از شرایطی که خواسته یا ناخواسته موجب تصویربرداری نامناسب دوربین های مداربسته می شود، اختلاف سطح نور در محیط های مختلف است. دوربینی که این موضوع را حل کرده است در اقشار مختلف با نام عامیانه دوربین مداربسته ضد نور شناخته می شود. این که دوربین مداربسته ضد نور چیست؟ ضد نور بودن یعنی چه و کاربرد آن چیست تا حدودی مشخص شد. در ادامه به شرح جزئیات انواع این دوربین ها و نوع عملکرد آنها می پردازیم.

عناوین این مطلب:

  • تکنولوژی های دوربین مداربسته ضد نور
  • تکنولوژی WDR چگونه کار می کند
  • معرفی تکنولوژی DWDR
  • معرفی تکنولوژی BLC
  • معرفی تکنولوژی HLC
  • تفاوت BLC ،WDR و HLC در دوربین مدار بستهراه کار دیگر

مشاوره رایگان قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته

021-88500020

تکنولوژی های دوربین مداربسته ضد نور

در تصویربرداری های دوربین مداربسته شرایط مختلف موجب اختلال در کیفیت تصویر دوربین مداربسته می شوند. شرکت های سازنده دوربین مداربسته و فعالان حوزه سیستم مداربسته سعی دارند با ارائه راه کار این اختلالات را برطرف سازند. تکنولوژی های دوربین ضد نور در واقع با تلطیف اختلاف نور در دو محیط و توزیع مناسب آن در تمام سطوح تصویر توانسته اند موفق به ایجاد تصاویر مطلوب و مورد انتظار شده اند.

از انواع تکنولوژی های مهم دوربین مداربسته ضد نور به WDR, BLC, DWDR و HLC می توان اشاره کرد.

تکنولوژی WDR چگونه کار می کند

تکنولوژی WDR  از موثرترین مکانیزم رفع مشکل نور در دروبین های مداربسته است. این مکانیزم از طریق دو چیپ CCD میزان اختلاف نور را در مناطق کم نور و پر نور تا حد زیادی کاهش می دهد. استفاده از مکانیزم WDR تا حد زیادی مشکل  نور را حل می کند اما معایبی نیز دارد. از جمله: نویز موجود در قسمت های مختلف تصویر ممکن است متفاوت باشد. مخصوصا در قسمت های تیره تصویرکه به طور معمول نویز بیشتر است.

همچنین ممکن است سطح روشنایی قسمت هایی که بین دو سطح با روشنایی مختلف قرار دارند متفاوت باشد. همین طور ممکن است زنده بودن رنگ ها به شدت کاهش یابد. وجود این قابلیت در دوربین های مداربسته بر روی قیمت آن تاثیر مستقیمی دارد. در مکان هایی که دوربین رو به پنجره و یا درب ورودی که نور به داخل می تابد وجود داشته باشد تصویر افرادی که وارد می شوند و یا مقابل درب و پنجره قرار می گیرند تیره و نامشخص خواهد شد. دوربین با قابلیت WDR تصاویر واضحی از سوژه با چنین شرایطی را ارائه می کند.

دوربین مداربسته ضد نور

معرفی تکنولوژی DWDR

این تکنولوژی نیز برای حل مشکل اختلاف سطح نور ارائه شده است. می توان گفت فناوری DWDR نسخه دیجیتال فناوری WDR است. در این مکانیزم به جای استفاده از دو چیپ CCD (دو قطعه سخت افزاری) یک سیستم دیجیتال عملکرد WDR را شبیه سازی می کند. پیاده سازی این قابلیت هزینه WDR را ندارد بنابراین دوربین با DWDR قیمتی مناسب تر از دوربین مداربسته با WDR دارد. اما نتایج بدست آمده از آن به مراتب کم کیفیت تر است و قابل مقایسه با نتایج WDR در دوربین مداربسته نیست.

