دوربین CCTV و دوربین امنیتی مدت هاست معادل یکدیگر به کار می روند و مطرح کردن تفاوت بین آنها کار چندان راحتی نیست. با توجه به عملکرد مشابه و نزدیک به یکدیگر مرز روشنی در حال حاضر وجود ندارد. در گذشته دوربین های امنیتی به دوربین های تحت شبکه گفته می شد و دوربین های CCTV با تکنولوژی آنالوگ کار می کردند. با پیشرفت هایی که در تکنولوژی آنالوگ و حوزه دیجیتال صورت گرفت مرز بین دوربین های CCTV و Security camera بسیار باریک و تا حدودی از بین رفت. با این حال در این مقاله سعی داریم تفاوت CCTV و دوربین امنیتی را با هم بررسی کنیم.

مشاوره رایگان قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته

021-88500020

دوربین CCTV چیست؟

CCTV برگرفته از عبارت  closed-circuit television است که به یک سیستم نظارت مستقل اشاره دارد و معمولاً به اختصار CCTV نامیده می شود. تغذیه مستقیم دوربین های امنیتی متصل از طریق کابل کواکسیال یا UTP به ایستگاه گیرنده یا DVR (ضبط کننده ویدیوی دیجیتال) منتقل می کند. این دستگاه به جای فناوری عکاسی، از فناوری فرکانس رادیویی RF  استفاده می‌کند و ابزاری کارآمد و مقرون به صرفه برای نظارت تصویری است. این سیستم به جای استراتژیک دوربین ها برای انتقال تصاویر ویدئویی به مجموعه محدودی از مانیتورها متکی است که ممکن است براساس ضرورت کار کنند.

دوربین امنیتی چیست؟

دوربین‌های امنیتی معمولاً در ارتباط با سیستم‌های امنیتی کار می‌کنند، خواه برای امنیت خانه یا نظارت بر هر ملک خصوصی یا تنظیمات فروشگاه باشد. دوربین های امنیتی دوربین های فیلمبرداری هستند که تنها برای نظارت بر یک منطقه استفاده می شوند. آنها اغلب در مکان‌های عمومی نصب می‌شوند تا از عموم مردم با جلوگیری از هرگونه فعالیت مجرمانه محافظت کنند. همچنین به عنوان یک مدرک در صورتی که جرمی در دوربین ضبط شده باشد مورد استفاده قرار گیرد. دوربین های امنیتی حرفه ای عمدتا به دوربین های مدار بسته (CCTV) و دوربین های IP طبقه بندی می شوند. آنها یک جزء کلیدی در راه حل های امنیتی خانه هستند. در طیف گسترده ای از شکل با بسیاری از ویژگی ها طراحی و تولید می شوند.

تفاوت CCTV با دوربین امنیتی

مبانی CCTV در مقابل دوربین امنیتی

عبارت سیستم ویدئویی تلویزیون مدار بسته معمولاً به اختصار دوربین مداربسته یا CCTV خوانده می شود. اصطلاح “مدار بسته”  (closed-circuit) به یک سیستم مستقل اشاره دارد که در آن سیگنال ها فقط توسط تجهیزات داخل سیستم قابل دسترسی هستند. در واقع برخلاف تلویزیون پخش معمولی که در آن هر کسی با تجهیزات گیرنده می تواند به سیگنال ها دسترسی داشته باشد. دوربین‌های امنیتی اساساً دوربین‌های مدار بسته هستند که سیگنال‌های صوتی و تصویری را به گیرنده‌های بی‌سیم منتقل می‌کنند تا بتوان آن‌ها را مشاهده و ضبط کرد. دوربین‌های امنیتی معمولاً در ارتباط با سیستم‌های امنیتی کار می‌کنند. این سیستم امنیتی می تواند برای خانه، محل کار، مراکز تجاری و هر مکان دیگری مورد استفاده قرار گیرد.

