در مکان های مختلف براساس انتظارات و کاربری محل از تجهیزات و سیستم های نظارتی و حفاظتی استفاده می شود. در صورتی که شما نیز قصد راه اندازی سیستم های حفاظتی در محل کار و زندگی خود دارید پیشنهاد می کنیم این مطلب را بخوانید. نصب یک سیستم دوربین مدار بسته می تواند یک کار گران قیمت بنظر برسد. در این مطلب سعی داریم آموزش نصب دوربین مدار بسته را به طور ساده و روان بیان کنیم. با دنبال کردن این مراحل می توانید خودتان نصب دوربین مداربسته را انجام دهید. همچنین در صورت نیاز به فایل PDF آموزش نصب دوربین مداربسته آن را از لینک زیر دانلود کنید.

آنچه در این مقاله می خوانید:

  1. تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین مدار بسته
  2. برنامه‌ریزی قبل از نصب
  3. مراحل نصب سیستم مداربسته
  4. مانیتورینگ
  5. نکات مهم در نصب دوربین دام و بولت
  6. سوالات متداول
دانلود فایل PDF آموزش نصب دوربین مدار بسته

ویدئوهای آموزشی نصب دوربین مداربسته

در این مقاله صفر تا صد نصب دوربین مدار بسته با ویدئو آموزش نصب هارد و سوکت زدن و اتصال فیش BNC آمده است. برای مشاهده هر کدام از این ویدئوها کافیست روی آن در لیست زیر کلیک کنید. در صورتی‌که ویدئوهای بیشتر با موضوعات دیگر نصب دوربین‌های مدار بسته، مورد نظر شماست در دیدگاه همین مقاله پیام بگذارید.

1. برای نصب دوربین مداربسته چه چیزهایی لازم است

آگاهی از تجهیزات مورد نیاز در هر پروژه ای کمک می کند تا در صرف هزینه و زمان صرفه جویی شود. در این بخش می خواهیم قبل از آموزش نصب دوربین مداربسته به این موضوع بپردازیم. وسایل مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته به طور کلی عبارتند از:

  1. طرح و برنامه: مشخص شدن هدف و کاربری می تواند تعداد دوربین و میزان تجهیزاترا مشخص کند
  2. دوربین ها: انتخاب و خرید دوربین مداربسته مناسب
  3. سیم، کابل و اتصالات و منبع تغذیه: براساس نوع سیستم نوع سیم و اتصالات تعیین می شود.
  4. تجهیزات ضبط: دستگاه های ضبط NVR یا DVR (بسته به نوع سیستم) و نرم افزار مناسب
  5. تجهیزات ذخیره سازی: هارددیسک و یا استفاده از فضای ابری
  6. مانیتور: برای مشاهده تصاویر می توانید از مانیتور، تلویزیون، تبلت و… استفاده کنید.
  7. در پایان برخی از دیگر تجهیزات در نصب دوربین مدار بسته مورد نیاز است که شامل رک، داکت، لوله فلکسی، تستر، منبع تغذیه اضراری UPS و… می شوند. برای آگاهی بیشتر می توانید مطالب مرتبط با این تجهیزات را مطالعه کنید.

2. برنامه‌ریزی قبل از نصب دوربین مداربسته

مهمترین جنبه نصب یک سیستم دوربین مداربسته، انتخاب نقاط مناسب برای دوربین و DVR است. این کار برای به حداکثر رساندن پوشش دوربین و به حداقل رساندن طول کابل انجام می شود. همین امر به نوبه خود باعث کاهش از بین رفتن سیگنال در خط می شود که بر کیفیت فیلم بسیار تاثیر گذار است. به عنوان مثال برای نصب داخلی دوربین مداربسته در منزل: گوشه ای از اتاق را انتخاب کنید. آن نقطه باید بیشترین دید را به نقاط ورود به اتاق را به ما بدهد. در مواردی یک پریز برق برای تامین برق دوربین مداربسته نیز باید در نزدیکی آن باشد. این مسئله تنها زمانیست که بخواهید برق دوربین مداربسته را از طریق آداپتور مستقل تامین کنید.

