با توجه به گسترش جایگاه دوربین و سیستم های مداربسته در جوامع، نیاز به راهنما و مطالب آموزشی در ارتباط با آن نیز بیشتر احساس می شود. گروه های مختلف با اهداف گوناگون نظارتی و امنیتی به دنبال تهیه و نصب دوربین مداربسته هستند. در نگارش این مقاله سعی شده است یک راهنمای جامع در ارتباط با مراحل نصب دوربین مداربسته ارائه شود تا برای همه افراد حتی آنهایی که غیر متخصص هستند مورد استفاده باشد. برای آموزش نصب دوربین مدار بسته اطلاع از مراحل آن نقش موثری در اجرای سیستم های مداربسته دارد. در شرح مراحل نصب دوربین مداربسته به صورت گام به گام با ما باشید:
- تهیه لیست نیازها برای راه اندازی سیستم مداربسته
- کسب مشاوره از متخصصین این حوزه
- تهیه طرح اولیه سیستم مداربسته
- انتخاب برند دوربین مداربسته
- انتخاب دوربین مداربسته مناسب
- انتخاب لوازم جانبی مناسب
- انتخاب مسیرها و بسترسازی مناسب
1. تهیه لیست نیازها برای راه اندازی سیستم مداربسته
در اولین گام راه اندازی سیستم مداربسته بهتر است یک لیست از آنچه که نیاز دارید تهیه کنید. برای نصب دوربین این لیست کمک می کند تا نیازهای خود را به راحتی با مشاور و کارشناس این زمینه در میان بگذارید. این لیست شامل موارد ذیل است:
- مشخص نمودن مکان های حساس (چه مکان هایی از دید شما حساس تر هستند و چه مکان هایی از حساسیت کمتری برخوردار هستند.)
- مدت زمان مورد نیاز جهت نگهداری تصاویر
- کیفیت تصویر مورد نیاز (در کاربری های مختلف انتظار از کیفیت تصویر متفاوت است)
- و…
2. کسب مشاوره از متخصصین این حوزه
بعد از تهیه لیست نیازها، موثرترین گام در مراحل نصب دوربین مداربسته ، دریافت مشاوره و راهنمایی از شرکت های فعال و معتبر در این زمینه است. برای مشاوره رایگان کافی است با یکی از این شرکت ها تماس بگیرید و با کارشناسان سیستم مداربسته صحبت کنید. موارد لیست نیازهای خود را با ایشان مطرح نمائید و سوالاتی که برای شما پیش آمده است نیز بپرسید.
3. تهیه طرح اولیه سیستم مداربسته
عموماً در تهیه طرح اولیه باید سه محل جایگذاری، شناسایی و مشخص شوند. محل نصب دوربین ها، محل قرارگیری دستگاه ذخیره ساز و در نهایت محل مانیتورینگ با توجه به مکان موردنظر تعیین می شود. بعد از آن طراحی کلی سیستم مداربسته و بسترسازی بصورت تصویری و نرم افزاری طراحی می شود. مسیرهای کابل کشی، داکت کشی، سوئیچینگ و… همگی در طرح اولیه مشخص خواهند شد.
4. انتخاب برند دوربین مداربسته
برند هر محصولی بیان کننده کیفیت محصول، نوع و ویژگی های آن محصول است، برند دوربین نیز از این قاعده مستثنی نیست. برند دوربین مداربسته براساس موارد زیر تعیین می شود:
- نوع کاربری: مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی
با توجه به کاربری مورد نظر، انتخاب دوربین مداربسته نیز تغییر خواهد کرد. به طور مثال دوربین مناسب واحد مسکونی که یک محیط داخلی است با دوربین مناسب محیط های صنعتی از لحاظ شکل، جنس بدنه و… متفاوت است.
- حساسیت محل موردنظر: ساختمان مسکونی یا یک مکان امنیتی
حساسیت محلی که دوربین مداربسته در آن نصب می شود در انتخاب برند دوربین موثر است. به طور مثال اگر شما برای ساختمان با حساسیت نظارتی بالا بخواهید دوربین نصب کنید می بایست از برندهای با کیفیت تصویری بالا، مقاوم تر، با طول عمر زیاد و خرابی کمتر انتخاب کنید.
- بودجه موردنظر کارفرما
بودجه ای که برای نصب دوربین مدار بسته نیز درنظر گرفته اید در انتخاب برند دوربین مداربسته تاثیر می گذارد. طبیعی است هر چه بودجه بیشتری اختصاص دهید می توانید از برندهای بهتری برای مجموعه خود انتخاب کنید. لازم به ذکر است لزوماً گران خریدن و انتخاب از برندهای گران قیمت، بهترین انتخاب نخواهد بود. در برندهای گروه قیمتی متوسط ، مدل هایی وجود دارند که از نظر کارایی و کیفیت با مدل همتراز خود در گروه گران قیمت برابری می کند. ضمن این که انتخاب باید براساس کارایی صورت گیرد نه صرفاً قیمت بالا و ویژگی های عالی دوربین معیار انتخاب باشد.
