دوربین مداربسته چگونه کار میکند؟ به بیان ساده بازتاب نور از اجسام توسط دوربین دریافت و درون آن تصویر ایجاد میشود. سپس تصاویر از طریق کابل تصویر به دستگاه ضبط ارسال شده و ذخیره میشود. پشت هم قرار گرفتن چند تصویر فیلم دوربین مداربسته را تشکیل میدهند. در ادامه طرز کار دوربین مدار بسته را در سیستمهای مختلف شرح میدهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- طرز کار دوربین مدار بسته
- دوربین آنالوگ چگونه کار میکند
- دوربین IP چگونه کار میکند
- تفاوت دوربین IP و آنالوگ
- ایا دوربین مدار بسته بدون هارد کار میکند
میخواید دوربین بخرید با ما تماس بگیرید
021-88500020
1. طرز کار دوربین مدار بسته
در جلوی دوربین یک دیافراگم وجود دارد که با باز شدن آن جریان نور از طریق لنز به دوربین میرسد. دیدن اجسام از طریق بازتاب نوری که از اشیاء به چشم میرسد، رخ می دهد. در دوربین مداربسته نیز تشکیل تصویر بر همین اساس است. جریان نور توسط یک تراشه دیجیتالی در داخل دوربین به دنبالهای از تصاویر تبدیل میشود.
دوربین های مداربسته جزئی از سیستم مداربسته هستند که تصاویر را به بخش دیگری از سیستم ارسال میکنند. در روند انتقال تصویر، یک نقطه آغازین به نام دوربین مداربسته، یک یا چند مسیر انتقال و در نهایت نقطه انتهایی یعنی دستگاه ذخیره کننده وجود دارد. در تمام انواع دوربین های مداربسته تصویر از سمت دوربین به سمت دستگاه ذخیره کننده، مانیتور و… ارسال میشود.
تفاوت انواع دوربینهای مداربسته در بستر انتقال تصویر و اطلاعات است. این که اطلاعات چگونه قابل دریافت توسط دستگاه مقصد میشوند و با چه سرعتی منتقل خواهند شد تماما به نوع سیستم مداربسته بستگی دارد. انواع دوربینهای مداربسته عموما در دو دسته آنالوگ و دیجیتال (تحت شبکه) تقسیم بندی میشوند. در ادامه با انواع دوربین مداربسته و نحوه عملکرد آنها براساس بستر انتقال اطلاعات آشنا میشوید.
2. نحوه کار دوربین های مداربسته آنالوگ
دوربین های مداربسته آنالوگ بعد از تشکیل تصویر سیگنال ها از طریق کابل کواکسیال به دستگاه DVR ارسال می شوند. در دوربین های مداربسته ابتدایی از فناوری CVBS استفاده می شد. سیگنال های ارسالی توسط این گروه از دوربین های مداربسته آنالوگ توسط تلویزیون پشتیبانی می شود. این دوربین ها را به راحتی می توان به تلویزیون متصل کرد و تصاویر آن را مشاهده نمود. دوربین های آنالوگ با وضوح تصویر بالاتر از گذشته با تکنولوژی های AHD,HD-TVI و HD-CVI وارد بازار رقابتی دوربین مداربسته شدند. این دوربین ها را با نام دوربین مداربسته آنالوگ HD میشناسند.
دوربین مداربسته HD-TVI
دوربین مداربسته آنالوگ HD-TVI نیز در راستای افزایش کیفیت تصویر در دوربین های آنالوگ به وجود آمد. یکی از بهترین نوع دوربین های مداربسته آنالوگ HD است. HD-TVI مخفف عبارت High Definition Transport Video Interface و به معنای رابط انتقال تصویر با کیفیت بالا است. این تکنولوژی به صورت گسترده در دوربین های مداربسته آنالوگ هایک ویژن استفاده می شود. حال این نوع از دوربین مداربسته چگونه کار می کند باید گفت کار این دوربین ها به طور کلی مانند دوربین های مداربسته آنالوگ است با یک تفاوت در نحوه انتقال تصویر. در این دوربین ها سیگنال های تصویر توسط یک تراشه کدینگ می شود. پس از ارسال به دستگاه DVR در آنجا دیکد و رمز گشایی میشود.
بیا قیمتهای دوربین هایک ویژن رو ببینیم..
دوربین مداربسته HD-CVI
استاندارد HD-CVI نیز برای ارائه سیستم های مداربسته HD توسط شرکت چینی داهوا معرفی شده است. HD-CVI مخفف عبارت High Definition Composite Video Interface به معنی رابط مرکب تصویر با کیفیت بالا است. هدف از ارائه این تکنولوژی انتقال تصاویر با رزولوشن HD روی بستر کواکسیال بدون محدودیت های دوربین های آنالوگ است.
قیمتهای داهوا چطورین…
دوربین مدار بسته AHD چگونه کار می کند
دوربین مداربسته AHD نسخه پیشرفته دوربین های مداربسته آنالوگ (CVBS) است. AHD مخفف عبارت Analog High Definition و به مفهوم آنالوگ با کیفیت بالا است. کلیات کار این نوع از دوربین های مداربسته نیز مانند سایر دوربین های آنالوگ است. تصاویر دریافتی از دوربین های مداربسته در این نوع دوربین ها نیز توسط یک تراشه کدگذاری می شود و به دستگاه DVR ارسال می شود. در نتیجه این کد گذاری سیگنال ارسالی کم حجم شده و سرعت انتقال و کیفیت تصاویر افزایش می یابد. تکنولوژی AHD توسط شرکت NEXTCHIP برای ضبط و ارسال تصاویر با کیفیت بالا معرفی شده است.