برای خارج از منزل، نقطه ای بالاتر از درب  را انتخاب کنید که درب ها، نزدیکی های پنجره، پارکینگ و غیره را پوشش دهد. نقاط بالاتر از 10 فوت (حدود 3 متر) را انتخاب کنید تا به راحتی در دسترس نباشند. در آپارتمان ها و مجتمع ها به علت گستردگی محیط نیاز به چندین دوربین مداربسته وجود دارد.

نمونه تصویر زاویه دید دوربین و فضای تحت پوشش

در تصویر زیر نمونه ای از فضای تحت پوشش دوربین مداربسته با لنزهای مختلف را مشاهده می کنید. لازم به توضیح است که دوربین های مداربسته با لنزهای ثابت و متغیر (وریفوکال) در سایزهای مختلف تولید می شود. معمولاً در کنار نوع لنز شما عددی را مشاهده می کنید که به فاصله کانونی لنز اختصاص دارد. هر چه این عدد کوچکتر باشد دوربین زاویه دید وسیع تری از جهت افقی خواهد داشت. در مقابل تصاویر دورتر با جزئیات کمتری قابل مشاهده می شو ند.

3. مراحل نصب دوربین مداربسته

آماده سازی دوربین مداربسته جهت نصب در کمترین زمان انجام می شود. در اغلب موارد دوربین های مداربسته دارای دو کابل هستند که یکی برای اتصال به آداپتور و منبع تغذیه است. دیگری برای اتصال به دستگاه ضبط و انتقال داده است که از نظر ظاهری و نوع کانکتور در دوربین IP و آنالوگ تفاوت وجود دارد. یونیت دوربین را در محل مورد نظر قرار دهید، تا بتوانید جای پیچ ها را علامت بزنید. محل های مشخص شده را رول پلاک کنید و دوربین را در جای خود محکم پیچ کنید. جهت دوربین را تنظیم کنید. یک سمت آداپتور را به کابل دوربین متصل کرده و دو شاخه آن را به پریز برق بزنید.

تصویر زیر نمونه ای از کابل های متصل به دوربین را نشان می دهد که در دوربین های آنالوگ پورت کواکسیال و ورودی برق 12v وجود دارد. در دوربین های تحت شبکه پورت شبکه و ورودی DC یا همان برق 12v وجود دارد. این دو کابل در اغلب دوربین ها عمومیت دارد. برخی از انواع دو ربین به علت قابلیت اتصال میکروفن، خروجی صدا و دریافت فرمان ممکن است پورت های دیگری نیز داشته باشند.

نصب دستگاه DVR/ NVR

با توجه به این که دستگاه های ضبط از جمله DVR و NVR دوربین مداربسته محل دریافت اطلاات و ذخیره سازی آنهاست باید در نگه داری آن دقت لازم انجام شود. شما برای حفظ امنیت دستگاه می توانید از رک استفاده کنید. رک کمک می کند تا دستگاه به راحتی قابل دسترس نبوده و از جهت آسیب نیز در امان بماند. برای ذخیره اطلاعات و تصاویر دوربین های مداربسته نیاز به حافظه است. این حافظه به صورت هارددیسک مجزا تهیه و روی دستگاه ضبط نصب می شود.