5. انتخاب دوربین مداربسته مناسب
بعد از انتخاب برند دوربین، لازم است نوع و مدل دوربین مداربسته را از آن برند انتخاب کنید. انتخاب دوربین مداربسته یکی دیگر از مراحل نصب دوربین مداربسته است که با در نظر گرفتن چند آیتم به راحتی انجام می شود. پیشنهاد ما این است حتماً در زمان انتخاب دوربین موردنظر به موارد زیر توجه کنید:
1. کیفیت تصویر دوربین
در زمان نگارش این مقاله دوربین هایی با کیفیت تصویر متفاوت از 1 مگاپیکسل (HD) تا 8 مگا پیکسل (4K) و 12 مگاپیکسل در بازار عرضه می شود. هر چه کیفیت تصویر بالا باشد، جزئیات بیشتری از تصویر دوربین خواهید داشت. البته براساس نیاز و نوع کاربری، کیفیت تصویر مناسب متغیر است. گاهاً در پروژه هایی لازم است از ترکیب چند کیفیت تصویر بهره برد.
2. لنز دوربین مداربسته
دوربین های مداربسته با لنزهای متفاوت به بازار ارائه می شود که هرکدام محیط را به صورت متفاوتی پوشش می دهند. برای مثال لنزهای ثابت با زاویه 65، 70، 85 و 90 درجه وجود دارند. از طرف دیگر لنزهای متغیری وجود دارند که قابلیت زوم دارند. امکان تنظیم زاویه در لنزهای متغیر وجود دارد.
3. دید در شب
قابلیت دید در شب دوربین مداربسته امکان مشاهده تصاویر در فضاهای بسیارکم نور و یا در تاریکی مطلق را فراهم می کند. میزان برد دید در شب دوربین ها و همچنین کیفیت دید در شب در مدل های مختلف، متفاوت است. اگر نیاز به این قابلیت دارید حتماً در زمان انتخاب دوربین مداربسته به این ویژگی توجه نمائید.
4. قابلیت های تصویری ویژه
در برخی از مدل های دوربین مداربسته قابلیت های تصویری شگفت آوری وجود دارد مانند: WDR، HLC، BLC، 3DDNR، Intrusion Detection، Line Crossing، و… . هر کدام از این قابلیت ها کارایی و ویژگی خاصی را به دوربین می بخشد که در صورت نیاز می توانید از آنها استفاده کنید.
6. انتخاب لوازم جانبی مناسب
پس از انتخاب دوربین موردنظر، و مشخص شدن محل قرارگیری دوربین ها، جایگاه دستگاه ذخیره ساز و محل مانیتورینگ، نوبت به اجرای بسترسازی می رسد. در این مرحله با توجه به نقشه و طرح اولیه همچنین تعداد دوربین ها موارد زیر مشخص می شوند:
- نوع کابل (RG59، RG6، RG11، Cat6 UTP، Cat6 S/FUTP و… ) چه نوع کابلی مناسب این سیستم مداربسته است.
- نوع داکت (3*3، 2*1، 2*2 و…)
- نوع ترانک (برند ترانک، ابعاد آن، زوایای داخلی و خارجی و…)
- نوع و ابعاد رک (نوع ایستاده یا دیواری، تعداد یونیت، عمق رک و…)
- تعداد و نوع سوئیچ ها (در سیستم های آی پی مورد نیاز است)
- در صورت نیاز نوع آنتن رادیویی (در سیستم های آی پی مورد نیاز است)
- مسیرهای مهندسی شده ( تعیین مسیر مناسب با ایجاد کمترین هزینه و کمترین آسیب به ساختمان)
- انتخاب فیبر نوری مناسب (برای پروژه های با ابعاد بزرگ)
- انتخاب دکل مناسب (برای پروژه های با ابعاد بزرگ)
- سایر موارد (براساس نوع پروژه ها موارد دیگری نیز نیاز به تجهیز شدن دارند.)
7. انتخاب مسیرها و بسترسازی مناسب
بعد از مشخص شدن لوازم جانبی و تجهیزات طرح اولیه، وارد مرحله بسترسازی مناسب می شوید. در این مرحله می بایست بستری را جهت ارتباط اجزاء سیستم مداربسته با یکدیگر فراهم نمود. برای نصب و ارتباط دوربین ها به دستگاه ذخیره ساز و بخش مانیتورینگ از کابل های تصویر به همراه داکت، ترانک، و فلکسی استفاده می شود. در انتخاب مسیر های مناسب توجه به چند نکته زیر ضروری است:
ثبت ديدگاه