گاهی اوقات در زمان مشاهده تصاویر دوربین های مداربسته متوجه تغییراتی می شویم که نیاز به بررسی دارند. از جمله این تغییرات، سیاه شدن تصویر دوربین مدار بسته و یا تغییر رنگ تصویر دوربین است. مانند سیاه سفید شدن تصاویر در روز و مانند تصویر در شب می شود. اما علت سیاه شدن تصویر دوربین مدار بسته و یا و سفید شدن تصویر چیست و چگونه می توان آن را برطرف نمود. در این مقاله سعی داریم دلایل سیاه و سفید شدن تصویر دوربین مدار بسته را بررسی کنیم. چند دلیل متداول وجود دارد که چرا دوربین مداربسته رنگی تصاویر سیاه و سفید در اختیار ما قرار می دهد. در ادامه این علت ها را می خوانیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
مشاوره رایگان قبل از خرید و نصب دوربین مداربسته
021-88500020
1. علت سیاه شدن تصویر دوربین مدار بسته چیست؟
ممکن است دوربین مداربسته شما تصویر سیاه ارائه کند. دلایل مختلفی در بخشهای مختلف سیستم مداربسته در تصویر ارائه شده موثر هستند. هر بخش از سیستم نظارتی که به درستی کار نکن موجب پدید آمدن اشکال در کار کلی سیستم میشود. در این بخش علتهای مختلفی که میتواند علت سیاه شدن تصویر دوربین مداربسته باشد را ذکر میکنیم.
دلایل سیاه شدن تصویر دوربین مدار بسته:
- وجود مانع در مقابل دوربین و لنز
- اختلال در دید در شب دوربین (تصویربرداری در شب)
- خرابی سنسور مادون قرمز (تصویربرداری هنگام شب)
- خرابی LED (تصویربرداری در شب)
- قطعی برق (نمایش No Signal)
- سوختن دوربین مداربسته
- اشکال در دستگاه ضبط DVR/NVR
- قطعی در پورت ها (ورودی و خروجی)
- اشکال در اتصالات
راه حل رفع سیاه شدن دوربین مدار بسته:
- برای شناسایی علت سیاه شدن تصویر دوربین مداربسته می توانید منبع تغذیه را بررسی کنید. یکی از شایع ترین دلایل عدم وجود تصویر در مانیتور دوربین مدار بسته، اختلال در منبع تغذیه است.
- اگر یک اتصال برق شل یا یک تقسیم کننده چند توان دارید، ممکن است با افت برق مواجه شوید. در نتیجه منجر به عملکرد ضعیف و ناپایداری در انتقال می شود. همین موضوع موجب سیاه شدن دوربین مدار بسته خواهد شد.
- علاوه بر این، در صورت برق گرفتگی، سیم برق شما ممکن است آسیب دیده باشد و در نهایت تصویری از دوربین دریافت نکنید. نتیجه این حالت نیز سیاه شدن فیلم دوربین مدار بسته است.
- بهترین راه حل برای این مشکل این است که بررسی کنید آیا آداپتور برق شما می تواند نیازهای دوربین نظارتی شما را برآورده کند. زیرا آداپتور ناکافی ممکن است نتواند به درستی یک دوربین ولتاژ بالاتر را تغذیه کند. برای آشنایی بیشتر با دلایل تصویر نداشتن دوربین و علت تصویر ندادن دی وی ار مقاله مربوط را مطالعه کنید.
2. علت سفید شدن تصویر دوربین مدار بسته چیست؟
از مواردی که می تواند علت سفید شدن دوربین مدار بسته شود معمولاً چگونگی شرایط نور در محیط است. با این وجود دلایل دیگری نیز می تواند علت سفید شدون تصویر دوربین مداربسته شود. با توجه به اینکه تصویر مهمترین منبع اطلاعات سیستمهای نظارتی است بنابراین کیفیت و وضوح تصویر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
9 علت سفید شدن تصویر دوربین مداربسته:
- نزدیکی سطوح بازتابنده
- عملکرد دید در شب دوربین
- آلودگی لنز و شیشه دوربین
- جابه جا شدن حلقه فوم لنز
- وجود نور در محیط با رنگ سرد
- نور مستقیم به لنز
- تنظیمات نادرست دوربین
- کابلهای دوربین
- خرابی دوربین
نزدیکی سطوح بازتابنده
در برخی مواقع تصویر دوربین مداربسته به صورت سفید است. علت سفید شدن تصویر دوربین مدار بسته در شرایط مختلف می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال بازتاب نور مادون قرمز به داخل لنز یکی از علت های سفید شدن تصویر دوربین مداربسته در شب است. چیزی که موجب بازتاب نور IR می شود می تواند نزدیکی سطوح به لنز دوربین و بازتاب نور IR از این سطوح به داخل لنز است.