مشاوره رایگان نصب دوربین مداربسته

021-88500020

مشاوره رایگان نصب دوربین مداربسته

021-88500020

نصب هارد روی دستگاه ضبط

برای نصب هارد دوربین مداربسته ابتدا کاور دستگاه را بردارید. با باز کردن پیچ های کاور و برداشتن آن، پنل داخلی دستگاه نمایان می شود. هارد را در جایگاه مخصوص آن قرار داده و با پیچ ثابت کنید. کابل برق و ساتا هارد را به دستگاه متصل کنید. کاور را مجدداً روی دستگاه قرار داده و پیچ کنید. حال نوبت به اتصال دوربین هاست. کابل دیگر دوربین های مداربسته برای اتصال به دستگاه ضبط هستند. دوربین را توسط کابل مناسب (کواکسیال یا شبکه) به دستگاه متصل کنید. برای نحوه نصب دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ می توانید لینک های زیر را دنبال کنید.

تصاویر زیر مراحل نصب هارد دوربین مداربسته روی دستگاه ضبط را نشان می دهد.

فیلم آموزش نصب هارد روی دستگاه DVR

نصب دوربین‌های مدار بسته

حال نوبت به اتصال دوربین هاست. یکی از پورت های دوربین مداربسته برای اتصال دوربین به آداپتور و برق است. پورت دیگر دوربین مداربسته برای اتصال به دستگاه ضبط است. براساس این که دوربین شما از کدام تکنولوژی است این پورت متفاوت خواهد بود. پورت اترنت یا شبکه برای دوربین های IP و پورت کواکسیال برای دوربین های آنالوگ است. دوربین را توسط کابل مناسب (کواکسیال یا شبکه) به دستگاه متصل کنید. جزئیات نصب در تکنولوژی های مختلف را می توانید در آموزش نصب دوربین مداربسته آنالوگ و آموزش نصب دوربین مداربسته IP به طور مجزا مطالعه کنید.

مدیریت کابل ها

مسیر تمام کابل ها از دوربین ها تا دستگاه DVR/NVR را مشخص کنید. برای مدیریت و ایمن نگه داشتن سیم و کابل می توانید از لوله فلکسی و داکت کمک بگیرید. این تجهیزات می توانند برای جلوگیری از تاثیرات نویز بر روی داده ها و همچنین زیبایی و تمیزی کار موثر باشند. آشنایی با انواع کابل تصویر دوربین مداربسته کمک می کند تا بتوانید کابل مناسبی را برای دوربین خود انتخاب کنید.

اتصال سیم ها

برای اتصال سیم ها و کابل ها حتماً به کانکتور و فیش نیاز خواهید داشت. اما چه فیشی برای چه کابلی مناسب است. در دوربین های آنالوگ، آنالوگ HD، HDCVI،  HDTVI و AHD برای انتقال تصاویر از کابل کواکسیال و در اغلب اوقات RG59 مورد استفاده قرار می گیرد. در نصب دوربین مداربسته آنالوگ اتصال این نوع کابل به دستگاه ها از فیش BNC استفاده می شود. در نصب دوربین های IP یا تحت شبکه از کابل شبکه و برای اتصال آن از سوکت شبکه استفاده می شود. این کابل ها و کانکتورها انواع مختلف دارد که می توانید با مراجعه به مقاله های مرتبط از تفاوت و مزیت های هر کدام مطلع شوید.

مراحل اتصال کانکتور BNC

حدود 1.5 سانتی متر از پوشش خارجی کابل ویدیو را بردارید. فیش BNC را به گونه ای روی کابل کواکسیال قرار دهید که مغزی کابل در بخش مرکزی فیش قرار گیرد. پوشش چین دار فیش را روی کابل با قطر بیشتر رو به انتهای کابل بکشید. اکنون عایق سفید رنگی را که داخلی ترین کابل را می پوشاند بردارید. حالا این کابل های در معرض دید را وارد درگاه BNC کنید و آن را پیچ کنید. به این ترتیب می توانید از طریق کابل فیش زده شده دوربین را به دستگاه متصل کنید. در دوربین های تحت شبکه نیز می توانید از کابل های پچ کورد نیز استفاده کنید. این کابل ها در اندازه های مختلف به صورتی که سوت زده شده اند در بازار عرضه می شوند.

