احتمال وارد آمدن ضربه به دوربین های مداربسته خصوصا آنهایی که در فضای باز نصب می شوند همیشه وجود دارد. برخورد شاخه شکسته شده از درخت با دوربین مداربسته و یا برخورد تگرگ در هنگام بارش برف و تگرگ می تواند به دوربین آسیب برساند. مواردی نیز آسیب رساندن به دوربین به صورت عمدی صورت می گیرد و صاحبان دوربین به دنبال خرید دوربین مداربسته ضد خرابکاری و یا ضد ضربه هستند. دوربین مداربسته ضد ضربه چیست آیا می توان دوربین با چنین خصوصیتی را در بازار یافت؟

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

مشاوره رایگان قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته ضدضربه

021-88500020

دوربین مداربسته ضد ضربه یا Vandal Proof چیست

اصطلاح واندال پروف و یا Vandal Proof  در بین بیشتر مردم به دوربین هایی با بدنه فلزی اطلاق می شود. این دوربین ها گروهی از دوربین های مداربسته را تشکیل می دهند که بدنه آنها از پوشش آلومینیومی بسیار مقاوم است. دوربین های ضد ضربه در مقابل ضربات فیزیکی مقاومت بسیار بالایی دارند. از این گروه دوربین های مداربسته می توان در ایستگاه راه آهن، سایت های نظامی، پارکینگ ها استفاده کرد.

لازم به ذکر است از دوربین های مداربسته ضد ضربه نباید انتظار مقاومت در برابر گلوله و نارنجک را داشت چرا که این دوربین ها بعضاً توسط گلوله به شدت آسیب خواهند دید. برای محافظت از دوربین مداربسته در مقابل گلوله باید از پوشش های ضد گلوله یاBullet Proof)  ) استفاده کرد.

قیمت دوربین چنده؟…

لیست قیمت دوربین مداربسته

اهمیت دوربین مداربسته ضد ضربه یا ضد خرابکاری

حفظ دوربین مداربسته با وجودی که پیش پا افتاده به نظر می رسد اما بسیار مهم است. چرا که دوربین مداربسته معمولا برای اهداف مهمی از جمله نظارت و کنترل نصب شده است و آسیب دیدن دوربین برابر با عدم ثبت تصاویر و نداشتن نظارت بر روی مکان مورد نظر است. دوربین های ضد ضربه اغلب در مکان های حساس و امنیتی نصب می شوند. همچنین فضاهایی که به لحاظ وقوع جرم و  رفتارهای نابه هنجار و خشونت مستعد هستند مانند زندان و استادیوم ها و… کاربرد دارند. چرا که هم ثبت تصاویر در این مکان ها از اهمیت بالایی برخوردار است و هم احتمال آسیب به دوربین در این مکان ها بیشتر است.

استاندارد IK در دوربین مداربسته ضد ضربه

استاندارد IK طبقه بندی عددی بین المللی است که درجه مقاومت محفظه تجهیزات الکتریکی در برابر ضربات مکانیکی خارجی را نشان می دهد. به عبارت دیگر برای تعیین ظرفیت یک محفظه برای محافظت محتویات آن در برابر اثرات خارجی است. این استاندارد در حوزه دوربین مدار بسته با ویژگیVandal Proof (ضد خرابکاری) و یا Vandal Resistance  (مقاومت در برابر خرابکاری) نیز شناخته می شود. دوربین های مداربسته ضد ضربه در مدل های دام، بولت و گردان طراحی و تولید می شوند. در کنار IK عددی بین 0 تا 10 دیده می شود بیان گر میزان و چگونگی مقاومت دوربین در مقابل ضربه است. هرچه این عدد بزرگتر باشد میزان مقاومت دوربین مداربسته نیز بیشتر است. جدول زیر استاندارد IK را با ارقام مختلف معرفی می کند.

درجه بندی IK انرژی ضربه بر حسب ژول جرم وزنه بر حسب کیلوگرم فاصله وزنه از محفظه برحسب میلی متر
IK 01 0.14 0.25 56
IK 02 0.2 0.25 80
IK 03 0.35 0.25 140
IK 04 0.5 0.25 200
IK 05 0.7 0.25 280
IK 06 1 0.25 400
IK 07 2 0.5 400
IK 08 5 1.7 300
IK 09 10 5 200
IK 10 20 5 400

ویژگی دوربین مداربسته ضد ضربه یا ضد خرابکاری

برای رنگ بدنه دوربین های ضد خرابکاری استانداردترین روش استفاده از رنگ الکترواستاتیک کوره ای است. زیرا رنگ بدنه فلزی دوربین در صورتی که فاقد این خصوصیات باشد در طول زمان، به راحتی دچار ریختگی می شود.

با توجه به این که دوربین مداربسته باید در مقابل ضربه و خرابکاری مقاوم باشد بنابراین علاوه بر جنس بدنه به کابل کشی آنها نیز باید توجه کرد. کابل کشی در این نوع دوربین های از داخل دیوار برای بالا بردن امنیت دوربین عدم قطع شدن کابل انجام می گیرد. دسترسی به تنظیمات دوربین و تغییر در آن و همچنین باز کردن این دوربین ها کار آسانی نخواهد بود.

مطالب پیشنهادی مخاطبان:

چقدر مفید بود؟ 🙂