عملکرد دید در شب دوربین
دلیل دیگری که می تواند علت سفید شدن تصویر دوربین مدار بسته باشد نوع دید در شب است. اگر به دوربین های مداربسته با دید در شب IR بسیار نزدیک شوید تصویر وسط کاملاً سفید شده و اطراف آن کاملاً سیاه می شود. در این حالت بسیاری از جزئیات تصویر از دست می رود. برای این نوع دوربین ها سعی کنید فاصله دوربین تا سوژه ها به نحوی انتخاب شود که این شرایط رخ ندهد.
آلودگی لنز و شیشه دوربین
وجود نقاط سفید رنگ در تصویر دوربین مداربسته نیز به علت کثیفی لنز یاشیشه دوربین مداربسته موجب سفید شدن تصویر دوربین مدار بسته می شود. آلودگی لنز دوربین ناشی از آلودگی محیط اطراف، دما، ذرات معلق و جذب حشرات در شب به نور دوربین و… است بنابراین سعی کنید در مقاطعی از زمان دوربین های مداربسته را چک و پاک کنید.
جابه جا شدن حلقه فوم لنز
واشرفوم یا Rubber دوربین مداربسته اگر در جای خود فیکس نشده باشد نیز موجب پیدایش نقاط سفید رنگ روی فیلم دوربین مداربسته می شود. این فوم در فضای بین لنز و شیشه دوربین قرار می گیرد. بین بدنه دوربین و لنز قرار میگیرد. این واشر از جنس فوم سفید یا سیاه است. هدف از استفاده از واشر فوم، جلوگیری از تداخل بین نور و لرزشهای لنز در هنگام استفاده از دوربین مداربسته است. بدون واشر فوم، ممکن است لنز به بدنه دوربین چسبیده باشد و باعث تداخل نور و اعوجاج تصویر شود.
وجود نور با رنگ سرد در محیط
زمانی که در محیط نور با رنگ سرد وجود داشته باشد غالباً IR دوربین مدار بسته نمی تواند تصویر مناسبی دریافت کند. رنگ سرد یا نور سفید با موج طول کوتاه در محیط میتواند به طور مثبت یا منفی بر ثبت تصاویر دوربین مداربسته تأثیر بگذارد. اگر نور محیط از رنگ سرد باشد، ممکن است باعث کاهش کیفیت تصویر و افزایش نویز در تصویر شود. این در حالیست که IR فعال باشد. برای رفع آن از فیلتر IR-CUT استفاده کنید.
نور مستقیم
اگر دوربین به سمت منبع نور مستقیم (مانند آفتاب) باشد، ممکن است تصویر سفید شود. تابش نور خودرو در شب به لنز دوربین نیز همین شرایط را به طور مقطعی ایجاد می کند. شدت نوری که به دوربین می رسد بیش از حد استاندارد است همین امر باعث سفید شدن دوربین مدار بسته می شود. بنابراین هنگام نصب دوربین به این موضوع دقت کنید و دوربین در مقابل منبع نور قرار نگیرد.
تنظیمات نادرست دوربین
اگر تنظیمات دوربین به درستی انجام نشود، ممکن است تصویر سفید شود. مثلاً، اگر تنظیمات دوربین برای نور کمتر از آنچه در محیط موجود است تنظیم شده باشد، ممکن است تصویر سفید شود. برای تنظیمات درست دوربین مداربسته از کارشناسان دوربین مداربسته کمک بگیرید.
کابلهای دوربین
اگر کابلهای دوربین خراب یا نامناسب باشند، ممکن است سیگنال تصویر به درستی انتقال داده نشود و تصویر سفید شود. بنابراین در هنگام نصب از کابل مناسب و با کیفیت استفاده شود تا بتوانید از دوربین مداربسته تصاویر با کیفیت مطلوب دریافت کنید.
خرابی دوربین
اگر دوربین خراب شده باشد، ممکن است تصویر سفید شود. به ندرت خرابی دوربین مداربسته موجب سفید شدن تصویر دوربین مداربسته می شود. اما با توجه به این که در مواردی دیده شده است شما می توانید سیستم مداربسته خود را با دوربین دیگری آزمایش کنید تا سلامت دوربین مطلع شوید.