ویدئو آموزش نحوه نصب فیش BNC دوربین به کابل کواکسیال

ویدئو آموزش سوکت زدن کابل شبکه

4. مانیتورینگ دوربین مداربسته و تست آن

بعد از اتصال دوربین‌های مداربسته به برق و دستگاه ضبط، لازم است تصاویر در دیوایسی مشاهده شود. از مانیتور می توانید برای این منظور کمک بگیرید. مانیتور را از طریق کابل HDMI و یا AVG می توانید به پورت مربوطه به دستگاه متصل کنید و تصاویر را مشاهده نمائید. بعد از مشاهده تصاویر می‌توانید تنظیمات را نهایی کنید. جهت دید دوربین با توجه به فضایی که تحت پوشش قرار داده است ممکن است مناسب نباشد. در این صورت با چرخاندن دوربین به سمت موردنظر و مشاهده تصویر ارائه شده می‌توانید جهت درست دوربین را مشخص کنید.

تست سیستم مداربسته و نظارتی خود با روشن کردن دوربین ها و سپس نمایشگر و DVR شروع کنید. DVR را مطابق دفترچه راهنمای کاربر ارائه شده به همراه DVR تنظیم کنید. به بخش هر دوربین بروید تا مطمئن شوید که هر دوربین به درستی کار می کند و زاویه دید مورد نظر را ارائه می دهد. نصب دوربین مداربسته با موفقیت انجام شد. در صورت هر گونه سوال و درخواست مشاوره می توانید با کارشناسان ما مسائل خود را در میان بگذارید، حتماً شما را راهنمایی خواهند کرد.

5. نکات مهم در نصب دوربین دام و بولت

نصب دوربین بولت Bullet

دوربین بولت یکی از انواع پر کاربرد دوربین مداربسته است که اغلب در محیط های بیرونی نصب می شود. ساختار ظاهری آن موجب شده است تا نصب دوربین مدار بسته روی دیوار و فضای خارجی ساده تر شود. در این بخش مراحل نصب دوربین مداربسته بولت را به صورت تصویری شرح می دهیم.

دوربین مداربسته شما از هر مارک و برندی باشد به طور کلی نوع بولت آن به صورت تصویر است. ساختاری استوانه ای شکل دارد و براساس مکان نصب ممکن است از پایه به صورت مستقیم و یا خم استفاده شود. معمولاً همراه دوربین مداربسته Template sheet وجود دارد که الگوی کمکی برای نصب  دوربین است. بر طبق این طرح محل پیچ های پایه دوربین و محل عبور کابل دقیق تر و راحت تر مشخص و دریل می شود. می توانید آن را در محل نصب دوربین مدار بسته بولت روی سطح بچسبانید.

نصب دوربین مداربسته بولت
آموزش نصب دوربین بولت

گام 1: الصاق برگه طرح روی محل نصب

نصب دوربین بولت

گام 2: دریل کردن جای پیچ ها

آموزش نصب دوربین بولت

گام 3: دریل کردن فضای عبور کابل

آموزش نصب دوربین بولت

گام 4: کابل را از دیواربیرون آورید

آموزش نصب دوربین بولت

گام 5: نصب رول پلاک

آموزش نصب دوربین بولت

گام 6: طرح جایگذاری پیچ ها می توانید بردارید.

گام 7: اتصال کابل به دوربین

گام 8: جایگذاری کابل در دیوار

آموزش نصب دوربین بولت

گام 9: تنظیم جای پیچ دوربین با محل رول پلاک

آموزش نصب دوربین مداربسته بولت

گام 10: پایه دوربین را به دیوار پیچ کنید

گام 11: اتصال دوربین به پایه

گام 12: تنظیم جهت لنز و دید دوربین

در آخرین مرحله سر دیگر کابل را به دستگاه ضبط متصل کنید.