تفاوت فناوری CCTV در مقابل دوربین امنیتی

CCTV یک سیستم نظارتی است که با اتصال مستقیم به تجهیزات گیرنده مانند مانیتور، تصاویر ویدئویی مستقیم دوربین های امنیتی متصل خود را ارسال می کند. این اتصال معمولاً با کابل کواکسیال انجام می شود اما می توان از کابل فیبر نوری یا یک کابل شبکه نیز استفاده کرد. یک شبکه کامل از دوربین های نظارتی، سیستم مدار بسته را تشکیل می دهد. از این سیستم برای نظارت و کنترل یک ملک خاص استفاده می شود و از خارج از سیستم قابل دسترس نیست. سایر سیستم‌های نظارتی مدرن مانند دوربین‌های امنیتی یا نظارتی همیشه سیستم‌های مدار بسته واقعی نیستند، اگرچه معمولاً برای آنها نیز از عبارت مداربسته استفاده می‌شود. این دوربین‌ها اغلب بر روی شبکه‌های IP (پروتکل اینترنت) کار می‌کنند که دوربین‌های امنیتی (نظارت) را از مکان راه دور به مکان اصلی متصل می‌کنند. دوربین های نظارتی به همان اندازه سیستم مداربسته نقش مهمی در نظارت و کنترل دارند.

ویژگی هایCCTV در مقابل  دوربین امنیتی

برخلاف CCTV، دوربین‌های امنیتی، تصاویر ویدئویی را به عنوان جریان دیجیتالی از داده‌ها به یک NVR (ضبط‌کننده ویدئوی شبکه) از طریق یک کابل نصب شده با PoE (تقویت برق از طریق اترنت) منتقل می‌کنند که به معنای واقعی کلمه نیاز به کابل‌های برق را برطرف می‌کند، زیرا انرژی را از کابل دریافت می‌کند. علاوه بر این، فیلم ها به جای فیزیکی به صورت دیجیتالی ذخیره می شوند. از سوی دیگر، CCTV به جای استراتژیک دوربین‌ها برای انتقال تصاویر ویدیویی به مجموعه‌ای از مانیتورها که ممکن است بر اساس «ضرورت» کار کنند، متکی هستند. با این حال، دوربین ها باید در یک مکان قرار گیرند زیرا کابل کشی لازم است.

کاربردهای CCTV در مقابل دوربین امنیتی

دوربین های CCTV برای مدیریت امنیت عمومی و همچنین تاسیسات صنعتی استفاده  می شود. این سیستم ها را می توان همراه با دستگاه های تشخیص نفوذ حفاظت بهتری از دارایی ها اراه می دهد. این یک وسیله قابل اعتماد و مقرون به صرفه برای بهبود امنیت و ایمنی است. هدف اصلی یک سیستم دوربین مداربسته افزایش بازدارندگی از طریق امنیت است. دوربین های امنیتی یا نظارتی بهتر است برای نظارت بر یک منطقه خاص استفاده شود. به عنوان مثال، سیستم های دوربین بزرگراه ها برای نظارت و مدیریت جریان ترافیک و در نتیجه کنترل موقعیت ها استفاده می شود. آنها در انواع محیط ها از تجاری گرفته تا شخصی استفاده می شوند.

سخن پایانی

در نهایت باید گفت به علت نزدیکی معنا و مفهوم دوربین های مداربسته با دوربین های امنیتی به سختی می توان بین آنها تفاوت قائل شد. به ویژه اینکه در اکثر مواقع معادل هم به کار می روند. هدف هر دو این تجهیزات یکسان است  و برای حفظ امنیت و اهداف نظارتی مورد استفاده قرار می گیرند. شاید در گذشته CCTV را محدود به مکان و جای خاص می دانسته و در مکانی باید نصب می شد که حتماً مانیتور در دسترس باشد. در ارتباط دوربین های امنیتی چنین محدودیتی وجود نداشته است. حال با پیشرفت انواع فناوری ها و همپوشانی اهداف سیستم های مداربسته و امنیتی، هر دو در یک راستا تولید و کاربرد دارند. در نتیجه استفاده هر کدام معادل دیگری در حال حاضر چندان موضوع چالش برانگیزی نیست.

5/5 - (1 امتیاز)