خاطر نشان می شود قبل از هر اقدامی برای رفع این مشکل ابتدا دوربین را بررسی کنید و موانعی که ممکن است در دید دوربین باشد را برطرف کنید.
3. علت سیاه سفید شدن دوربین مدار بسته
دلایل سیاه و سفید شدن تصویر دوربین مداربسته شامل:
- کمبود نور و روشنایی
- تنظیمات نادرست
- مشکلات فنی
1. کمبود نور و روشنایی
همان طور که گفته شد نور عامل موثری در ثبت رنگ تصاویر است. بنابراین در اولین اقدام شرایط نوری محیط را ارزیابی کنید. ممکن است دوربین در بخش تاریک واقع شده و در حالت دید درشب قرار گرفته است. اگر آفتاب گر برای دوربین وجود دارد آن را تنظیم کنید و موانع نور را بردارید. دوربین را در محیطی روشن تر قرار دهید و تغییرات تصویر را چک کنید.
2. تنظیمات نادرست
مطمئن شوید که تنظیمات تصویر دوربین روی حالت خودکار تنظیم شده است. بسیاری از دوربین ها را می توان طوری تنظیم کرد که در حالت دید در شب در تمام وقت یا روز ضبط کنند. بهتر است دوربین را در حالت خودکار (که معمولا حالت پیش فرض است) بگذارید. به این ترتیب دوربین محیط را بررسی می کند و LED های IR را براساس شرایط نوری به طور خودکار روشن/خاموش می کند.
پیشنهاد دیگر این است که دوربین را به تنظیمات پیش فرض برسانید. با پاک کردن این تنظیمات می توانید دوربین را به حالت عادی کارخانه برسانید. معمولاً دوربین ها برای ضبط رنگ در روز و سیاه و سفید در شب کالیبره می شوند.
3. مشکلات فنی
گروهی از عوامل و علت سیاه و سفید شدن تصویر دوربین مداربسته مربوط به مسائل فنی می شوند. اگر برق کافی به دوربین مداربسته نرسد ممکن است دوربین در حالت دید در شب ضبط کند.
برای تست برق:
دوربین را از برق جدا کنید و آن را در محل یک دوربین مداربسته دیگری که مشکل تصویر ندارد قرار دهید. همچنین می توانید آداپتور دیگری را به دوربین متصل کنید. در هر دو حالت اگر تصویر دوربین مدار بسته دوباره نمایش رنگی را از سر گرفت، اشکال از منبع تغذیه (به عنوان مثال آداپتور/منبع تغذیه PoE یا DC) است. سعی کنید از آداپتور دیگر و یا کابل شبکه در صورت POE بودن دیگری استفاده کنید.
اگر از کابل برق DC استفاده می کنید، به یک پریز برق عملکردی متفاوت وصل کنید. محافظ های برق یا آداپتورهای برق ممکن است به علت نقص در آنها گاهی قدرت کافی را ارائه نکنند.
اطمینان حاصل کنید که طول کابل در محدوده مورد نیاز است. حداکثر طول کابل های IP در یک بار اجرا 100 متر است. برای دوربین های HD over coax، فاصله می تواند تا 1500 متر باشد.
راه حل سیاه و سفید شدن تصویر دوربین مداربسته
- شرایط نور محیطی را با نیازهای دوربین مدار بسته شما مطابقت دهید. اگر این کار را نکردند، می توانید قبل از تعویض دوربین به نصب منابع نور اضافی نگاه کنید.
- اگر نور محیط کافی وجود دارد، مطمئن شوید که مسیر نوری مسدود نیست و موانع نور را بردارید.
- دوربین را از نظر آسیب بررسی کنید. ممکن است ضربه و یا عامل خارجی علت سیاه سفید شدن تصویر دوربین مداربسته باشد.
- نور محیطی با رنگ سردتر نیز ممکن است از درگیر شدن فیلتر مادون قرمز (IR) یا IR CUT جلوگیری کند. همین موضوع می تواند باعث شود دوربین تصاویر را سیاه و سفید ارائه دهد. اگر دوربین شما از فیلتر برش IR پشتیبانی می کند، مطمئن شوید که آن را فعال کرده اید.