نصب دوربین دام Dome

دوربین دام نیز نصب مشابهی دارد با این تفاوت که این دوربین را غالباً زیر سقف نصب می کنند. برای نصب دوربین سقفی ابتدا محل نصب روی سقف مشخص و با کمک برگه الگو می توانید مکان دقیق پیچ های دوربین را مشخص کنید. در صورتی که چنین طرحی همراه دوربین وجود نداشت می توانید با قرار دادن Gasket یا پایه دوربین روی سقف محل پیچ ها را روی سقف علامت گذاری کنید.

آموزش نصب دوربین سقفی
آموزش نصب دوربین سقفی
آموزش نصب دوربین دام

نکات مهم قبل از نصب دوربین مدار بسته

نکاتی مهمی را که در آموزش نصب دوربین مدار بسته مطرح شد در این بخش به صورت کلی و خلاصه مرور می کنیم:

  1. انتخاب مکان مناسب برای نصب دوربین: انتخاب مکانی که نقش امنیتی برای شما دارد و از دیدگاه دیگران به راحتی دیده نمی‌شود می‌تواند به نصب دوربین شما کمک کند.
  2. اطمینان از امکانات فنی مورد نیاز: برای نصب دوربین مداربسته باید اطمینان حاصل کرد که امکانات فنی مورد نیاز مانند برق و اتصال به شبکه وجود دارد.
  3. تعیین نوع دوربین مداربسته: قبل از نصب دوربین باید تصمیم گیری کنید که چه نوع دوربین مداربسته را می‌خواهید نصب کنید، آیا دوربین ثابت یا متحرک، دوربین دید در شب یا روز، دوربین داخلی یا خارجی و … .
  4. مطالعه دستورالعمل نصب: پیش از نصب دوربین، بهتر است دستورالعمل نصب دوربین مداربسته را با دقت مطالعه کنید و با دستورالعمل تطبیق دهید.
  5. امنیت شبکه: پیش از نصب دوربین مداربسته، مطمئن شوید که شبکه وای‌فای یا شبکه محلی شما امن است و تنظیمات امنیتی آن مناسب است.
  6. تنظیمات دوربین: پس از نصب دوربین، بهتر است تنظیمات دوربین مداربسته را با دقت بررسی کنید و با توجه به نیازهای خود تغییر دهید.

نکات مهم بعد از نصب دوربین مدار بسته

اما بعد از نصب دوربین مدار بسته چه نکات مهمی وجود دارد؟ در این قسمت از آموزش نصب دوربین مدار بسته به برخی از این نکات می پردازیم. پس از نصب دوربین مدار بسته، باید به تنظیمات و نگهداری دوربین توجه کنید تا بهترین عملکرد را داشته باشید. برخی از کارهایی که بعد از نصب دوربین باید انجام داد عبارتند از:

  1. تنظیمات دوربین: پس از نصب دوربین، باید به تنظیمات دوربین توجه کنید. این تنظیمات شامل تنظیمات نورپردازی، کیفیت تصویر، حساسیت حرکت، ضبط و غیره می‌شود. این تنظیمات به شما امکان می‌دهند که تصاویر بهتری را ضبط کنید و به راحتی به تنظیمات دلخواه خود دسترسی داشته باشید.
  2. آزمایش دوربین: پس از نصب دوربین، باید دوربین را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که به درستی کار می‌کند و تصاویر به درستی ضبط می‌شوند.
  3. روشن بودن دوربین: برای بهترین عملکرد دوربین، باید مطمئن شوید که دوربین در طول شب نیز روشن است تا تصاویر بهتری در شب ضبط شوند.
  4. نگهداری دوربین: برای نگهداری دوربین، باید به مواردی مانند پاک کردن لنز، تعویض باتری‌ها و حافظه‌های دوربین و غیره توجه کنید.
  5. امنیت شبکه: برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به دوربین، باید اطمینان حاصل کنید که شبکه‌ی وای‌فای یا شبکه محلی شما امن است و تنظیمات امنیتی آن مناسب است. همچنین می‌توانید از رمزنگاری دوربین استفاده کنید تا دسترسی غیرمجاز به دوربین را محدود کنید.