دوربین مدار بسته HD-SDI چگونه کار می کند
از دیگر تکنولوژی های مورد استفاده در دوربین های مداربسته تکنولوژی HD-SDI است. HD-SDI مخفف عبارت High Definition Serial Digital Interface و به مفهوم رابط دیجیتال و سریال با کیفیت بالا است. در دوربین های تحت شبکه اطلاعات دیجیتال به صورت موازی انتقال می یابد. در حالی که در دوربین HD-SDI علاوه بر این که اطلاعات به صورت دیجیتال انتقال می یابد، این انتقال به صورت سری انجام می شود. در نتیجه از کابل کواکسیال برای انتقال اطلاعات استفاده می شود.
از طرف دیگر به علت انتقال اطلاعات به صورت دیجیتال در این تکنولوژی، هیچ تبدیلی روی آن صورت نمی گیرد. سیستم HD-SDI یکی از با کیفیت ترین تکنولوژی های انتقال تصویر است. این سیستم به مراتب به سیستم مداربسته IP نزدیک تر است اما به دلیل استفاده از بستر کواکسیال برای انتقال، بسیاری آن را در گروه تکنولوژی های آنالوگ HD طبقه بندی می کنند.البته به علت پیچیدگی های بیشتر آن با استقبال کمتری روبرو شد.
3. نحوه کار دوربین های مداربسته دیجیتال (تحت شبکه)
دوربین های مداربسته دیجیتال یا IP (تحت شبکه) نوع دیگری از دوربین مداربسته هستند که برای دریافت تصاویر و تبدیل آن به دیتای دیجیتال از بستر شبکه استفاده می کنند. تبدیل تصویر به اطلاعات دیجیتال توسط حسگر الکترونیکی دوربین (Imaging Sensor) انجام می شود. این حسگر می تواند از انواع CCD و یا CMOS باشد. دوربین های مداربسته تحت شبکه را به کامپیوتری کوچک می توان تشبیه کرد. این کامپیوتر اطلاعات تصویر را دریافت و به کمک سنسور به دیجیتال تبدیل می نماید. در نهایت مطابق با پروتکل های شبکه به شبکه ارسال می کند. وجود بخش های تبدیل کننده موجب افزایش پیچیدگی و هزینه های آنها شده است.
4. تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ با تحت شبکه
تفاوت های این دو گروه از دوربین های مدار بسته را می توان به طور خلاصه با بیان مزیت ها و معایب آنها دریافت. با توجه به این که انواع دوربین مداربسته چگونه کار می کند و چه مزیت هایی دارد شما را در انتخاب و خرید دوربین مورد نظر کمک خواهد کرد. از مزیت های دوربین تحت شبکه می توان به کیفیت تصویر و رزولوشن بالا، پردازش تصویر، قابلیت های هوشمند، اشاره کرد. همچنین امکان استفاده از سوئیچ که عاملی برای کاهش هزینه های اجرایی اولیه است. در دوربین های مداربسته تحت شبکه دستگاه ذخیره کننده، دستگاه NVR است. انتقال اطلاعات در بستر شبکه و مطابق با پروتکل های آن از طریق کابل شبکه انجام می شود. از معایب این نوع دوربین مداربسته، می توان به قیمت بالای آن و همچنین پیچیدگی در راه اندازی، تعمیر و نگه داری آن اشاره نمود.
در دوربین مداربسته آنالوگ مزیت هایی هم چون سادگی در نصب، ارزان بودن آن بسیار مورد توجه است. در دوربین های مداربسته آنالوگ دستگاه ذخیره کننده، دستگاه DVR است. انتقال اطلاعات از طریق کابل کواکسیال انجام می شود. البته ضعف هایی مانند کیفیت تصویر و رزولوشن پایین، عدم پردازش تصویر، نویزپذیری، بعضا کابل کشی های زیاد، افت سیگنال در مقایسه با دوربین های IP وجود دارد.
5. ایا دوربین مدار بسته بدون هارد کار میکند
کوتاه ترین پاسخ بله است اما توضیح این است که دوربین مداربسته زمانی می تواند بدون هارد کار کند که گزینه جایگزین برای هارد وجود داشته باشد و یا نخواهید تصویر را ضبط کنید. به عنوان مثال استفاده از micro SD کارت ها یا سرورهای ذخیره سازی ابری واقع در اینترنت می توانند گزینه های جایگزین هارد دیسک باشند. مگر آنکه نخواهید تصاویر را ذخیره و نگهداری کنید. در این صورت باید تصاویر را به صورت آنلاین مشاهده و دیگر بعد از آن قادر به مشاهده تصاویر نخواهید بود. دقت داشته باشید راهکارهایی که بدون هارد و دستگاه ضبط هستند، محدودیت هایی نیز دارند.
هدف اصلی یک سیستم دوربین مداربسته ضبط تصاویر با بهترین کیفیت ممکن برای مدت طولانی است تا در مواقع ضروری بتوان از آن به عنوان مدرک استفاده کرد. تصاویر دوربین های مداربسته معمولاً در هارد دیسک ضبط می شوند زیرا تصاویر با کیفیت بالا به سیستم های ذخیره سازی بزرگ نیاز دارند. یک سیستم ذخیره سازی جایگزین مانند کارت micro sd ظرفیت ذخیره سازی یا قابلیت اطمینان مشابه هارددیسک را ندارد. در مدل های قدیمی دوربین های مداربسته استفاده از SD کارت ها امکان پذیر نبود در حالی که با توسعه و پیشرفت ساختار دوربین های مداربسته این امکان بوجود آمد.
ثبت ديدگاه