- اگر دوربین مداربسته شما سیگنال های ویدئویی آنالوگ (HD یا غیر آن) را خروجی می دهد، مطمئن شوید که نوع ویدئوی ورودی با نوع ویدئوی خروجی مطابقت دارد. گاهی اتصال یک دوربین HD-CVI به یک DVR HD-TVI یا بالعکس میتواند منجر به یک تصویر سیاه و سفید شود.
- اگر از دوربین IP استفاده می کنید، سیستم عامل را به روز کنید و دوربین را به حالت پیش فرض برگردانید. در بسیاری از موارد، تنظیمات تصویر ممکن است به هم بخورد و برگرداندن به تنظیمات کارخانه، دوربین را با تنظیمات پیشفرض قابل اجرا می کند.
- دوربین ممکن است آسیب دیده یا کیفیت دوربین بد باشد (مخصوصاً دوربین های ارزان قیمت و متفرقه). در این صورت، باید از طریق نمایندگی فروش دوربین را جایگزین یا به گارانتی کنید.
4. عوامل خارجی سیاه و سفید شدن تصویر دوربین مداربسته
عوامل خارجی مانند آب و هوا نیز می توانند بر عملکرد و کیفییت تصویر دوربین تأثیر بگذارند. باران، برف، آفتاب ممکن است کیفیت تصویر را بدتر کرده و قسمت های داخلی دوربین را به هم بریزد. به همین دلیل مهم است که یک دوربین با استاندارد IP مناسب برای فضای باز تهیه کنید.
علاوه بر این، حیوانات ممکن است به سیم کشی یا حتی خود دوربین آسیب بزنند. مراقب موش ها، سنجاب ها، پرندگان و سایر حیواناتی باشید که دوست دارند کابل ها را بجوند. نقص در ارتباط دوربین مداربسته نیز از علت سیاه و سفید شدن تصویر دوربین مداربسته است.
از گارانتی استفاده کنید
اگر راهکارهای بالا را امتحان کردید و همچنان مشکل سیاه و سفید دوربین امنیتی شما حل نشد، برای پشتیبانی فنی با نمایندگی فروش و فروشنده تماس بگیرید. اگر دوربین شما از یک شرکت معتبر است، آنها تمام تلاش خود را می کنند تا به شما در رفع مشکل کمک کنند.
اگر تحت گارانتی است، فقط آن را با یک کالای جدید جایگزین کنید. علاوه بر این، خرید دوربین از شرکت های معتبر که محصولات آنها را پشتیبانی می کنند، توصیه می شود. اگر دوربین های ارزان قیمت را انتخاب کنید، ممکن است در ابتدا به نظر مبلغی را صرفه جویی کرده باشید. اما زمانی که آن دستگاه ها به شدت از کار بیفتند، ضرر بیشتری را متحمل خواهید شد.
5. چرا دوربین مدار بسته در طول شب تصاویر را سیاه و سفید نشان می دهد؟
از موضوعاتی که برای یافتن دلیل تغییر رنگ در تصویر دوربین مداربسته باید بدانیم نقش نور در ثبت رنگ است. دوربین های مدار بسته تنها در صورتی می توانند رنگ را ببینند که سطح روشنایی محیط به اندازه کافی بالا باشد. دوربین های مداربسته برای ثبت تصاویر در شب گروه بندی شده اند که همان دوربین های دید در شب هستند. این دوربین ها می توانند با روشن کردن صحنه توسط LED های مادون قرمز، تصاویر در شرایط نوری کم را ثبت کنند. با این حال قادر به ثبت رنگ در زیر نور مادون قرمز نخواهند بود.
بنابراین یک دوربین مداربسته رنگی نیز در هنگام شب تصاویر را به صورت سیاه و سفید دریافت می کند. ضمن اینکه دوربین های پیشرفته ای تولید شده اند که قادر به ثبت تصاویر رنگی در هنگام شب هستند. این دوربین ها نیز می توانند تصاویر سیاه و سفید در شب ثبت کنند و تنظیم آن به عهده کاربر است که در نبود نور دوربین چگونه تصاویر را ثبت کند سیاه و سفید و یا رنگی. دوربین های مداربسته IR دارای سنسوری هستند که نور محیط را اندازه گیری می کند. در واقع سنسور تعیین می کند چه زمانی تصاویر به کمک نور مادون قرمز دریافت شود. هرگاه نور به اندازه کافی به سنسور برخورد نکند دوربین در حالت دید در شب می رود.
عالی ممنونم