سوالات متداول

بعد از نصب چطوری دوربین رو تست کنیم؟

تا به این مرحله از آموزش نصب دوربین مداربسته شما دانستید چگونه دوربین و دستگاه ضبط را نصب کنید و اقدامات قبل نصب چه مواردی است. حال پس از نصب دوربین مداربسته، برای تست و بررسی آن می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. بررسی تصویر: ابتدا باید به تصویر دوربین دقت کنید و مطمئن شوید که تصویر به درستی ضبط می‌شود و هیچ نویز یا خطایی در تصویر وجود ندارد.
  2. بررسی وضوح تصویر: باید مطمئن شوید که تصویر دوربین با وضوح مناسبی ضبط شده است. برای این کار می‌توانید تصویر را روی یک تلویزیون یا مانیتور با وضوح بالا نمایش دهید و وضوح تصویر را بررسی کنید.
  3. بررسی حساسیت حرکت: اگر دوربین دارای قابلیت حساسیت حرکت است، می‌توانید با جابجا کردن یا حرکت دادن اشیاء در دید دوربین، بررسی کنید که آیا دوربین به درستی به حرکت پاسخ می‌دهد یا خیر.
  4. بررسی نورپردازی: باید مطمئن شوید که دوربین در شرایط نوری مختلف (نور روز، نور شب، نور محیطی و غیره) به درستی کار می‌کند و تصویری با وضوح مناسب به درستی ضبط می‌شود.
  5. بررسی قابلیت دسترسی به دستگاه DVR یا NVR: باید مطمئن شوید که به درستی می‌توانید به دستگاه DVR یا NVR دسترسی پیدا کنید و تصاویر به درستی در آن ضبط می‌شوند.

در کل، برای تست و بررسی دوربین مداربسته باید به تمامی ویژگی‌ها و عملکردهای آن توجه کرد تا مطمئن شوید که به درستی نصب شده است و کار می‌کند.

اگر تصویر دوربین نویز داشت چه کار کنیم؟

در ابتدا باید منبع و علت نویز شناخته شود. بعد از مشخص شدن علت نویز به راحتی می توان مشکل نویز تصویر دوربین مداربسته را برطرف کرد.

  1. بررسی منبع نویز: بررسی کنید که آیا منبع نویز از دوربین، کابل‌های ارتباطی، دستگاه DVR/NVR یا سیستم برقی است. اگر منبع نویز شناسایی شود، باید آن را برطرف کنید.
  2. کاهش حساسیت دوربین: برای کاهش نویز می‌توانید حساسیت دوربین را تنظیم کنید تا تصویر به درستی ضبط شود. این کار برای دوربین‌هایی که دارای حسگر حرکت هستند و در محیطی با تحرک بالا استفاده می‌شوند، مفید است.
  3. استفاده از فیلترهای نویز: استفاده از فیلترهای نویز می‌تواند به کاهش نویز در تصویر دوربین کمک کند. فیلترهای نویز در دستگاه DVR/NVR یا در داخل دوربین‌های مداربسته وجود دارد.
  4. افزایش رزولیشن دوربین: در برخی موارد، افزایش رزولیشن دوربین می‌تواند به کاهش نویز در تصویر کمک کند. با افزایش رزولیشن تصویر، تصویر با جزئیات بیشتری ضبط می‌شود که می‌تواند به کاهش نویز کمک کند.
  5. بازبینی و تعمیر: اگر مشکل نویز در دوربین مداربسته شما همچنان ادامه دارد، بهتر است به تکنسین متخصص مراجعه کنید تا دوربین را بررسی کرده و نویز را برطرف کند.
5/5 - (2 امتیاز)