معرفی تکنولوژی BLC

تکنولوژی BLC راه کار دیگری است که توسعه دهندگان سیستم های مداربسته برای مشکل نور در دوربین مداربسته ارائه کرده اند. این تکنولوژی بر بهبود نور پس زمینه متمرکز است. زمانی که فردی جلوی یک پنجره نشسته است، یا از خارج می آید، نور طبیعی زیادی در پشت این شخص قرار دارد.  هنگامی که یک دوربین مداربسته در جهت آنها قرار داشته باشد سوژه یا شخص در پیش زمینه بسیار تاریک دیده می شود، BLC یا استفاده از پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP)  در دوربین مداربسته نور پیش زمینه و پس زمینه تصاویر را بهینه سازی می کند. در این تکنولوژی با نادیده گرفتن قسمت های پرنور، بخش های کم نور واضح تر دیده و تصویر آنها بهتر ثبت می شود.

معرفی تکنولوژی HLC

از دیگر تکنولوژی های دوربین مداربسته ضد نور HLC است. این فناوری همانند BLC و WDR برای بالا بردن وضوح تصویر در شرایطی با اختلاف سطح نور زیاد، عمل می کند. تفاوت عملکرد آن به این ترتیب است که نور پس زمینه را به نسبت بقیه بخش ها بیشتر کاهش می دهد و نقاط بسیار روشن را به خوبی می پوشاند. از کاربردهایی که دوربین مداربسته با این قابلیت دارد خواندن پلاک خودرو در شب است. نور شدید چراغ خودرو مانع از دیده شدن پلاک خودرو می شود این قابلیت ضد نور کمک می کند تا این مشکل برطرف شود. همچنین یکی از راه های کور کردن دوربین مداربسته استفاده از منبع نور نقطه ای و خیره کننده است در این مواقع نیز دوربین مداربسته با این قابلیت می تواند تصاویر مناسبی ثبت کند.

دوربین مداربسته ضد نور

مشاوره رایگان قبل از خرید دوربین مداربسته ضد نور

021-88500020

تفاوت BLC ،WDR و HLC در دوربین مدار بسته

تکنولوژی WDR از تکنولوژی BLC در ویرایش تصاویر و بهبود وضوح آنها در شرایط نوری مختلف بسیار بهتر است. قابلیت BLC (Back Light Compensation)  در مکان هایی که نور زیاد از دریچه های همانند درب ورودی یا پنجره به داخل می تابد و تصویر سوژه ها به دلیل این نور زیاد تیره و سیاه می شود، مانع تیره شدن تصاویر می شود. دیافراگم دوربین با این قابلیت بیشتر باز می شود و نور پس زمینه کمتر خواهد شد. با این حال، استفاده از BLC باعث می شود مناطق پرنور در پشت تصویر تقریبا سفید و ناواضح  در نتیجه تصویر از تعادل نوری به صورت مناسب برخوردار نیست.

در مقابل قابلیت HLC(Highlight Compensation) در هنگام شب یا در محیط های تاریک،  وجود منابع نوری قوی مانند نور چراغ خودروها یا روشنایی های نصب شده در خیابان که از وضوح تصاویر می کاهند، میزان نور آنها را در تصویر کاهش می دهد تا وضوح تصویر بهبود یابد.

دوربین های مداربسته ای که این نوع تکنولوژی ها در آنها تعبیه و تعریف شده اند، اصطلاحا به دوربین مداربسته ضد نور شهرت یافته اند. وجود این قابلیت های بر اساس عمکرد آنها روی هزینه و قیمت دوربین مداربسته تاثیر گذار هستند. برای انتخاب مناسب با توجه به کاربری خود می توانید سوالات خود را از مشاورین ما بپرسید.

راه کار دیگر

علاوه بر استفاده از قابلیت هایی که در بالا توضیح داده شد، ساده ترین راه حل برای رفع مشکل نور دوربین های مداربسته تنظیم محل نصب آن است. تعیین ارتفاع و زاویه دید دوربین به صورتی باشد که نور شدید به طور مستقیم به آن نخورد. اما در صورت عدم امکان جابجایی دوربین بهتر است از دوربین هایی با قابلیت WDR استفاده کنید تا تاثیر اختلاف نور در تصویر شما کمتر شود.

مطالب مرتبط:

چقدر مفید بود؟ 🙂