انجام می شود. بعد از تعریف هدف و سوژه، دوربین هدف را در محدوده و بازه دید خود تعقیب خواهد کرد.
- روش Line Crossing Trigger یا با عبور هدف از خط فعال شود: عبور سوژه از یک خط روش دیگریست برای شروع ردیابی دوربین مداربسته. خطی فرضی در محدوده دید دوربین تعیین کنید. با عبور سوژه مورد نظر از خط، دوربین آن را در محدوده دید خود تعقیب خواهد کرد.
- روش Region Entrance/Exiting Trigger یا با ورود، خروج سوژه از یک ناحیه فعال شود: این حالت مشابه روش قبل با این تفاوت که ناحیه ای را برای دوربین مشخص می کنید. در نتیجه با ورود سوژه به این ناحیه و یا خروج از آن، دوربین شروع به ردیابی به طور خودکار هدف خواهد کرد.
- روش Unattended Baggage Trigger یا شناسایی اشیاء رها شده: در این روش از تعقیب هوشمند، دوربین اشیائی را که به مدت طولانی در مکانی رها شده اند را شناسایی می کند. روشی کاربردی برای امکانی که پرتردد هستند و احتمال خرابکاری و بمب گذاری در آنها زیاد است. با شناسایی چنین هدف و سوژه ای دوربین هشدار را به کاربر ارسال می کند.
- روش Object Removal Trigger یا شناسایی اشیاء حذف شده: در این روش حساسیت دوربین روی اشیاء ثابت در محدود دید خود است. در صورت حذف آنها، دوربین مداربسته این حالت را تشخیص داده و از طریق آلارم هایی کاربر را مطلع می سازد. مکان هایی مانند موزه که اشیاء ثابت و ارزشمندی در آن نگه داری می شود یک نمونه خوب برای استفاده از این روش است.
مزیت تعقیب خودکار سوژه در دوربین مداربسته
توانایی دوربین مداربسته با چنین قابلیتی می تواند در تأمین امنیت و پیشگیری از وقوع جرم بسیار موثر باشد. استفاده از چنین فناوری در اماکن مختلف گاهی به عنوان بهترین گزینه محسوب می شود. این مکان ها مانند فرودگاه ها، بنادر، ایستگاه های قطار، موزه، بانک ها، راهروهای هتل، پارکینگ ها، پایگاه های نظامی و… هستند. مزیت استفاده از دوربین مداربسته با قابلیت ردیابی خودکار یا هوشمند (Intelligence Tracking) در نظارت هدفمند و کنترل به موقع است. به طور جزئی تر مزایای این نوع دوربین ها عبارتند از:
- تعقیب هوشمند سوژه در محیط
- امکان زوم اپتیکال بر روی سوژه
- امکان تنظیم میزان حساسیت ردیابی
- روش های مختلف تعقیب خودکار در دوربین مداربسته
- دارای قابلیت تشخیص حرکت
- صرفه جویی در تعداد دوربین
هوش مصنوعی در دوربین مداربسته
فناوری هوش مصنوعی در دوربین های مداربسته به شکل های جذاب و کاربردی ظهور پیدا کردند. برای آشنایی با دوربین های مداربسته هوش مصنوعی این مطلب را بخوانید.
تفاوت تعقیب هوشمند و Preset و تعریف الگو (Pattern)
همانطور که در بالا اشاره شده دوربین های مداربسته مجهز به تعقیب هوشمند، سوژه ها را شناسایی و سپس آنها را دنبال می کنند. در حالت های دیگر نیز این دوربین ها وابسته به هدف یا اهدافیست که برای آنها تعیین شده اند. به محض رویت سوژه یا هدف در محدوده دید دوربین دنبال و ردیابی می شوند. در حالی در تعریف الگو و تعیین Preset تنها به دوربین یک برنامه حرکت و چرخش در محیط داده می شود. دوربین گردان PTZ طبق این الگو در مدت زمان مشخصی روی ناحیه ای فوکوس و یا زوم می کند و بعد از مدتی به نقطه دیگر چرخیده و در Preset تعیین شده بعدی اعمال برنامه می کند. بنابراین حرکت دوربین وابستگی به سوژه و هدف ندارد بلکه تنها براساس برنامه و الگویی که داده شده، رفتار خواهد کرد.
ثبت ديدگاه